Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Hamiltons: "Pirmajā posmā "Ferrari" būs ātrākā komanda"

Juris Grīns
Juris Grīns

Hamiltons: "Pirmajā posmā "Ferrari" būs ātrākā komanda"
Foto: Mercedes-AMG Petronas Motorsport

Aizvadītās F1 sezonas uzvarētājs Lūiss Hamiltons, tuvojoties oficiālo testu noslēgumam, atzinis, ka "Ferrari" vienībai pašlaik ir visai acīmredzams pārsvars pār "Mercedes", kā arī neesot pamata domāt, ka pirms sezonas pirmā posma, kas gaidāms jau pēc divām nedēļām, kaut kas šajā ziņā varētu krasi mainīties.

Barselonas trasē notiekošajos testos "Ferrari" piloti regulāri uzrādījuši ātrākos rezultātus, kamēr "Mercedes", kas gan izmanto atšķirīgu darba plānu, šajā pavasarī palikusi ēnā. Lai gan nav šaubu, ka "Mercedes" aizvien būs cīņā par pjedestāliem un uzvarām, šogad tai vairs varētu neklāties tik labi kā līdz šim.

"Šobrīd ātrākā komanda ir "Ferrari"," pārliecinoši saka Hamiltons. "Domāju, ka viņu pārsvars ir apmēram pussekunde aplī."

Hamiltons arī norāda, ka atlikušās nedēļas līdz sezonas sākumam notiks nerimstošs darbs rūpnīcā, kur jaunā F1 modeļa uzlabošanas darbi turpināsies.

"Mēs vēl daudz analizēsim šajos testos iegūtos datus un vēl ir regulējumi, ko varam izmēģināt pirms došanās uz Melburnu," skaidro Hamiltons. "Ceru, ka tādā veidā, tikai labāk izprotot mašīnu vien, no sava apļu laika spēsim nomest kādu 0.1 sekundi."

Tāpat F1 čempions atzīst, ka šobrīd patiesos spēku samērus nav iespējams noteikt - tas būšot izdarāms vien pēc dažiem pirmajiem posmiem.

"Būs interesanti, jo neviens īsti nezina, kāds būs konkurentu ātrums," secina britu autosportists. "Katrs startē ar saviem regulējumiem, dzinēja režīmiem, atšķirīgi lieto degvielu. Melburnā pirmo reizi sapratīsim, kā ir īstenībā, bet vajadzēs paiet pirmajām četrām sacīkstēm, pirms sapratīsim, kurā vietā īsti esam paši."

Izmantotie resursi:
FormulaSpy - Latest F1 & FE News

  +1 [+] [-]

, 2019-03-01 15:08, pirms 6 gadiem
Pirmssezonas testi ir laba lieta, bet mani šobrīd visvairāk interesē cits jautājums - vai F1 šosezon būs iespējams pilnvērtīgi redzēt arī Latvijā (proti, TV, ar komentāriem latviešu valodā)? Vienalga, TV 6, TV Play Sports, TV 360, Best 4 Sport vai jebkādā citā kanālā, ko var redzēt Helio iTV? Strīmi internetā vai TV vāciski (RTL) neinteresē. Varbūt autoram vai kādam citam ir šāda veida informācija?

     [+] [-]

, 2019-03-01 15:34, pirms 6 gadiem
denebs rakstīja: Pirmssezonas testi ir laba lieta, bet mani šobrīd visvairāk interesē cits jautājums - vai F1 šosezon būs iespējams pilnvērtīgi redzēt arī Latvijā (proti, TV, ar komentāriem latviešu valodā)? Vienalga, TV 6, TV Play Sports, TV 360, Best 4 Sport vai jebkādā citā kanālā, ko var redzēt Helio iTV? Strīmi internetā vai TV vāciski (RTL) neinteresē. Varbūt autoram vai kādam citam ir šāda veida informācija?
Šeit ir pieejams redzēt katras valsts pārstāvjus, kuri pārraidīs sev attiecīgajos TV kanālos:
https://www.formula1.com/en/toolbar...
Kā redzams Latvijas, Lietuvas un Igaunijas reģionos nav vēl atrasts risinājums, un maz ticams, ka būs.
Pirms testiem, ārzemju TV provaideri izteica savu neapmierinātību ar pārraižu pieejamību, proti, lielās naudas summas, kuras jāmaksā F1, lai vispār iegūtu tiesības pārraidīt sacīkstes, jo pati Liberty Media, maigi izsakoties, ceļ visam priekšā savu servisu "F1 TV", kurš mums Latviešiem nav pat pieejams, lai redzētu sacīkstes tiešraidē.
Īsumā, tuvākajā laikā neizskatās, ka būs F1 pa Latvijas TV ar Latviešu komentētājiem.

  +1 [+] [-]

, 2019-03-01 17:09, pirms 6 gadiem
Bet tādā gadījumā iznāk, ka tikai Baltijas valstīs F1 nespēj rast risinājumu?! Tas būtu totāls apsmiekls, no vienas puses, un nenormālas dusmas, no otras. Āfrika, Islande, Albānija skatās, ar ko mēs sliktāki? Kas vainīgs? Ja tiešām situācija ir tik nopietna, tad visiem vietējās TV industrijas pārstāvjiem ir nekavējoties jāmeklē risinājums, kas ļaus F1 pilnvērtīgi redzēt arī pie mums! Un bez jebkādiem attaisnojumiem vai citām otmazkām, kā pagājušajā gadā atraugājās tobrīd vēl Viasat - mēs toties jums dosim motosportu, ralliju utt!!! F1 Latvijā ir jābūt!!!
Par Liberty media nebūt neesmu sajūsmā, nerunājot par viņu piedāvājumu, jo kā var kaut ko spriest par nepieejamu lietu?! Ja viņu piedāvājums nav pieejams, tad lai nodrošina iespēju skatīties tāpat kā citās valstīs! No otras puses, ej nu sazini, varbūt mūsu pašu bāleliņi (vai drīzāk, žmogas ziemeļnieki, kam pieder Viasat vai kā tagad to grupu tur sauc, negrib naudu par mūsu iespējām skatīties izdot?) grib pārāk nokaulēt? Tiem jau mūsu intereses pie pakaļas... Es vēl ceru, ka saprāta balss uzvarēs un vienošanās tiks panākta, vai vietējo mediju starpā, vai starp konkrētu mediju un F1 translācijas pārdevēju, pretējā gadījumā tas būs otrs, un daudz neglītāks kauna traips Latvijas medijiem, lai kam viņi piederētu un kas tos vadītu! Vai ar pagājušo gadu vēl nepietiek?!!!

     [+] [-]

, 2019-03-01 19:10, pirms 6 gadiem
Domāju pilnīgi veltas cerības....