Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Burti: "Fetels ir pārāk cilvēcīgs, tādēļ zaudēja uzvaru čempionātā"

Juris Grīns
Juris Grīns

Burti: "Fetels ir pārāk cilvēcīgs, tādēļ zaudēja uzvaru čempionātā"
Sebastians Fetels. Foto: Scuderia Ferrari

Bijušais F1 pilots un "Ferrari" testpilots Lučāno Burti uzskata, ka Sebastians Fetels ir pārāk cilvēcīgi jūtīga būtne, tādēļ aizvadītajā sezonā pieļāva tik daudz kļūdas, no kurām būtu varēts izvairīties, ja komandu vadītu tās kādreizējais boss Žans Tods.

2018. gada sezonu Fetels uzsāka lieliski, taču rezultātu ievērojama lejupslīde sākās līdz ar Vācijas "Grand Prix", kur vācietis avarēja, tobrīd atrodoties līderpozīcijā. Vēlāk viņš ne reizi vien pieļāva rupjas kļūdas, kas beidzās ar izstāšanos vai citādi zaudētiem punktiem, un sezonas otrajā daļā jau dominēja "Mercedes" pilots Lūiss Hamiltons, kurš arī kļuva par čempionu.

"Tā bija niecīga kļūda, kas gadījās Vācijā," intervijā "Motorsport.com" atzīst Burti. "Viņam nepaveicās, jo šī kļūda notika nepareizā vietā, nepareizā laikā, un tai bija lielas sekas."

Burti prāto, ka "Ferrari" komandas tagadējā vadība uz Fetelu izdarīja pārāk lielu spiedienu, kā rezultātā viņš turpināja kļūdīties arī citās sacīkstēs.

"Domāju, ka Žans Tods viņam pēc notikušā būtu spējis sniegt vajadzīgo atbalstu," saka brazīlietis. "Pēc šīs avārijas Fetels jutās viens ceļā uz atgūšanos. Tiklīdz pilotam ir tāds spiediens, tu uzreiz sev saki, ka nedrīksti kļūdīties nākamajā aplī vai nākamajā līkumā, tomēr tādos gadījumos tieši tas atkal notiek. Tiklīdz tu par to domā, tās ir beigas. Manuprāt, tieši tā notika ar Fetelu. Lai gan viņš ir liels čempions, viņš arī ir pārāk cilvēcīgs, un šādas domas viņam nedara neko labu."

Burti F1 čempionātā startēja "Jaguar" un "Prost" komandu sastāvos, bet no 2002. līdz 2004. gadam bija testpilots "Ferrari" vienībā, ko tolaik vadīja tagadējais Starptautiskās Automobiļu federācijas (FIA) prezidents Tods.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, NASCAR,...