Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Jaunais ''Polo GTI R5'' rallijā debitēs jau nākamgad

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Jaunais ''Polo GTI R5'' rallijā debitēs jau nākamgad
Publicitātes foto

Vācu autoražotājs ''Volkswagen Motorsport'' parādījis pirmo fotoattēlu no jaunās ''Polo GTI R5'' automašīnas, kas debiju rallijā piedzīvos 2018.gadā.

Pēc tam, kad 2016.gada izskaņā VW aizgāja no WRC, vācu autoražotājs paziņoja, ka drīzumā tas sāks ražot R5 tehniku, tādējādi lielāku uzmanību veltot klientiem. Līdz tam ar VW rallija mašīnām WRC brauca tikai rūpnīcas komandas braucēji, taču nu VW nolēmis savus auto piedāvāt gan privātām komandām, gan braucējiem visā pasaulē, jo paredzams, ka šis jaunais auto, kas tiek būvēts uz sestās paaudzes Polo automašīnas bāzes, būs pieejams dažādiem čempionātiem visā pasaulē, iekļaujot arī WRC2.

''Tās zināšanas, kuras ieguvām izcīnot četrus WRC titulus, ieliksim šajā Polo GTI R5'' un veiksmīgi nodosim tālāk mūsu topošajiem klientiem. Mēs piedāvāsim augstas klases mašīnu, kas būs piemērota sākot ar vietējiem čempionātiem un beidzoties ar WRC,'' saka ''Volkswagen Motorsport'' direktors Svens Smēts.

Smēts piebilda, ka pirms pirmajām sacīkstēm, kas paredzētas nākamajā gadā, komanda aizvadīs daudz testus, lai būtu pārliecināti, ka šis auto būtu gatavs dažādām trasēm visā pasaulē. Zināms, ka šis auto tika būvēts 2017.gada sākumā, bet pirmie testi paredzēti jau šogad.

Izmantotie resursi:
wrc.com