Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Aizvadīti pirmie testi ar elektrisko Formulu E (+video)

Juris Grīns
Juris Grīns

Aizvadīti pirmie testi ar elektrisko Formulu E (+video)
Formula E
Foto: SCANPIX SWEDEN

Francijā tikuši aizvadīti pirmie oficiālie testi ar Formula E sacīkšu automašīnu "Spark-Renault SRT_01E", kas pilnībā tiek darbināta ar elektrību. Formula E čempionāta starts paredzēts 2014. gada septembrī.

Formula E pirmais modelis tika prezentēts septembrī notikušajā Franfurtes motoru šovā. Savukārt pirmie testi norisinājās "La Ferté Gaucher" sacīkšu trasē un pie auto stūres sēdās čempionāta oficiālais testpilots Lukass di Grasi.

Brazīliešu pilota uzdevums bija pārbaudīt visu sistēmu darbību. Divu dienu laikā tika veikti aptuveni 40 apļi, bet mašīna bija apgādāta ar 50 kilovatu bateriju. Jāpiemin, ka galējā auto versija būs apgādāta ar 200 kilovatu bateriju, kas atbilst aptuveni 270 zirgspēkiem.

Automobilis tika izstrādāts franču kompānijas "Spark Racing Technology" paspārnē, taču savu artavu tā izgatavošanā deva arī tādi pazīstami ražotāji kā "McLaren", "Dallara", "Williams" un "Renault". Formula E ir aprīkota ar "Michelin" riepām.

Tikmēr parādījušās arī divas svarīgas ziņas šī čempionāta sakarā. Pirmkārt, par otru oficiālo testpilotu šai mašīnai ir nolīgts bijušais F1 pilots Takuma Sato, kurš pēdējās sezonas pavadīja IndyCar čempionātā. Otrkārt, čempionātam pieteikusies ABT komanda, kas plašāk pazīstama kā "Audi" rūpnīcas oficiālie sadarbības partneri.

Lai gan vēl nav paziņots neviens pilots, kas startēs Formula E čempionātā, dalību jau apstiprinājušas septiņas komandas un tāpat zināmas visas desmit trases, kurās notiks pirmā sezona. Šīs septiņas komandas ir "Andretti Autosport", "China Racing", "Drayson Racing", "Dragon Racing", "e.dams", "Super Aguri" un jau pieminētā "Audi Sport ABT" vienība.

Formula E pirmie testi:

Izmantotie resursi:
Motorsport.com | Racing News, Race Results -...

  +2 [+] [-]

, 2013-11-21 18:56, pirms 11 gadiem
skaņa jau kā trolejbusam...

     [+] [-]

, 2013-11-21 19:24, pirms 11 gadiem
pūce rakstīja: skaņa jau kā trolejbusam...
Man vairāk atgādina spēļu mašīnīti.

  +3 [+] [-]

, 2013-11-21 21:08, pirms 11 gadiem
Kimi šjā aizmigtu pirmajā aplī.

     [+] [-]

, 2013-11-21 22:52, pirms 11 gadiem
pinkainis rakstīja: Kimi šjā aizmigtu pirmajā aplī.
Varētu tā būt