Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Lielbārži bez aizmugurējām bremzēm izcīna ceturto vietu PČ posmā Vācijā

Lielbārži bez aizmugurējām bremzēm izcīna ceturto vietu PČ posmā Vācijā
Daniels Lielbārdis/Bruno Lielbārdis. Foto: WSC

Pasaules čempionāta astotajā posmā blakusvāģu motokrosā, kas norisinājās Vācijā, ceturto vietu izcīnījuši Daniels un Bruno Lielbārži. Abos braucienos Štrasbesenbahas trasē bija cerības tikt vadošajā trijniekā, taču šoreiz tas neizdevās.

Brāļi Lielbārži pirmo braucienu noslēdza ceturtajā vietā, desmit sekundes aiz uzvarētājiem Tima Leferinka/Sema Leferinka. Otrajā vietā ierindojās sezonas līderi Marvins Vanlušens/Glens Jensenss, kamēr trešie bija Kiljans Prunjē/Evans Prunjē.

"Intensīvas cīņas par pirmo trijnieku ar citām ekipāžām visa brauciena garumā, bet mazliet pietrūka un finišā ceturtie," ziņo brāļi Lielbārži. "Ātrums bija labs, bet jāuzlabo starts, lai būtu labākā pozīcijā brauciena pirmajos apļos. Karsts un sīvs brauciens."

Otrajā braucienā ar tehnisku problēmu Lielbārži sasniedza piekto vietu. Šoreiz pirmie bija Koens Hermanss/Bens van den Bogārts, kuri pirmajā sacīkstē bija izstājušies, otrie atkal finišu šķērsoja Vanlušens/Jensenss, kamēr trešie bija Brets Vilkinsons/Džo Millards. Priekšā latviešiem finišēja vēl arī Deivijs Sanderss/Jenss Vincents.

Komanda vēsta: "Izdevās labs starts, bet cita ekipāža iebrauca mums aizmugurē, kā rezultātā motociklam pazuda aizmugurējās bremzes. Bez aizmugurējām bremzēm bija grūti braukt un piektā vieta ir labākais rezultāts, ko varējām uzrādīt šajā braucienā."

Līdz ar to šajā posmā Lielbāržu ekipāža kopvērtējumā ierindojas ceturtajā vietā, desmit punktus zaudējot uzvarētāja Vanlušena komandai. Brāļiem Prunjē otrā vieta, bet trešajā pozīcijā nedēļas nogali noslēdza Vilkinsona ekipāža.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā Lielbārži saglabājuši otro pozīciju, bet Vanlušens/Jensenss ir jau 40 punktus priekšā. Savukārt par 20 punktiem mazāk Prunjē ekipāžai.

Šosezon atlikuši vēl divi posmi, kas notiks septembrī. Nākamais arī risināsies Vācijā - Rudersbergas trasē. Līdz tam tagad nepilnu divu mēnešu pārtraukums.

1. brauciens:

2. brauciens:

Posma rezultāti:

PČ kopvērtējums:


, 2024-07-21 19:20, pirms 3 mēnešiem
Trijnieku kopvērtējumā vajadzētu noturēt.

Te reizēm komentāros jautā, kur Vilemsens. 31. vietā! Diemžēl šodien uz starta tā arī neizgāja, lai gan bija kvalificējies.
, 2024-07-21 21:09, pirms 3 mēnešiem
Damokla_zobens_23 rakstīja: Trijnieku kopvērtējumā vajadzētu noturēt.

Te reizēm komentāros jautā, kur Vilemsens. 31. vietā! Diemžēl šodien uz starta tā arī neizgāja, lai gan bija kvalificējies.
Vilemsenam vajag pārinieku patriekt, tad būs labāki rezultāti!
, 2024-07-21 23:16, pirms 3 mēnešiem
Damokla_zobens_23 rakstīja: Trijnieku kopvērtējumā vajadzētu noturēt.

Te reizēm komentāros jautā, kur Vilemsens. 31. vietā! Diemžēl šodien uz starta tā arī neizgāja, lai gan bija kvalificējies.
Vai,Tu dulls,nebūtu,aizpagājušais ,neveiksmīgais posms,tad punkti būtu kā uzČM
Foto: TOYOTA GAZOO Racing WRT

Ožjē kļūst par Centrāleiropas WRC rallija līderi

Par Centrāleiropas WRC rallija līderi pēc pirmās dienas kļuvis ''Toyota'' komandas braucējs Sebastjans Ožjē, kuram cieši seko WRC kopvērtējuma līderis Tjerī Noivils.
Tjerī Noivils. Foto: Hyundai Motorsport

Šonedēļ WRC priekšpēdējais posms - Centrāleiropas rallijs

FIA pasaules rallija čempionāta (WRC) 2024. gada sezonā atlikuši divi noslēdzošie posmi, pirmajam no tiem šajā nedēļas nogalē, no 17. līdz 20. oktobrim, norisinoties Centrāleiropas valstīs Austrijā, Čehijā un Vācijā. Central European Rally jeb Centrāleiropas rallijā Rally1 klasē startēs desmit ekipāžas, bet čempionāta līderim Tjerī Noivilam šī būs iespēja nodrošināt savu pirmo pasaules čempiona titulu.
Tjerī Noivils. Foto: mdfoto

Kas jāizdara Noivilam, lai šonedēļ nodrošinātu WRC titulu?

Šonedēļ Austrijā, Čehijā un Vācijā norisināsies Centrāleiropas rallijs, kas būs pasaules čempionāta sezonas priekšpēdējais posms. Tuvu pirmajam titulam karjerā ir Tjerī Noivils, bet interesanta situācija izveidojusies WRC2 kategorijā, kur izredzes vēl saglabā trīs piloti.