Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3014, Did:0, useCase: 3

Čukste: "Mēs smagi strādājām, jo zinājām, ka arī citi Latvijā smagi strādā"

Rolands Eliņš

Čukste: "Mēs smagi strādājām, jo zinājām, ka arī citi Latvijā smagi strādā"
Kārlis Čukste. Foto: EPA/Scanpix

Latvijas izlases aizsargs Kārlis Čukste pēc bronzas medaļas iegūšanas, palīdzot papildlaikā pārspēt ASV, medijiem Tamperē pastāstīja, cik ļoti novērtē šo brīdi un cik ļoti to izbauda.

"Labākas sajūtas īsti nevar būt," ar bronzas medaļu kaklā un Latvijas karogu ap pleciem smējās Kārlis Čukste. "Mēs tomēr esam tādi malači, mums ir tāds prieks par visiem, kas mūs atbalstīja, visiem, kas ticēja un brauca uz Tamperi, un visiem, kas skatījās mājās. Mēs pateicamies viņiem visiem. Par lielu Latviju, kur mēs spēlējam cits par citu! Un šoreiz viss izdevās."

Latvijas līdzjutēju svētki turpinājās arī krietni pēc tam, kad hokejisti atstāja laukumu, un tas bija labi dzirdams arī mikszonā. "Ceru, ka tik drīz nebeigsies," smaidīja Čukste. "Cik varēsim, tik svinēsim! Tagad jau mums nekam vairs nav jātaupās, nākamā sezona vēl ir tālu, tāpēc izbaudīsim šo mirkli un novērtēsim to. Tik bieži dzīvē tomēr šādu mirkļu nav."

Čukste šosezon ar savu komandu "Ocelari" triumfēja Čehijas čempionātā, un panākumu ziņā viņam šis gads sanācis pavisam iespaidīgs. "Labs gads, bet nu patiešām - šobrīd grūti domāt par sezonu kopumā," viņš teica, joprojām ar smaidu līdz ausīm. "Man vienkārši ir tāds prieks, tik liels prieks par Latvijas izlasi un Latviju kopumā. Nosvinēsim kārtīgi!"

Ko Čukstem reprezentē tikko iegūtā bronzas medaļa? "Nāciju kā tādu. To, kādi mēs esam cilvēki. To, ka visu darām no sirds, un, manuprāt, varēja redzēt, ka mēs spēlējam no sirds. Mēs bloķējām metienus, cīnījāmies par visiem komandas biedriem, un tieši to man arī reprezentē šī medaļa. Mēs darījām smagu darbu, jo zinājām, ka ir citi cilvēki, kuri dara savu smagu darbu, kamēr šis ir tas, ko mēs varējām izdarīt Latvijas valsts labā, proti, ar hokeju, un to arī izdarījām."

Latvijas izlasei iegūtā bronzas medaļa ir lielākais panākums pasaules čempionāta vēsturē, turklāt līdz šim Latvija tam nebija nemaz īsti bijusi tuvumā - līdz šim augstākā iegūtā vieta PČ bija septītā, bet tagad vienā turnīrā izdevies rekordu pacelt uzreiz par četrām vietām.

"Jau tad, kad braucām uz Tamperi zinājām, ka esam paveikuši kaut ko jaunu un vēl nebijušu," teica Čukste. "Bet cīnījāmies tāpat vēl uz priekšu, un liels prieks, ka ir šāds rezultāts."

Čukste piedalījās visās desmit Latvijas spēlēs šajā turnīrā un vidēji laukumā pavadīja 15:33 minūtes. Viņš neguva punktus, taču iekrāja pozitīvu lietderības koeficientu +4 un veica astoņus metienus pa vārtiem. Ar lielu Čukstes ieguldījumu Latvijai bija čempionāta labākais mazākums (32 mazākumos ielaisti tikai divi vārti, ko teorētiski finālā vēl var pārspēt Kanāda).

Noderīgas lietas:

PČ jaunumi, komentāri un viedokļi
PČ kalendārs un rezultāti
MAXIMA prognožu spēle
WILLIAM HILL eksperti un prognozes
TIKKURILA kolorītākais Latvijas hokejists
Baudi PČ hokejā lielākajā sporta bārā Latvijā O'LEARYS

  +3 [+] [-]

, 2023-05-28 19:34, pirms 10 mēnešiem
Paldies par fantastisko sniegumu visā čempionātā! Milzīgs prieks par komandu un sasniegto rezultātu!

  +4 [+] [-]

, 2023-05-28 21:17, pirms 10 mēnešiem
Liels prieks, ka vecāki (tēvs, basketbola treneris Ainārs Čukste) ir izaudzinājuši krietnu cilvēku, un šo var teikt visas izlases kontekstā. Tāpēc viņi viens otram tik daudz palīdzēja, atbalstīja viens otru, jo vecāki. Šīs dikti smagās medaļas būtu jāpasniedz arī čaļu vecākiem. Paldies Jums par šo komandu! Lai čaļi kārtīgi izbauda un nosvin šo sev un mums pasniegto dāvanu! Prozit!

     [+] [-]

, 2023-05-28 23:28, pirms 10 mēnešiem
Es laikam teiktu, ka turnīra labākais mūsu aizsargs!!! Ja kādam jāuztic fronte, tad Čukste!!! gan nosargās, gan nekļūdīsies, gan spēs ripu no zonas izvest, atšķirībā no citiem glorificētajiem mūsu aizsardzības speciālistiem... Netēmējot uz Zīli un Rubīnu.

     [+] [-]

, 2023-05-29 06:50, pirms 10 mēnešiem
Raitcha rakstīja: Es laikam teiktu, ka turnīra labākais mūsu aizsargs!!! Ja kādam jāuztic fronte, tad Čukste!!! gan nosargās, gan nekļūdīsies, gan spēs ripu no zonas izvest, atšķirībā no citiem glorificētajiem mūsu aizsardzības speciālistiem... Netēmējot uz Zīli un Rubīnu.
Piekrītu. Čukste reāls monstrs aizsardzībā