Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Ošam apšaubāmā veidā tiek atņemta Igaunijas rallijkrosā izcīnītā uzvara

Juris Grīns
Juris Grīns

Ošam apšaubāmā veidā tiek atņemta Igaunijas rallijkrosā izcīnītā uzvara
Edijs Ošs sacensību vadībā. Foto: Marko Leesi

Nedēļas sākumā Igaunijas rallijkrosa funkcionāri nolēmuši diskvalificēt Ediju Ošu, kā rezultātā Latvijas braucējs zaudē uzvaru Igaunijas čempionāta pirmajā posmā "Supercar" klasē. Tomēr veids, kā latvietis zaudējis panākumu, var tikt uzskatīts par procedūrai neatbilstošu.

Oša uzvara tika apdraudēta jau pēc apbalvošanas, kad tika konstatēts, ka automašīna neatbilst minimālajam noteiktajam svaram. Pēc garām diskusijām latvieša rezultāts palika spēkā, tomēr vēlāk Igaunijas atbildīgās personas lēma Oša uzvaru tomēr anulēt.

Prakse rāda, ka pat, ja pārkāpums tiek fiksēts, ir precīza FIA un katras valsts ASN (mūsu gadījumā tā būtu LAF, igauņu – EAL) noteikta procedūra, kā tiek fiksēts pārkāpums, kā par to tiek informēts sportists, kā un kad tiek publicēts lēmums un, kurā brīdī rezultāti ir apstiprināti un vairs nav maināmi. Noprotams, ka igauņu veiktā lēmuma tapšanas ķēde nav sakritusi ar noteikto procedūru. Iespējams, ka Oša cīņa par uzvaru, līdz ar to, vēl nav noslēgusies.

Oša diskvalifikācijas gadījumā par “Supercar” klases uzvarētāju kļūst daudzsološais pilnpiedziņas debitants, Latvijas rallijkrosā startējušais Maiko Tamms.

Ja Ošam uzvara tiks atņemta, pirmais posms Laitses trasē visveiksmīgākais no mūsu sportistiem būs Kristapam Gruntem, kurš uzvar uzvaru “Touringcar” klasē.

Izmantotie resursi:
Autocross.lv