Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Nils Slakteris piedzīvo avāriju F4 ātrumlaivu pasaules čempionātā Klaipēdā

Juris Grīns
Juris Grīns

Nils Slakteris piedzīvo avāriju F4 ātrumlaivu pasaules čempionātā Klaipēdā
Nils Slakteris. Foto: publicitātes

Klaipēdas pilsēta Lietuvā šajā nedēļas nogalē no 15. līdz 17. augustam uzņēma vēl nebijuša mēroga sacensības - pasaules čempionātu "Formulā 2" un "Formulā 4".

Divu dienu laikā Lietuvas pilsēta uzņēma 37 pasaules līmeņa ātrumlaivu komandas un vairāk kā desmit tūkstošus šī sporta veida atbalstītājus un sacensību vērotājus klātienē! Tiešraidi no Pasaules čempionāta translēja trīs Baltijas valstīs un Latvijas skatītājiem par notikumiem uz ūdens ziņoja Latvijas Ūdens Motorsporta federācijas sporta komentētājs Normunds Avotiņš.

Latvijas vārdu Formula 4 klasē nesa trīs šīs klases ātrākie piloti - Nils Slakteris, Roberts Minings un Niklāvs Parolis, savukārt Formula 2 klasē - Nikita Lijcs un Dainis Podžuks.

Uz starta līnijas Formula 4 sacensībās savu dalību bija pieteikuši 17 sportisti no visas pasaules, lai piektdien un sestdien sacenstos Grand Prix sacensībās, kas nozīmē, ka katru dienu tika noskaidrots attiecīgo sacensību uzvarētājs, lai sestdien ņemot vērā divu dienu rezultātu, noskaidrotu Pasaules čempiona titula ieguvēju!

15.augusta rīts iesākās ar treniņbraucienu pēc kura sekoja kvalifikācija sacensībām. Treniņos Riga Powerboat team pilots Nils Slakteris, testējot ātrumlaivu lielajos viļņos, uzstādīja 1. labāko rezultātu, kas deva pārliecību, ka tehniski komanda ir gatava kvalifikācijai.

Kvalifikācijas braucienā sacentās 17 pasaules piloti, no kuriem deviņi jau bija mērojušies meistarībā pirms nedēļas Eiropas čempionātā Somijā, kurā Nils Slakteris ieguva 2.vietu.

Kvalifikācijas braucienā, tāpat kā Somijā, vislielākā cīņa Slakterim izvērtās ar Eiropas čempionu F4 Andre Solvangu. Plecu pie pleca sacenšoties, Slakteris uzstādīja 2.labāko rezultātu, tādēļ sacensības F4 viņš uzsāka no 2.starta pozīcijas.

Sacensības tika organizētas ļoti sarežģītā trasē - Klaipēdas kanāla akvatorijā, kuru no abiem krastiem iekļauj betona apmales, veidojot ļoti spēcīgus viļņus.

Atskanot starta signālam Slakteris uzreiz devās cīņā par pjedestālu un noturējās šajā rezultātā vairākus sacensību apļus, līdz sacenšoties ar Somijas braucēju Tino Lehto, Slaktera vadītā ātrumlaiva iecērtoties lielajos viļņos, avarēja. Pārsteidzošā kārtā Slakterim no trieciena izdevās atgūties un viņš turpināja sacensības vēl vienu apli, tomēr tā kā bija nolauzts ātrumlaivas priekšējais korpuss, pilotam no cīņas nācās izstāties.

Uzreiz pēc Pasaules čempionāta pirmā brauciena Riga Powerboat team komanda novērsa radušos bojājumus un atjaunoja laivas korpusu, lai jau 17.augustā Slakteris atgrieztos trasē.

Komanda pieņēma taktisku lēmumu piedalīties treniņā un kvalifikācijas braucienā, lai saprastu tehnisko sagatavotību pēc avārijas.

Pirmajā kvalifikācijas braucienā Nils Slakteris uzstādīja 2.labāko rezultātu uzreiz pēc Andre Solvanga, tomēr otrajā kvalifikācijas braucienā rezultāts strauji kritās un Slakteris noslīdēja uz 9.pozīciju. Pēc šī rezultāta komanda pieņēma lēmumu drošības apsvērumu dēļ, tomēr neturpināt sacensības Pasaules čempionāta 2.braucienā.

Šobrīd komanda ir atgriezusies mājās, lai veiktu tehniskos darbus pie F4 ātrumlaivas, lai jau 31.augustā atgrieztos uz ūdens Latvijas čempionātā Formula 4 Jelgavā, Latvijā.