Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3014, Did:0, useCase: 3

Somijas kapteinis Antila pēc izstāšanās no PČ noslēdz karjeru izlasē

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Somijas kapteinis Antila pēc izstāšanās no PČ noslēdz karjeru izlasē
Marko Antila. Foto: AP/Scanpix

Somijas izlases kapteinis Marko Antila pēc izlases zaudējuma 2023. gada pasaules čempionāta ceturtdaļfinālā pavēstīja par karjeras beigām valstsvienības rindās, ar kuru kļuva par divkārtējo pasaules čempionu un 2022. gada olimpisko spēļu uzvarētāju.

Pēc izstāšanās no 2023. gada pasaules čempionāta par karjeras beigām Somijas izlasē paziņojis kapteinis Marko Antila. 37 gadus vecais spēlētājs piedalījās sešos pasaules čempionātos un divās olimpiskajās spēlēs, kļūstot par divkārtēju pasaules čempioni un vienu reizi uzvarot olimpiskajās spēlēs.

''Jaunie atrodas labākā formā un spēlē enerģiskāk. Par izlasi vispār neuztraucos. Ir ļoti daudz citu potenciālo līderu un labu hokejistu sastāvā,'' pēc paziņojuma par karjeras beigām teica Antila. ''Komanda vēlējās, lai apslidoju apli. Man tas bija pārsteigums. Tajā brīdī mani pārņēma dažādas emocijas, tostarp asaras acīs. Esmu ļoti lepns, ka man bija iespēja uzvilkt Somijas izlases kreklu un kopā ar to uzvarēt.''

''Zaudējumu vēl ir grūti sagremot. Bijām nepacietīgi un bieži vien steidzāmies. Nespējām spēlēt stabili, kas bija mūsu problēma arī spēlēs pret ASV un Zviedriju,'' par zaudējuma iemesliem pret Kanādu teica Antila. Viņš šajā pasaules čempionātā astoņās spēlēs guva divus vārtus un izdarīja vienu rezultatīvu piespēli, mačus noslēdzot ar pozitīvu lietderības koeficientu (+1).

Lai arī noslēdzis karjeru izlasē, Antila turpinās profesionālā hokejista karjeru un 2023./2024. gada sezonā pārstāvēs Somijas klubu ''Karpat'', kura sastāvā spēlēja arī šajā sezonā, 58 regulārā turnīra spēlēs gūstot 13 vārtus un izdarot četras rezultatīvas piespēles.

Izmantotie resursi:
https://www.is.fi/mmkiekko/art-2000...

Noderīgas lietas:

PČ jaunumi, komentāri un viedokļi
PČ kalendārs un rezultāti
MAXIMA prognožu spēle
WILLIAM HILL eksperti un prognozes
TIKKURILA kolorītākais Latvijas hokejists
Baudi PČ hokejā lielākajā sporta bārā Latvijā O'LEARYS

  -3 [+] [-]

, 2023-05-27 03:28, pirms gada
Kāds var paskaidrot, kāpēc viņš ir populārs hokejists? Karjeras stati viduvēji. Klubu līmenī nekas nav sasniegts. Kur prikols?

  +3 [+] [-]

, 2023-05-27 06:49, pirms gada
Franko rakstīja: Kāds var paskaidrot, kāpēc viņš ir populārs hokejists? Karjeras stati viduvēji. Klubu līmenī nekas nav sasniegts. Kur prikols?
Daudzus gadus bez viņa izlase nebija iedomājama ļoti labs aizsardzībā un izcils melnā darba darītājs ne jau punktu dēļ viņu ņēma izlasē.

  +1 [+] [-]

, 2023-05-27 07:12, pirms gada
Franko rakstīja: Kāds var paskaidrot, kāpēc viņš ir populārs hokejists? Karjeras stati viduvēji. Klubu līmenī nekas nav sasniegts. Kur prikols?
Viņa neparasti lielie gabarīti jau vien izcēla viņu gan Somijas izslasē, gan Jokerit sastāvā. Pareizi augstāk komentētājs rakstīja, ļoti labs aizsardzībā un izcils kapātājs, bet jāpiemin, ka savas iespējas viņš arī pārsvarā realizēja un svarīgos mirkļos nepievīla.
Visu cieņu sominenu milzim 👏🏼👏🏼👏🏼

  -1 [+] [-]

, 2023-05-27 07:42, pirms gada
Franko rakstīja: Kāds var paskaidrot, kāpēc viņš ir populārs hokejists? Karjeras stati viduvēji. Klubu līmenī nekas nav sasniegts. Kur prikols?
Tas pats, kas mums Džeriņam.

     [+] [-]

, 2023-05-27 09:08, pirms gada
Ja nu kāds neatceras

In 2019, Anttila served as captain when Finland won their third gold medal in the Ice Hockey World Championships. He scored the only goal in the semi-final game against Russia. In the final against Canada, he scored two goals, including the game-winning goal leading Finland to a 3–1 victory.