Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Šlēgelmilhs nākamgad plāno startēt GT3 sacīkstēs

Juris Grīns
Juris Grīns

Šlēgelmilhs nākamgad plāno startēt GT3 sacīkstēs
Šlēgelmilha testētais GT3 klases "Lambo"
Foto: Haralda Šlēgelmilha sociālie tīkli

2017. gadā latviešu autosportists Haralds Šlēgelmilhs plāno aizvadīt pilnu sezonu kādā no GT3 klases čempionātiem.

Pēdējos divus gadus Šlēgelmilhs startē "Super Trofeo Europe" čempionātā, kur visi dalībnieki brauc ar "Lamborghini" markas spēkratiem. Čempionāta noslēdzošais posms gaidāms jau šajā nedēļas nogalē Spānijā, kur šobrīd kopvērtējuma otrajā vietā esošais Šlēgelmilhs cīnīsies par čempiona titulu.

2015. gadā Šlēgelmilhs startēja PRO-AM klasē un dalīja mašīnu ar amatieru ieskaites braucēju Mihailu Stepanovu no Krievijas. Šosezon viņš startē viens pats, jau pārstāvot spēcīgo PRO klasi, kur pašlaik ierindojas otrajā pozīcijā, tikai sešus punktus aiz čempionāta līdera dāņa Denisa Linda. Četrus punktus Šlēgelmilham zaudē Vito Postiljone.

Intervijā raidījumam "ZeKurbulis" Šlēgelmilhs atklāj, ka uz 2017. gada sezonu čempionāta rīkotāji plāno aizliegt iespēju startēt pa vienam, līdz ar to visiem pilotiem nākamgad nāksies apvienoties pāros un dalīt mašīnas uz diviem. Iespējams, ka šī sezona Šlēgelmilham čempionātā ir pēdējā.

"Šobrīd prioritāte ir pabeigt šo sezonu," stāsta Šlēgelmilhs. "Nākamgad es gribētu aizvadīt pilnu sezonu kādā no GT3 klases čempionātiem. Tikko esmu aizvadījis testus ar "Lamborghini Hurracan GT3", kas notika Hokenheimas trasē. Viss pagaidām šķiet diezgan pozitīvi, redzēsim, kā tas "saliksies kopā"."

Uz testiem Šlēgelmilhu bija uzaicinājusi "Konrad Motorsport" komanda. Pirms sešiem gadiem sportists šīs vienības sastāvā startēja Vācijas "Porsche Carrera Cup" čempionātā.

Tikmēr "Lamborghini Super Trofeo Europe" pēdējā posma ietvaros šonedēļ Valensijā notiks arī lielais "Pasaules fināls", kur sacentīsies arī spēcīgākie šīs ieskaites braucēji no Āzijas un Amerikas.

"Lamborghini Super Trofeo Europe" kopvērtējums pirms pēdējā posma

VietaPilotsKomandaPunkti
1.Deniss LindsRaton Racing102
2.Haralds ŠlēgelmilhsArtline Team Georgia96
3.Vito PostiljoneImperiale Racing92
4.Martins KodričsBonaldi Motorsport90
5.Kristofers ZočlingsKonrad Motorsport58
6.Nikola de MarkoOrange 1 Team Lazarus53
6.Fabricio del BonteOrange 1 Team Lazarus53
7.Loriss SpinelliAntonelli Motorsport48
8.Florians ŠpenglersKonrad Motorsport41
9.Enriko FuldženciAntonelli Motorsport36
10.Rolfs IneihensBonaldi Motorsport29

     [+] [-]

, 2016-12-01 09:39, pirms 8 gadiem
galvenais, lai pats saprot, ka tikai uzvara kopvērtējumā varētu pavērt vārtus uz spēcīgāku klasi, citādi sanāks vien muļļāšanās uz vietas, un labi piloti ir ļoti daudz, kas apgrūtina izaugsmi.