Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Pirmajā pasaules čempionāta posmā Formulā 2 latvieši labāko pieciniekā (+video)

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Pirmajā pasaules čempionāta posmā Formulā 2 latvieši labāko pieciniekā (+video)
Ņikita Lijcs. Foto: 55ART

Svētdien, 20.septembrī, Kauņas pilsētā Lietuvā tika aizvadīts pirmais Pasaules čempionāta posms Formula 2 ātrumlaivās. Uvis Slakteris finišēja kā trešais, bet Ņikita Lijcs - piektais.

Šajās spraigajās sacensībās tikās pasaules labākie piloti no Portugāles, Zviedrijas, Anglijas, Somijas, Lietuvas kā arī divi Latvijas labākie piloti - Ņikita Lijcs un Uvis Slakteris. Sacensības tika organizētas ar lielām bažām, jo pasaulē izsludinātās pandēmijas dēļ bija iespējams, ka šīs sacensības Kauņā tiks atceltas tāpat, kā visas iepriekšējās sacensības 2020.gada sezonā. Par lielu laimi tomēr sacensības izdevās rīkot, ievērojot pastiprinātus drošības pasākumus. Visas komandas bija ieradušās samazinātā komandu sastāvā, kā arī skatītājiem bija jāievēro pulcēšanās un distancēšanās ierobežojumi.

Par dalību Formula 2 pirmajā šī gada posmā Nikita Lijcs pauž lielu gandarījumu: ''Mēs līdz pēdējam brīdim nevarējām saprast vai izdosies uzsākt Formula 2 sezonu, jo visu laiku valdīja neziņa par situāciju pasaulē. Mums pats galvenais šoreiz ir būt šeit un piedalīties. Redzam, ka drošības pasākumi sacensībās tiek ievēroti augstākajā mērā - visi ievēro distancēšanos, velk maskas un lieto īpašus drošības pasākumus. Protams, tas sportisko atmosfēru sarežģī, jo visu laiku ir jāpiedomā vai netiek pārkāpti kādi ierobežojumi, bet kopumā esam gandarīti, ka sacensības notiek un tas šajos apstākļos ir pats galvenais!''

Sestdien brīvajos treniņos, kuros tiek ņemts vērā arī uzrādītais laiks, Lijcs intensīvi testēja ātrumlaivas tehnisko stāvokli un dzenskrūves, lai veiksmīgāk sagatavotos reālajām sacensībām. Pēc kvalifikācijas Lijcs ierindojās labāko desmitniekā un ieņēma astoto vietu, kas nozīmēja to, ka sacensības Lijcs uzsāks no astotās starta pozīcijas.

Sacensības tika uzsāktas nākamajā dienā, svētdienā, kur pēc intensīvas tehnikas uzlabošanas un taktisko gājienu izstrādes uz starta pozīcijas tikās labākie pasaules piloti. Laikapstākļi bija labi, tomēr uz ūdens bija jūtams mainīgs vējš, kas vairākos līkumos pamatīgi ietekmēja izvēlētās trajektorijas. Atskanot starta signālam, Lijcs izpildīja ļoti labu uzrāvienu un uzreiz jau pirmajā aplī izvirzījās vienu pozīciju augstāk. Tālāk Lijcam bija jācīnās ar Somijas pilotu Sami Selio, kurš ir arī Pasaules čempions Formulā 1, kā arī ar lietuvieti Edgaras Riabko, kurš ir pagājušā gada Eiropas Formula 2 čempions. Smagā un aizraujošā cīņa tika apturēta desmit apļus pirms finiša, kad strauji avarēja Zviedrijas pilote, kura kvalifikācijā bija ieguvusi pirmo starta pozīciju.Tika veikts atkārtots starts un Lijcs uzreiz izvirzījās cīņā ar sacensību līderiem. Plecu pie pleca notika cīņa par 4. un 5. vietu, kurā Lijcs stabili noturēja savu pozīciju un finišu sasniedza 5.vietā. ''Esam priecīgi par rezultātu, jo šī mums bija spraiga sacensība ar pasaules labākajiem pilotiem. Ir milzīgs prieks, ka mēs, abi Latvijas piloti, esam ieņēmuši labāko piecinieku!'' Sacensības Lijcs noslēdza kā piektais, bet Uvis Slakteris kā trešais.

Jau pēc pāris dienām Lijcs dosies uz pirmajām un izšķirošajām sacensībām Formula 4 klasē, kas notiks Itālijas pilsētā Viveronē. Šīs sacensības ir īpašas ar to, ka tajās Lijcam ir iespēja izcīnīt Pasaules čempiona titulu!

Informāciju sagatavoja:
Kristīne Plinta

     [+] [-]

, 2020-09-23 12:23, pirms 4 gadiem
Rakstā: "Pēc kvalifikācijas Lijcs ierindojās labāko desmitniekā un ieņēma astoto vietu..."

Desmitniekā no desmit dalībniekiem.