Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Nikita Lijcs ātrumlaivu F2 Pasaules čempionātā kā pirmais startē ar videi draudzīgāku dzinēju

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Nikita Lijcs ātrumlaivu F2 Pasaules čempionātā kā pirmais startē ar videi draudzīgāku dzinēju
Publicitātes foto

Komandas “Jurmala Racing Team” Formula 2 (F2) pilots, jūrmalnieks Nikita Lijcs, šajā nedēļas nogalē notiekošajā ātrumlaivu Formula 2 pasaules čempionāta pirmajā posmā Itālijas pilsētā Brinisi 18 pilotu konkurencē no 12 valstīm startēs ar videi vēl draudzīgāku laivas dzinēju ''Mercury Racing 200 APX'' un īpaši tam pielāgotu laivas korpusu.

Jaunā tipa dzinēji būs obligāti visiem F2 pilotiem jau tuvākajos pāris gados. Jaunie dzinēji būs standarta visiem dalībniekiem, tāpēc rezultātu izšķirs meistarība trasē. Šobrīd, kamēr notiek pāreja uz jaunā tipa tehniku, Lijcs krās pieredzi, lai pēc iespējas meistarīgāk spētu vadīt jauno laivu.

Atbilstoši ražotāja sniegtajai informācijai, Mercury Racing 200 APX ir jaudīgs V6 četrtaktu piekarināmais dzinējs, kas paredzēts UIM F2 tuneļlaivu sacensībām. Ar vairāk nekā 200 zirgspēku jaudu 200 APX piekarināmais dzinējs sportistiem nodrošina ļoti augstu izturību un jaunāko četrtaktu dzinēju tehnoloģiju. Ar to tiek samazinātas izplūdes gāzu emisijas par 90 procentiem, salīdzinājumā ar līdzšinējiem divtaktu sacensību piekarināmajiem dzinējiem.

Pasaules čempionāts F2 klasē šogad norisināsies sešos posmos. Otrais posms norisināsies 3.-4.augustā Norvēģijas pilsētā Tonsbergā, bet trešais - 16.-17.augustā Klaipēdā, Lietuvā. Sezonas otra puse tiks aizvadīta posmos Itālijā un Portugālē.

Nikita Lijcs ir divkārtējs Pasaules čempions un vairākkārtējs pasaules čempionātu sudraba medaļas ieguvējs. Lijca iedvesmoti, ūdens motosportā iesaistās un ar labiem un teicamiem sasniegumiem Latvijas un Baltijas mērogā startē arī jaunie jūrmalnieki. Tādējādi tiek saglabātas gadu desmitiem ilgušās ūdens motosporta tradīcijas Jūrmalā.

Informāciju sagatavoja
Jurmala Racing Team