Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Sauber" F1 komanda oficiāli pārtop par "Alfa Romeo Racing"

Juris Grīns
Juris Grīns

"Sauber" F1 komanda oficiāli pārtop par "Alfa Romeo Racing"
Foto: crash.net

2019. gadā "Formulā 1" vairs nebūs "Sauber" komandas, jo tagad tā oficiāli pārdēvēta par "Alfa Romeo Racing". Vienības sastāvā startēs Kimi Raikonens un Antonio Džovinaci.

"Sauber" komanda pirmo sezonu F1 čempionātā aizvadīja 1993. gadā. Pagājušajā desmitgadē tā kļuva par "BMW" rūpnīcas vienību un kādu laiku saucās "BMW Sauber". Tās dibinātājs Peters Zaubers jau 2012. gadā pameta komandas vadītāja posteni, bet 2016. gadā vienība tika pilnībā pārdota Šveices investīciju kompānijai "Longbow Finance". Tobrīd Zaubers aizgāja no motoru sporta.
Savukārt 2017. gada beigās "Sauber" vienība ar jaunajiem īpašniekiem priekšgalā noslēdza līgumu ar "Alfa Romeo", kas paredz gan finansiālu atbalstu, gan sadarbību tehniskajā jomā.

"Tikai gadu pēc kompānijas dibināšanas 1910. gada 24. jūnijā, "Alfa Romeo" debitēja oficiālās autosacīkstēs, uzvarot Modenā," teikts "Fiat Chrysler Group" paziņojumā. "Kopš tā laika "Alfa Romeo" sporta leģenda ir turpinājusi augt ar uzvarām un pjedestāliem daudzos starptautiskos čempionātos, ieskaitot "Formulu 1". 2018. gadā tika aizsākta ilgtermiņa sadarbība starp "Alfa Romeo" un "Sauber", komanda progresēja un pagājušajā sezonā izcīnīja astoto vietu pasaules čempionāta kopvērtējumā. Sadarbība ir vēl vairāk paplašināta, bet "Sauber" komandai arī turpmāk būs tie paši īpašnieki un vadītāji, tas nemainīsies un komanda paliks neatkarīga."

Līdz ar to "Alfa Romeo Racing" nevarētu uzskatīt par pilnvērtīgu rūpnīcas komandu, lai gan sadarbība šogad kļuvusi vēl ciešāka nekā līdz šim. Komanda turpinās startēt ar jaunākā modeļa dzinējiem, ko piegādās "Ferrari", tāpat sastāvu papildinājuši bijušais "Ferrari" komandas pilots Raikonens un "Ferrari" attīstības programmas sportists Džovinaci.

Izmantotie resursi:
Crash.Net | F1 & MotoGP | Motorsport News

     [+] [-]

, 2019-02-01 15:27, pirms 6 gadiem
Go Kimi!

     [+] [-]

, 2019-02-01 23:28, pirms 6 gadiem
Loģisks solis. Jo labāk komandai. Nebrīnīšos, ja šogad tā kāps vēl vismaz pāris pakāpienus augstāk. Lai izdodas!