Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Blušs pārstāvēs Latviju FIA "Motorsport Games" drifta disciplīnā

Juris Grīns
Juris Grīns

Blušs pārstāvēs Latviju FIA "Motorsport Games" drifta disciplīnā
Kristaps Blušs. Foto: AGphoto Latvia

Jau pēc nedēļas Latvijas Automobiļu federācijas (LAF) un Latvijas valsti pārstāvošā komanda piedalīsies FIA "Motorsport Games" krāšņajā atklāšanas pasākumā, kurā plašākai publikai tiek izcelti valstu pārstāvji un komandas. Drifta disciplīnā startēs ne tikai Latvijā, bet arī pasaulē labi zināmais pilots Kristaps Blušs, kurš savas prasmes pierādījis daudzviet pasaulē.

Blušs ir viens no pieredzes bagātākajiem drifta pilotiem valstī, driftā kopš pašiem šīs discplīnas pirmsākumiem Latvijā. Viņš ir ne vien autosportists, bet arī viens no "HGK Motorsport" vadītājiem, kuru darbnīcā top vienas no labākajām drifta automašīnām pasaulē.

Blušs ir vienīgais Latvijas sportists, kurš ir piedalījies un pārstāvējis Latvijas vārdu visās augstākā līmeņa starptautiskajās drifta sacensībās - aizvadījis vairākas "Formula Drift" sezonas ASV, kur arī ir guvis uzvaru 2018. gada Atlantas posmā. Tāpat viņš 2017. gada "Formula Drift" sezonas kopvērtējumā izcīnīja augsto piekto vietu.

"HGK Motorsport" pilots ir aizvadījis arī vairākas sezonas "Russian Drift Series" (RDS), piedalījies "Drift Masters" Eiropas čempionāta posmos Latvijā, "Gatebil" pasākumos Norvēģijā un 2021. gadā arī uzrādīja augstus rezultātus Rīgā notikušajā FIA "Intercontinental Drifting Cup" (IDC) posmā.

Tagad priekšā FIA "Motorsport Games", kas ir sava veida motoru sporta olimpiskās spēles -18 disciplīnām katra valsts izvirzījusi pa vienam sportistam. 2022. gadā Latviju FIA MSG drifta disciplīnā pārstāvēs tieši Kristaps Blušs.