Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Marko: "Verstapens šosezon ne savas vainas dēļ ir zaudējis 50 punktus"

Juris Grīns
Juris Grīns

Marko: "Verstapens šosezon ne savas vainas dēļ ir zaudējis 50 punktus"
Makss Verstapens. Foto: Motorsport.com

"Red Bull Racing" komandas konsultants Helmuts Marko sarēķinājis, ka šajā "Formula 1" sezonā Makss Verstapens varētu būt izcīnījis par 50 punktiem vairāk nekā tas ir šobrīd, ja vien trīs posmos veiksme būtu bijusi viņa sabiedrotā.

Marko atgādina, ka Lielbritānijas posmā tā brīža līderi no trases izsita Lūiss Hamiltons, kurš par to saņēma sodu, taču guva uzvaru, pēc tam Baku, kad Verstapens bija drošā vadībā, dažus apļus pirms finiša plīsa viena no viņa riepām, bet Ungārijā jau startā holandietim virsū uzbrauca Valteri Botass. Kopvērtējumā Verstapens šobrīd ir 12 punktus priekšā "Mercedes" pilotam Hamiltonam.

"Vēl pirms iepriekšējiem trim posmiem mēs baidījāmies, ka kopvērtējumā ievērojami atpaliksim," stāsta Marko. "Izšķirošais bija tas, ka mēs šajos pēdējos posmos guvām vairāk punktus nekā Hamiltons un tas bija galvenokārt tāpēc, ka Turcijā Hamiltons finišēja tikai piektais, bet Sočos Makss ieguva otro vietu, pavisma noteikti pateicoties veiksmei lietus laikā."

Tomēr Marko arī atgādina par sacīkstēm, kurās Verstapens bija ceļā uz vērtīgiem punktiem, taču tie netika izcīnīti ne viņa vainas dēļ.

"Vēl vairāk atmiņā paliek dažas citas sacensības," saka Marko. "Mēs bez savas vainas zaudējām Baku, Silverstounā un Ungārijā. Ja cītīgi sarēķina punktus, ko neieguvām, tad tie ir 50 punkti šo trīs sacīkšu laikā. Rezultātā mēs tagad esam tikai 12 punktus priekšā. Tātad mēs ne vien esam pārdzīvojuši vismaz šīs neveiksmes, bet pat atrodamies virs "Mercedes"."

Marko prognozē, ka atlikušo posmu laikā Verstapenam ir nepieciešamas vēl divas uzvaras, lai izcīnītu titulu: "Uzskatu, ka mums vēl jāuzvar divos posmos, lai nosacīti būtu drošā situācijā vai, precīzāk sakot, būtu pārliecināti par sevi pirms sezonas noslēdzošajām sacīkstēm. Meksikā un Brazīlijā, kur trases atrodas augstāk virs jūras līmeņa, mums vajadzētu iet labi. Ja uzvarējim nākamajos divos posmos, izredzes uz titulu būs 60:40 Maksa labā."

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, NASCAR,...