Layout: current: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Fināla trillerī par jauno "Formula E" čempionu kļūst bijušais F1 pilots Vērleins

Juris Grīns
Juris Grīns

Fināla trillerī par jauno "Formula E" čempionu kļūst bijušais F1 pilots Vērleins
Paskals Vērleins. Foto: FIA Formula E

Sezonu noslēdzošajā dubultposmā Londonā izcīnot pirmo un otro vietu, par jauno "Formula E" čempionu kronēts "Porsche" komandas pilots Paskals Vērleins. Galvenais sāncensis Mičs Evanss piekāpās par septiņiem punktiem.

Galvenā cīņa par pirmo vietu čempionātā sezonas izskaņā izvērsās starp vācieti Vērleinu un "Jaguar" komandas pārstāvi Miču Evansu no Jaunzēlandes. Pirmajā sacīkstē Londonas ielās Vērleins guva uzvaru, Evanss finišēja otrais, bet trešo vietu izcīnīja 2016. gada čempions Sebastjēns Buemī, kuram tas bija tikai otrais pjedestāls šosezon.

Izšķirošo otro sacīksti Evanss uzsāka trešais, bet Vērleins - ceturtais. Scenārijs bija skaidri saprotams - kurš no viņiem finišēs priekšā, tas arī būs čempions. Tomēr viņi nebija vienīgie kandidāti, jo tādas pašas iespējas bija arī no pole position startējošajam Evansa pāriniekam Nikam Kesidijam.

Evensam padevās lielisks starts un izdevās pacelties uz otro pozīciju. Pēc īsa drošības mašīnas perioda Vērleins apdzina Maksu Ginteru cīņā par trešo vietu.

Par spīti komandas bažām, Evanss uzsāka atklātu cīņu ar Kesidiju un atkal nonāca vadībā. Arī Vērleins drīz pēc tam apdzina Kesidiju. Cīnoties par pirmo vietu, Evanss un Vērleins arī piedzīvoja kontaktu. Kesidija cerības uz titulu zuda sadursmē ar Ginteru, pēc kā viņš ar cauru riepu atkrita uz beigām.

Tikmēr sacensību beigu daļā trasē izbrauca drošības mašīna, bet Vērleinu cīņā par otro vietu bija apdzinis Olivers Rovlends. Drīz vien abi titula pretendenti devās pēc Attack Mode, taču Evanss to izdarīja nekorekti un atkrita aiz Vērleina.

Rezultātā sacensībās uzvarēja "Nissan" pilots Rovlends, bet Vērleins finišēja priekšā Evansam, kļūstot par "Formula E" čempionu. "Jaguar" tikmēr nodrošināja uzvaru komandu vērtējumā.

Vērleins "Formula E" čempionātā startē kopš 2018. gada un šajā laikā aizvadījis jau 80 sacīkstes, izcīnot arī septiņas uzvaras un 12 pjedestālus. Šogad viņš triumfēja trīs reizes.

2016. un 2017. gadā vācietis arī startēja "Formulā 1", pārstāvot "Manor" un "Sauber" komandas. Augstākais sportista sasniegums F1 sacīkstēs ir astotā vieta 2027. gada Spānijas GP, tomēr jāņem vērā, ka pilots startēja vienās no tā brīža vājākajām komandām.

"Formula E" kopvērtējums: