Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Volfa izteikums par apzinātu sadursmi F-1 čempionu titula cīņā izpelnās nosodījumu

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Volfa izteikums par apzinātu sadursmi F-1 čempionu titula cīņā izpelnās nosodījumu
M.Verstapena un L.Hamiltona sadursme Moncā. Foto: Luca Bruno/AP

Toto Volfs intervijā “Daily Mail” izteicies, ka pieļauj apzinātu abu F-1 līderu Maksa Verstapena un Lūisa Hamiltona sadursmi sezonas beigās cīņā par čempiona titulu. Šādu "Mercedes" šefa izteikumu nosodījis F-1 eksperts Atle Gulbrandsens.

“Mercedes” komandas boss Volfs uzskata, ka nevar izslēgt to, ka “Merceses” pilots Lūiss Hamiltons ar “Red Bull” pilotu Maksu Verstapenu tīšām sadursies, ja tas būs nepieciešams, lai uzvarētu pasaules čempionāta kopvērtējumā.

“Ja būs scenārijs, ka viņi pēdējās sacīkstēs Abū Dabī cīnīsies par titulu, tas, kurš ir priekšā, noteikti centīsies darīt to pašu, kas notika Sennas-Prostas laikā,” intervijā “Daily Mail” saka Volfs.

Uz šādu izteikumu nosodoši reaģē F-1 eksperts Atle Gulbrandsens. ”Pilnīgi neticami, ka Volfs varēja ko tādu pateikt. Ir ļoti nepieņemami un dīvaini, ka komandas menedžeris šādi izsakās,” komentē Gulbrandsens.

Lūisa Hamiltona boss atsaucas uz slavenajām epizodēm starp F-1 zvaigznēm Airtonu Sennu un Alēnu Prostu 1989. un 1990. gadā. Abi brauca vienā komandā un cīnījās par pasaules čempiona titulu. 1989. gadā Senna iebrauca Prostā, izslēdzot francūzi no spēles. Sennam izdevās finišēt pirmajam, taču vēlāk viņš tika diskvalificēts par sadursmes izraisīšanu.

“Galu galā komandas vadītājam nevajadzētu iedēstīt šo ideju nevienam no braucējiem. Lai gan runa ir par pasaules čempiona titulu Formulā 1, nedrīkst aizmirst par "godīgu sacīksti". Nekad nedrīkst braukt vienam otrā, tas ir ne tikai nesportiski, bet arī bīstami,” skaidro Gulbrandsens un piebilst: ”Es patiesi ceru, ka Volfa pareģojums nepiepildīsies. Mēs vēlamies redzēt cīņu “ritenis pie riteņa” līdz pat finišam, un nekādā gadījumā negribam nesportisku braukšanu.”

Piecus posmus līdz sezonas beigām Verstapens ir vadībā ar 287,5 punktiem, par 12 punktiem apsteidzot Hamiltonu.

Izmantotie resursi:
NRK.no – nyheter, tv og radio fra Norge og hele...

     [+] [-]

, 2021-11-02 14:27, pirms 2 gadiem
Konkrētais F1 eksperts acīm redzot ar pirkstu taisīts
Nav runa par to vai tas ir pareizi vai nepareizi, bet gan par faktu, ka tā mēdz notikt. Ne tikai Senna apzināti centās izsist savu konkurentu no cīņas par titulu, bet arī Šūmahers. Kas liek domāt, ka pie līdzīgas situācijas Hamiltons vai Verstappens varētu rīkoties savādāk?