Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Hilkenberga vietā Lemānā gatavojas startēt Montoija

Juris Grīns
Juris Grīns

Hilkenberga vietā Lemānā gatavojas startēt Montoija
2015. gada Lemānas 24 stundu brauciena uzvarētāji
Foto: AFP/Scanpix

Huans Pablo Montoija varētu kļūt par otro pilotu autosporta vēsturē, kurš ieguvis uzvaru trīs prestižākajās autosacīkstēs pasaulē - Monako "Grand Prix" izcīņā, "Indy 500", kā arī Lemānas 24 stundu braucienā. Nākošgad viņš plāno debitēt Lemānā.

Izturības sacīkšu pasaules čempionāta (WEC) komanda "Porsche" apstiprinājusi, ka Montoija nākamajā mēnesī tās sastāvā aizvadīs testus ar LMP1 klases prototipu "919 Hybrid". Testi notiks 22. novembrī Bahreinā, Sahiras trasē.

Kā zināms, WEC sezona noslēgsies dienu iepriekš - 21. novembrī.

Kopā ar "Porsche" komandu Montoija septembrī apmeklēja WEC posmu Ostinā, ASV. Lai gan pašlaik vēl kolumbietis visticamāk nav ticis pie līguma, aizkulisēs nerimstas runas, ka tieši viņš aizvietos komandā Niko Hilkenbergu nākamā gada Lemānas 24 stundu sacensībās.

F1 pilots Hilkenbergs Lemānā debitēja šogad, izcīnot uzvaru kopā ar Ērlu Bamberu un Niku Tendiju, tomēr 2016. gadā vācietis nevarēs atgriezties leģendārajās sacensībās, jo tajā pašā nedēļas nogalē notiks F1 posms. Montoija varētu kļūt par Hilkenberga aizstājēju.

Montoija šogad otro reizi karjerā uzvarēja "Indy 500" sacensībās un gandrīz kļuva par IndyCar čempionu, beigās tomēr paliekot otrajā vietā.

Ja Montoija startētu un uzvarētu Lemānā, viņš kļūtu par otro pilotu, kurš savā īpašumā ieguvis tā saukto "Triple Crown". Tie ir piloti, kas savā karjerā uzvarējuši trīs prestižākajās pasaules sacīkstēs - Monako "Grand Prix" F1 posmā, "Indy 500" un Lemānas diennakts braucienā. Šobrīd Montoijam trūkst tikai uzvaras Lemānā.

Pagaidām vienīgais, kurš autosporta vēsturē spējis iegūt neoficiālo "Triple Crown" titulu, ir Greiems Hils. Brits Indianapolisā uzvarēja 1966. gadā, Lemānā triumfēja 1972. gadā, bet Monako F1 posmā pirmo vietu ieguvis 1963., 1964., 1965., 1968. un 1969. gadā.

Izmantotie resursi:
Formula 1®
Home - Formula 1 & Formula E News - FormulaSpy

     [+] [-]

, 2015-10-23 10:35, pirms 9 gadiem
Šai ziņai jau pirms 2 dienām bija atbilde, jo, iespējams, FIA liks mainīt F1 kalendāru, lai abas sacīkstes nepārklātos vienā nedēļas nogalē, jo zaudē gan LeMans, gan F1.