Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Šanhajas "Formula E" sacīkstēs uzvar Evanss un Da Košta

Juris Grīns
Juris Grīns

Šanhajas "Formula E" sacīkstēs uzvar Evanss un Da Košta
Foto: Motorsport.com

"Formula E" čempionāta sacensībās Šanhajas trasē nedēļas nogalē uzvaras izcīnīja Mičs Evanss, par līderi kļūstot vien pēdējā aplī, kā arī Antonio Fēlikss da Košta. Sezonas līderis Niks Kesidijs tikmēr palielinājis pārsvaru kopvērtējumā, pēc Paskala Vērleina neveiksmes otrajā sacīkstē.

Pirmajā sacīkstē sestdien Evanss un Vērleins bija izteikti ātrākie braucēji, un abi kādu laiku atradās līderpozīcijā. "Porsche" komandas pilots Vērleins pirmo pozīciju pārņēma sacensību vidū, bet 23. apļa sestajā līkumā nobloķēja riteņus, kas ļāva Evansam nokļūt priekšā. Divus apļus vēlāk, spraigā cīņā noīsinot 11. līkumu, Vērleins atguva vadību, bet pēdējā aplī "Jaguar" braucējs garajā pirmajā līkumā pa ārmalu nonāca priekšā un varēja svinēt uzvaru ar mazāk kā sekundes pārsvaru.

Čempionāta līderis Kesidijs sākotnēji bija zaudējis pozīcijas un ietaupījis enerģiju, kas sacensību noslēgumā ļāva pacelties līdz pat trešajai vietai. Nonācis aiz Evansa, viņš komandas biedru neapdraudēja, ļaujot tam cīnīties ar Vērleinu, bet pats finišēja trešajā vietā. Tikmēr epizodi ar Evansa un Vērleina cīņu, kad pēdējais no viņiem bija spiests noīsināt līkumu, tiesneši izmeklēja, taču nekādus sodus nepiešķīra.

Otrajā sacīkstē lielisks bija Da Košta, kurš startēja no trešās vietas un pēdējais no vadošajiem braucējiem devās pēc Attack Mode. Līdz ar to "Porsche" pilots ne brīdi neizkrita no vadošajām pozīcijām. Jau 16. aplī viņš bija pārņēmis vadību, kad pa pirmā līkuma iekšmalu apdzina Normanu Nato.

Izcīnot otro vietu, pirmo reizi uz pjedestāla kāpa no pole position "McLaren" pilots Džeiks Hjūzs. Atkritis uz trešo pozīciju, Hjūzs spēja apdzīt Nato cīņā par otro vietu. Pēdējos desmit apļos Hjūzs cieši sekoja līderim, taču reāli apdraudēt nespēja, finišējot mazāk par sekundi aizmugurē.

Titula pretendentam Vērleinam otrā sacīkste neizvērsās veiksmīga, jo pēc sadursmes ar Semu Bērdu nācās braukt boksos mainīt cauro riepu. Rezultātā finišs tikai 20. vietā un punktu gūt neizdevās. Sezonas kopvērtējumā tagad Kesidijs nonācis jau 25 punktus jeb vienas uzvaras attālumā.

Līdz sezonas beigām vēl divas sacīkšu nedēļas nogales. Nākamie divi posmi notiks jūnija beigās Portlendā, ASV.

1. sacīkste:

2. sacīkste:

Sezonas kopvērtējums: