Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3014, Did:0, useCase: 3

2027. gada PČ hokejā desmito reizi vēsturē notiks Vācijā

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

2027. gada PČ hokejā desmito reizi vēsturē notiks Vācijā
Latvijas izlases līdzjutēji. Foto: Guntis Lazdāns

Šodien Starptautiskās Ledus hokeja federācijas (IIHF) ikgadējā kongresā nolemts, ka 2027. gada pasaules čempionāta rīkošanas tiesības tiks piešķirtas Vācijas pilsētām Diseldorfai un Manheimai. Šī kļūs par desmito reizi, kad Vācijā rīkos nozīmīgo hokeja turnīru.

Starptautiskā Ledus hokeja federācija (IIHF) paziņojusi, ka šodien ikgadējā kongresā nobalsots par to, kur notiks 2027. gada pasaules čempionāts hokejā, uz ko kandidēja divas valstis - Vācija un Kazahstāna. Ar 102 balsīm par priekšroka tika dota Vācijas kandidatūrai.

Pēdējo reizi Vācijā pasaules čempionāts hokejā notika 2017. gadā, kad tā to rīkoja kopā ar Franciju. Šoreiz viss turnīrs gaidāms Vācijā - Diseldorfā un Manheimā. Pirmās pilsētas ''PSD Bank Dome'' arēnā ir 13 284 skatītāju ietilpība, bet otrās, ''SAP Arena'' ietilpība ir 13 200 skatītāju vietu. Diseldorfā pasaules čempionāts hokejā notiks pirmo reizi kopš tālā 1983. gada, bet Manheimā tas atgriezīsies pirmo reizi kopš 2010. gada. Kopumā šī kļūs par desmito reizi, kad Vācija uzņem pasaules labākās hokeja izlases.

''Esam vairāk nekā priecīgi par mums izrādīto uzticību no IIHF delegātiem. Vēlos pateikties visiem, īpaši komandai, kas strādāja pie šī projekta. Ļoti pārdomātais turnīra koncepts izrādījies pārliecinošs arguments pārējiem. Gaidīsim jūs visus Eiropas sirdī 2027. gada maijā,'' pēc rīkošanas tiesību saņemšanas citēts Vācijas Hokeja federācijas prezidents Pīters Mertens.

Tas nozīmē, ka šobrīd zināmas nākamo četru gadu čempionātu mājvietas. Nākamgad 16 labākās izlases dosies uz Čehiju, lai spēlēt Prāgā un Ostravā, 2025. gadā turnīrs norisināsies Zviedrijas pilsētā Stokholmā un Dānijas pilsētā Herningā, kamēr pēc trim gadiem čempionātu uzņems Šveices pilsētas Cīrihe un Frīburga.

Izmantotie resursi:
https://www.iihf.com/en/events/2023...

     [+] [-]

, 2023-05-26 19:40, pirms gada
Kā bonuss par šī gada čempionātā izcīnīto augsto ceturto vietu.