Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Joprojām agresīvi braucošais Montoija gatavojas debitēt Lemānā

Juris Grīns
Juris Grīns

Joprojām agresīvi braucošais Montoija gatavojas debitēt Lemānā
Huans Pablo Montoija
Foto: pulzo.com

Pieredzējušais un panākumiem bagātais autosportists Huans Pablo Montoija jau šogad varētu debitēt Lemānas 24 stundu sacīkstēs, jo ir tuvu līguma parakstīšanai ar "United Autosports" komandu.

Komandas sastāvā startam vasarā gaidāmajās Lemānas sacīkstēs jau apstiprināti Filipe Albukerke, Fils Hansons, Hugo de Sadelīrs un Vils Ouvens, kamēr divas vietas pie LMP2 klases "Ligier JS P217" prototipa stūres vēl brīvas.

F1 komandas "McLaren" bosam Zakam Braunam piederošās "United Autosports" vienības vadītājs Ričards Dīns atklāj, ka šobrīd ar Montoiju notiek pārrunas un abas puses ir tuvu līguma noslēgšanai.

"Mēs šobrīd runājam ar viņu," atklāj Dīns. "Kurš gan negribētu, lai Montoija brauc viņu komandā? Esmu liels Montoijas fans un redzēju kā viņš brauca Deitonā. Viņš prasmīgi stūrē mašīnu lielā burzmā, kā arī nav zaudējis neko no sava izsalkuma un agresijas. Es ar lielāko prieku gribētu, lai viņš paraksta līgumu, taču šobrīd tas vēl nav noticis. Nezinu, varbūt viņš izskata vēl arī kādus citus piedāvājumus."

Šobrīd Montoijam ir līgums ar "Penske" komandu par pilnas sezonas aizvadīšanu ASV bāzētajā "IMSA WeatherTech SportsCar" čempionātā. Iepriekš viņš jau veicis testus LMP1 klases komandas "Porsche" sastāvā, taču šī vienība no Lemānas ir aizgājusi.

Šogad Deitonas 24 stundu sacensībās, kas norisinājās ASV, "United Autosports" sastāvā startēja Fernando Alonso. Viņš šogad debitēs Lemānā, pārstāvot šī brīža spēcīgāko LMP1 komandu "Toyota". Tikmēr paredzams, ka vienu no abām brīvajām vietām "United Autosports" komandā uz Lemānu aizņems bijušais F1 pilots Pols di Resta.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, Le Mans...