Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Ceļā uz trasi aizdegas autosportista Sebastjēna Burdē furgons

Juris Grīns
Juris Grīns

Ceļā uz trasi aizdegas autosportista Sebastjēna Burdē furgons
Burdē IndyCar sacīkstēs Sanpītersburgā
Foto: TT NYHETSBYRÅN/Scanpix

Ceļā uz IndyCar čempionāta otro posmu nelaime piemeklējusi autosportista Sebastjēna Burdē komandu "KVSH Racing", kuras furgons pēkšņi aizdedzies. Neskatoties uz to, Burdē tomēr varēs startēs autosacīkstēs Fīniksas trasē.

Tiek ziņots, ka ceļā no savas bāzes mītnes Indianapolisā uz Fīniksu komanda bija veikusi lielāko daļu no 1450 jūdzes garā ceļa, kad 25 jūdzes pirms galamērķa furgons pēkšņi aizdedzies. Liesmas izplatījušās transportlīdzekļa aizmugurē, tomēr, pateicoties diviem komandas darbiniekiem, kas nav apjukuši un uzreiz reaģējuši, liesmas izdevies visai ātri apdzēst.

Furgonā esošais aprīkojums un tehnika, ieskaitot Burdē sacīkšu formulu "Dallara-Chevrolet", ticis izglābts. Arī abi glābēji negadījumā neesot cietuši.

Šis notikums atgādina par atgadījumu 2008. gadā, kad ceļā uz Sonomas sacīkšu trasi aizdegās "Penske" komandas furgons, kurā atradās Elio Kastronevesa un Raiena Brisko formulas. Toreiz sekas bija smagākas, un Kastronevess bija spiests sacensībās izmantot rezerves mašīnu. Neskatoties uz to, viņš uzvarēja gan kvalifikācijā, gan sacīkstēs, bet Brisko finišēja otrajā vietā.

Fīniksā šo svētdien, 2. aprīlī tiks aizvadīts IndyCar čempionāta otrais posms. Sezonas pirmajās sacensībās Sanpīterburgā uzvaru izcīnīja Huans Pablo Montoija, aiz sevis atstājot Saimonu Paženo un Raienu Hanteru-Reju.

Burdē sezonas sākums neizdevās labs - viņš izstājās, paliekot 21. pozīcijā. Pērn francūzis, kurš savulaik startēja arī Formulā 1, IndyCar kopvērtējumā ierindojās desmitajā vietā.

Izmantotie resursi:
Autosport