Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Spraigās sacīkstēs Spā trasē Šlēgelmilhs aizcīnās līdz trešajai vietai

Juris Grīns
Juris Grīns

Spraigās sacīkstēs Spā trasē Šlēgelmilhs aizcīnās līdz trešajai vietai
Haralds Šlēgelmilhs
Foto: facebook.com/haraldracing

"Lamborghini Blancpain Super Trofeo" čempionāta Beļģijas posma otro braucienu ar izcīnītu trešo vietu kopējā ieskaitē un otro vietu PRO klasē noslēdzis pieredzējušais latviešu autosportists Haralds Šlēgelmilhs. Puse no sacensību laika sportistiem bija jāpavada aiz drošības auto.

Tā kā piektdien tika atcelta otrā kvalifikācija, starta vietas otrajam finālbraucienam sportisti savā starpā noskaidroja sestdienas rītā. "Artline" komandu pārstāvošais Šlēgelmilhs ierindojās piektajā vietā, kas ir labs rezultāts, ņemot vērā, ka Spā-Frankošamps trasē uz starta stājās 46 mašīnas.

Starts latvietim padevās vēl labāks un jau pirmajā līkumā viņš no piektās pozīcijas bija pacēlies uz trešo, bet taisnē aiz "Eau Rouge" līkuma jau gandrīz nokļuva otrajā vietā.

Tieši tobrīd trasē tika norīkota drošības mašīna. Sākotnēji vairāki sportisti sadūrās vēl iesildīšanās apļa noslēgumā, neilgi pirms pēdējā "S" veida līkuma. Tikmēr brīdi vēlāk starta taisnē notika vēl iespaidīgāka masveida sadursme. 25 minūtes pagāja, kamēr asfalts tika attīrīts no atlūzām, bet avarējušās mašīnas aizvestas prom.

Cīņai atsākoties, Šlēgelmilhs nekavējoties devās pitstopā, kas vismaz reizi katrai mašīnai jāveic obligāti. Tikko bija atvēries boksu apmeklējumu "logs" un Šlēgelmilhs bija pirmais no līderiem, kurš to izmantoja. Tobrīd vadībā esošie Deniss Linds un Viktors Postiljone pitstopus veica divus apļus vēlāk.

Šlēgelmilhs pitstopa laikā bija nokļuvis aiz mašīnas, ko pilotēja Andreā Fontana un Lorenso Veglija. Kā zināms, individuālajiem startētājiem minimālais pitstopa laiks ir par 3 sekundēm ilgāks nekā tiem, kas boksu apmeklējumu laikā nomainās, tāpēc šīs pozīcijas zaudēšana nebija nekas neparasts.

Tikmēr mirkli vēlāk Šlēgelmilhu apdzina sezonas līderis PRO klasē Patriks Kujala, kurš pitstopu laikā bija nomainījis Adrianu Amstucu. Vēl pēc brīža Kujala jau bija priekšā Fontanam un pārņēma vadību, kad trasē no sava boksu apmeklējuma atgriezās Linds.

10 minūtes pirms laika atskaites beigām Šlēgelmilhs apsteidza Fontanu un pacēlās uz trešo vietu, kamēr Postiljone uz pitstopu rēķina bija atkritis par vairākām pozīcijām uz leju.

Finišā pirmie iebrauca Kujala un Amstucs, gūstot uzvaru arī PRO-AM klasē. Lindam šoreiz otrā vieta sacīkstēs un uzvara PRO klasē, bet Šlēgelmilham kopējā ieskaitē trešā vieta un PRO klasē - otrā.

Atgādinām, ka pirmajā braucienā latvietis finišēja otrais, uzvarot PRO klasē.

Nākamās "Lamborghini Blancpain Super Trofeo" sacīkstes notiks 17. un 18. septembrī Vācijā, Nirburgringas trasē.

Otrais brauciens Spā-Frankošamps trasē

VietaPilotiRezultāts
1.Kujala/Amstutz15 apļi
2.Lind+3.414
3.Šlēgelmilhs+4.616
4.Postiglione+8.835
5.Kodric+10.414
6.Veglia/Fontana+11.045
7.Armindo/Hassid+11.210
8.Breukers+23.395
9.Pellegrinelli+29.710
10.Valente/Pavlovic+34.153

Startēja: 46 mašīnas