Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Evanss notur pārsvaru pār Tanaku un uzvar Horvātijas rallijā

Juris Grīns
Juris Grīns

Evanss notur pārsvaru pār Tanaku un uzvar Horvātijas rallijā
Elfins Evanss. Foto: Honza Fronek

Britu pilots Elfins Evanss kļuvis par Horvātijā notikušā pasaules rallija čempionāta ceturtā posma uzvarētāju, un tas “Toyota” vienības braucējam ir pirmais panākums pēc pusotra gada pārtraukuma. Otrais finišēja igaunis Ots Tanaks, noslēdzošajā rallija dienā tā arī nespējot Evansam pietuvoties.

Vairāki favorīti jau sacensību pirmajā dienā izkrita no cīņas par uzvaru. Piektdienas otrajā ātrumposmā plīsušās riepas mainīt bija spiesti gan Sebastjēns Ožjē, gan Kalle Rovanpera. Vēlāk Ožjē vēl arī tika pie vienas minūtes soda par nekorektu drošības jostu lietošanu. Savukārt Tjerī Noivils, kurš bija izvirzījies vadībā, sestdien 11. ātrumposmā avarēja.

Evanss tobrīd kļuva par līderi un līdz dienas beigām spēja attālināties no tuvākā sekotāja Tanaka. Pēdējo dienu, kurā bija jāmēro vēl četri dopi, Evanss sāka ar 25 sekunžu pārsvaru, bet finišā uzvarēja jau ar 27 sekunžu pārspēku. "M-Sport Ford" pilots Tanaks šajā asfalta posmā ierindojās otrajā vietā, bet trešo guva Esapeka Lapi no "Hyundai" nometnes. Rovanpera pēdējā rallija dienā pārspēja Ožjē un sasniedza ceturto vietu.

Evansam šī ir sestā uzvara WRC karjerā, bet pirmā kopš 2021. gada Somijas rallija. Sezonas kopvērtējumā viņš tagad noķēris līderi Ožjē - abiem ir pa 69 punktiem. Par vienu punktu mazāk Rovanperam, bet četrus punktus zaudē Tanaks. Cīņa šobrīd ļoti cieša.

Labu ātrumu WRC2 klasē svētdien Horvātijā nodemonstrēja Žoans Rosels, kļūstot par šīs ieskaites uzvarētāju. Tuvākais sekotājs Nikolajs Grjazins finišā viņam zaudēja 16 sekundes, izšķirošajos ātrumposmos būtisku pretestību nespējot izrādīt. Trešo vietu izcīnīja Emils Lindhiolms, taču viņu no uzvaras šķīra gandrīz pusotra minūte.

Pasaules rallija čempionāta piektais posms no 12. līdz 14. maijam norisināsies Portugālē.

Horvātijas rallija rezultāti: