Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Sabulis: ''Atskatoties uz sezonas sākumā pieredzēto, varu teikt, ka salūzu''

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Sabulis: ''Atskatoties uz sezonas sākumā pieredzēto, varu teikt, ka salūzu''
Kārlis Sabulis
Foto: Jānis Pastars, mxphoto.lv

Motokrosa un ekstrēmo sporta veidu kluba “MX Moduls” sportisti Kārlis Sabulis (motokross), Edvards Bidzāns (motokross) un Māris Orniņš (MTB frīstails) noslēguši 2017.gada sezonu un sāk gatavoties nākamajai.

Kārlis Sabulis šajā sezonā startēja Latvijas, Itālijas un Eiropas čempionātā. Itālijā tika aizvadītas vien dažas sacīkstes, lai labāk sagatavotos Eiropas posmiem, kuros, pārstāvot oficiālo ASTES4-TESAR Yamaha komandu, viņš startēja EMX250 klasē. Sezonas sākums bija daudzsološs. Pēc treniņiem pie pasaules čempiona Deivida Filiperta pirmajā Eiropas posmā (Trentino) Kārlis izcīnīja ceturto vietu.

''Gads sākās labi, varētu teikt, ka pat lieliski. Es zināju, ka varu cīnīties par vietu uz goda pjedestāla, bet nākamajās sacīkstēs vairs nebija tik labs rezultāts. Šobrīd, atskatoties uz sezonas sākumā pieredzēto un aprunājoties ar profesionāļiem, varu teikt, ka es salūzu. Cerība un spiediens bija pārāk liels. Psiholoģiski nebiju tam gatavs,” papildina Kārlis Sabulis. Diemžēl maija vidū, startējot Itālijas čempionātā, Kārlis krita un salauza abas rokas. “Iespējams, šis kritiens bija turpinājums tam, ka mēģināju parādīt, ka tomēr varu nokļūt uz goda pjedestāla. Es zināju, ka varu, bet pārāk saspringu, nevarēju vairs 100% koncentrēties, pieļāvu kļūdas. Kad atgriezos sacensībās pēc traumas, zināju, ka vairs nevaru cīnīties par labu vietu sezonas kopvērtējumā, tāpēc turpināju vienkārši braukt un sasniegt finišu. Jutos krietni brīvāk. Esmu pateicīgs savai komandai “MX Moduls”, kas man vienmēr ir blakus,” turpina Sabulis. Latvijas motokrosa čempionātā Kārlis izcīnīja piekto vietu, bet ieguva pieredzi, startējot MX1 klasē ar lielākas kubatūras motociklu.

Edvards Bidzāns šosezon startēja Eiropas motokrosa čempionāta EMX 85 klasē Vācijas atklātajā ADAC čempionātā, kā arī Latvijas motokrosa čempionātā. ADAC Bidzāns startēja tikai dažos posmos, lai uzturētu sevi formā. Eiropā savā atlases grupā, aizvadot pilnu sezonu, izcīnīta trešā vieta. Latvijā, pirmo gadu startējot lielākas kubatūras klasē, sezonas kopvērtējumā izcīnīta otrā vieta.

Māris Martinsons, “MX Moduls” valdes priekšsēdētājs: “Šī sezona klubam bija citāda. Pirmo gadu neviens no kluba sportistiem neizcīnīja čempiona titulu, bet tam ir savs iemesls. Gan Sabulis, gan Bidzāns spēra soli tālāk savā profesionālajā attīstībā. Abi Latvijas sacensībās brauca lielākas kubatūras klasēs. Piedevām šogad uzsvars tika likts uz startiem ārzemēs. Zinājām, ka agri vai vēlu šāds brīdis pienāks, jo kluba galvenais mērķis ir izaudzināt jaunos sportistus, talantus un parādīt, ka savā ziņā varam konkurēt ar pasaules līmeņa klubiem un sportistiem.”

“MX Moduls” sportists Māris Orniņš šosezon startējis vairākās MTB frīstaila sacīkstēs, pasaules sportistu rangā sezonas noslēgumā ierindojoties 71.vietā. “Sezonas sākums bija labs, tiku uzaicināts uz pirmajām FMB World Tour sacensībām. Tas bija mans sapnis jau vairākus gadus. Nākamais solis bija sacensības Polijā, kur saskāros ar savu pirmo augsto rezultātu – kvalifikācijā biju pirmais! Piedevām aiz manis bija trešais labākais pasaules braucējs. Šis rezultāts man bija kā pierādījums tam, ka kļūstu labāks sportists, ka varu cīnīties par labiem rezultātiem. Diemžēl tieši tad, kad biju vislabākajā formā, piedzīvoju kritienu, nācās izlaist vairākas sacensības. Kopumā ar sezonā pieredzēto esmu apmierināts. Ar rezultātiem gan nē. Galvenokārt esmu sapratis, ka grūtās un sarežģītās situācijas es varu savu galvu nolikt pareizajā vietā un ar visu tikt galā,” stāsta Orniņš.

Informāciju sagatavoja:
Sanita Pelēķe