Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Arnis Odiņš un Jānis Baumanis kāpj uz goda pjedestāla Vācijas rallijkrosā

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Arnis Odiņš un Jānis Baumanis kāpj uz goda pjedestāla Vācijas rallijkrosā
Arnis Odiņš. Foto: Tonigraphs

Slavenajā Esteringas trasē aizvadīti divi noslēdzošie Vācijas un Nīderlandes rallijkrosa čempionāta posmi. Tajos uz starta izgāja divi latviešu sportisti – Arnis Odiņš (DRX1 klase) un Jānis Baumanis (XC Senior klase), kur abi braucēji savās klasēs kāpa uz goda pjedestāla.

Priekšpēdējā posmā, kas notika sestdien, Odiņš pēc neveiksmīgas situācijas finālā no pēdējās vietas aizcīnījās līdz 4.vietai, kamēr Jānis Baumanis bagiju ieskaitē pēc uzvaras kvalifikācijā finālā izcīnīja 2.vietu. Svētdien noslēdzošajā posmā Odiņš paņēma visu banku un uzvarēja gan kvalifikācijā, gan finālā! Tikmēr Baumanis kvalifikācijā 12 braucēju konkurencē ieņēma 3.vietu, kā arī finālā mūsu braucējs palika trešais.

''Viens no mūsu mērķiem doties uz Esteringas trasi bija, lai salīdzinātu mūsu laikus ar RallyX noslēdzošā posma rezultātiem (RallyX šīs sezonas divi noslēdzošie posmi arī notika šajā pašā trasē),'' sarunā ar portālu Go4speed atklāj Arnis Odiņš. ''Pēc sacensībām varu teikt, ka mēs ar savu pašu būvēto ''Hyundai i20'' auto Pro-Am klasē noteikti varētu konkurēt par labām vietām, bet Pro klasē vēl būtu kur piestrādāt. Taču mēs šajā posmā nestartējām ar jaunām riepām, kā arī mūsu mērķis nebija tikai koncentrēties un pārspēt RallyX laikus.''

Sestdien Odiņš pēc uzvaras kvalifikācijā finālā ierindojās 4.vietā, jo pēc sadursmes ar konkurentu mūsu braucējs bija spiests startēt no pašām beigām.

''Sestdien dienas laikā audzējām tempu un atsvaidzinājām braukšanu šajā trasē, jo iepriekš šeit biju braucis pirms septiņiem gadiem ar 1600 klases mašīnu, kas ir pilnīgi kas cits, salīdzinot ar šo Supercar. Ar katru braucienu uzlabojām savus laikus, un trešajā kvalifikācijā jau uzrādījām ātrāko apļa laiku. Finālā startēju no pirmās starta rindas ārmalas. Aizgājām visi kopā, kur mani izspieda un tobrīd biju trešais. Vēlāk slavenajā pirmajā līkumā pa ārmalu gribēju apdzīt otrajā vietā esošo braucēju, taču viņš to pamanīja un mums sanāca kontakts, pēc kā tiku sagriezts. Kamēr apgriezos, visi astoņi braucēji jau bija garām. Atsāku no pēdējās vietas, kur sanāca veikt vairākas smukas apdzīšanas un finišēt 4.vietā. Priekšā bija trīs ātrākie braucēji, taču apdzīt viņus man nepietika laika. 20 sekundes, kuras zaudēju iepriekš, bija grūti atgūt.''

Mūsu braucējs atklāja, ka viņš esot ieguvis vācu līdzjutēju sajūsmu un simpātijas, kā arī sacīkšu direktors uzslavēja Odiņu par skaisto braukšanu, atzīstot, ka tādus apdzīšanas manevrus viņi sen tajā trasē nebija redzējuši.

Taču svētdien Arnis reabilitējās par neveiksmi sestdien un izcīnīja pārliecinošu uzvaru. ''Svētdien jau viss bija daudz skaidrāks – gan trase, gan konkurenti. Izdevās viss, kā plānots – pārliecinošas uzvaras visās trijās kvalifikācijās, kā arī finālā. Aktuālo Vācijas rallijkrosa čempionu no Itālijas, kurš brauca ar ļoti labi sagatavotu Olsbergs komandas Ford Fiesta, arī sanāca pārspēt, tāpēc liels prieks par mūsu ātrumu un automašīnu, kurai nevienā braucienā nebija nekādas tehniskas problēmas. Par to gribu teikt lielu paldies mūsu inženierim un mehāniķiem. Konkurence bija sīva un bija forši patrenēties un saprast, kur mēs esam pret Nordic braucējiem. Mājas darbus zinām, un pie tā arī strādāsim,'' nobeidz Odiņš.

Izmantotie resursi:
Sākums - Go4speed