Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

"Indycar" čempionātā brauks sieviete, uz starta arī lietuvietis

Juris Grīns
Juris Grīns

"Indycar" čempionātā brauks sieviete, uz starta arī lietuvietis
Tatjana Kalderona. Foto: indycar.com

"AJ Foyt Racing" sacīkšu komanda parakstījusi līgumu ar kolumbiešu autosportisti Tatjanu Kalderonu, kura līdz ar to gaidāmajā sezonā startēs "IndyCar" čempionātā. Tiesa gan, viņa neizies uz starta ovālu trasēs, kas tiek uzskatītas par krietni bīstamākām. Tāpat pirmo reizi sacensībās būs redzams lietuvietis.

Kalderona kļuvusi par pirmo sievieti, kura startēs "IndyCar" leģendas E.Dž.Foita komandā. Tāpat vienību šogad pārstāvēs Deltons Kelets, kurš tās sastāvā brauca jau pērn, un 2021. gada "Indy Lights" čempions Kails Kirkvuds.

28 gadus vecā Kalderona iepriekšējos gados guvusi plašu pieredzi dažādos augstākā līmeņa autosacīkšu čempionātos, startējot tādās sacīkstēs kā GP3, "Euroformula Open", WEC un "Formula 2", arī Lemānas 24 stundu braucienā. Tāpat iepriekšējos četrus gadus viņa bija F1 testpilote "Alfa Romeo Racing" komandas sastāvā. Ļoti augstus panākumus Kalderona nav guvusi, taču neapšaubāmi ir viena no šī brīža ātrākajām daiļā dzimuma pārstāvēm pasaules autosportā.

Pēdējo reizi "IndyCar" čempionātā sievietes startēja 2015. gadā, kad daļēju sezonu aizvadīja Pippa Menna un Simona de Silvestro. Pēdējos gados daiļā dzimuma pārstāves startējušas tikai "Indy 500" sacensībās, bet panākumiem bagātākā braucēja "IndyCar" vēsturē ir Danika Patrika, kura pat tikusi pie vienas uzvaras un vairākiem "Top 3" rezultātiem. Viņa pēdējo pilno sezonu veica 2011. gadā, bet 2018. gadā vēl startēja Indianapolisā.

Jāpiemin, ka jau decembrī kļuva zināms par Deivida Malukas pievienošanos "Dale Coyne Racing" nometnei. Viņš ir Amerikā dzimis lietuvietis, kurš oficiāli startē zem ASV karoga, bet sportistam ir arī Lietuvas pilsonība, turklāt viņš lepojas ar savu izcelsmi un vecāku dzimtenes karoga krāsas ir redzamas uz viņa sacīkšu kombinezona. Pagājušajā gadā Malukas kļuva par "Indy Lights" vicečempionu, piekāpjoties tikai Kirkvudam.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, NASCAR,...