Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Šlēgelmilhs cer uz iespējām startēt Lemānā

Juris Grīns
Juris Grīns

Šlēgelmilhs cer uz iespējām startēt Lemānā
Haralda Šlēgelmilha "Lamborghini"
Foto: facebook.com/haraldracing

Pieredzējušais autosportists Haralds Šlēgelmilhs, kurš aizvadījis pirmo sezonu pēc atgriešanās sportā, šobrīd par savu augstāko uzstādījumu izvirzījis startu Lemānas 24 stundu sacensībās un "World Endurance Championship" (WEC).

Šlēgelmilhs šogad startēja "Lamborghini Super Trofeo Europe" čempionātā, kur PRO-AM klasē savu mašīnu dalīja ar krievu sportistu Mihailu Stepanovu. Sezonas kulminācija notika Sebringā, ASV, kur mainīgos trases apstākļos Šlēgelmilhs noorganizēja komandai pirmo uzvaru.

Šobrīd, kad sezona beigusies, vēl nav skaidrības par to, ko Šlēgelmilhs darīs 2016. gada sezonā. Tomēr sportists atklāj, ka jau ir sāktas pārrunas par nākotnes iespējām un, ļoti iespējams, arī nākošgad redzēsim viņu pie šī auto stūres.

Tajā pašā laikā, Šlēgelmilhs izvirzījis augstākus mērķus. Viņš vēlas piedalīties pasaules prestižākajās šosejas izturības sacīkstēs Deitonā, Spā-Frankošamps trasē, Sebringā un arī Lemānā.

"Vēlos aizvadīt vairākus pasaules līmeņa izturības sacīkšu posmus - Deitonas 24 stundu sacīkstes, kas drīzumā notiks Amerikā, visi noteikti zina Lemānas diennakts sacensības, tāpat ir arī Sebringas 12 stundu brauciens, Spā 24 stundu sacīkste," intervijā "Overtime TV" stāsta sportists, jautāts par to, kādās sacensībās nākotnē viņu, iespējams, redzēsim. "Izņemot Lemānu, visur citur varētu braukt arī ar "Lamborghini". Šobrīd notiek sarunas. Būtu kolosāli, ja varētu startēt WEC pasaules čempionātā, kurš notiek visā pasaulē."

WEC pasaules čempionāts ir izturības sacīkšu elite, kur brauc daudzi bijušie F1 piloti, kā arī citi talantīgi braucēji. Ja šo mērķi izdotos īstenot, tas būtu latviešu autosportista karjeras lielākais sasniegums, apgalvo pats Šlēgelmilhs.

"Tas varētu būt mans augstākais nākotnes mērķis," iespējas startēt WEC un Lemānā vērtē 28 gadus vecais Šlēgelmilhs. "Tas noteikti būtu liels izaicinājums un, ja to izdotos sasniegt, tas manā sportista CV būtu līdzšinējās karjeras augstākais sasniegums."

Izmantotie resursi:
Jaunumi « Sākums - AutoEuro

     [+] [-]

, 2015-12-16 11:41, pirms 9 gadiem
Lai veicas.
.
tikai atkal nevajag stumdīt ar degunu mākoņus un braukt tur, kur to piedāvā un kas ir pietiekoši labā kvalitātē. Jo pasaulē ir ļoti daudzi citi piloti, kas ieņems to vietu, no kuras atteicās.

     [+] [-]

, 2015-12-23 20:27, pirms 9 gadiem
Līdz šim izteikti nepareizu lēmumu laikam nav izvērtējot 2004 gadu, kad BMW līgumu atteica, jo pašiem nebija pietiekoša līdzfinansējuma, bet tas izrādijās pareizi, jo tika vinnēts abās ieskaitēs "Lista" čempionāts un 2007 gadu, kad tāpat kā Hunkelbergs atteicās no Mersedes līguma, jo tas būtu nogriezis visas citas iespējas.
Paliek iespaids, ka braucēju talanta līmenis šobrīd F1un daudzās sērijās uz to tiek noteikts vadoties, cik naudas sportists var piesaistīt.............