Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3014, Did:0, useCase: 3

Ločmelis par Latvijas piecām uzvarām pēc kārtas: "Lieliski, bet darbs vēl arī priekšā"

Rolands Eliņš

Ločmelis par Latvijas piecām uzvarām pēc kārtas: "Lieliski, bet darbs vēl arī priekšā"
Dans Ločmelis. Foto: AFP/Scanpix

Latvijas hokeja izlases jaunākais dalībnieks Dans Ločmelis mačā pret Šveici bija ļoti tuvu kļūšanai par spēles varoni, taču trešajā periodā viņa mestā ripa trāpīja pa vārtu pārliktni. Pēc spēles sarunā ar Sportacentrs.com Ločmelis norādīja, ka ļoti vēlas un strādā pie sava pirmā vārtu guvuma PČ, taču gūtā uzvara atsverot visu, un 19 gadus vecais hokejists norādīja, ka viņam trūkst vārdu savu emociju aprakstīšanai.

"Pirmoreiz dzīvē tādas sajūtas," sacīja Dans Ločmelis. "Es pat vienkārši nezinu. Nevaru vārdos to pateikt. Vienkārši ideāli. Pēc "Daugavas" (Daugaviņa) gola uzreiz tā vieglāk ap sirdi palika, un tagad tās emocijas iet pāri malām."

Pēc uzvaras arēnā izskanēja Latvijas himna, un hokejisti pēc tās vēl krietnu brīdi palika uz ledus, sveicot savus līdzjutējus. "Baudīju katru mirkli no tā," teica Ločmelis, un viņa turpmākos vārdus pārtrauca dārdinoši prieka kliedzieni no blakus telpām, par ko viņš pasmaidīja kā piemēru līdzjutēju atbalstam.

Visas spēles gaitā nevienai komandai neizdevās izvirzīties vadībā ar vairāk nekā vieniem vārtiem un visu laiku ritēja saspringta cīņa, un Ločmelis norādīja, ka līdzjutēju tūkstoši vismaz viņam pašam neļāva atslābt ne mirkli: "Man enerģijas līmenis bija līdz pašai augšai visas spēles garumā, līdzjutēji iedvesmoja, tā ka laukumā daudz lieka nedomājām un tikai darījām savu darbu."

Ločmelis savā pirmajā pasaules čempionātā debitēja mačā pret Kanādu, pēc tam viņa spēles laikam samazinoties. Pret Šveici viņš nospēlēja 8:46 minūtes, iekrāja lietderības koeficientu +1, esot laukumā Latvijas pirmo vārtu guvumā. Trešajā periodā Ločmelis bija ļoti tuvu, lai gūtu vārtus pats - ātrajā uzbrukumā viņš paspēja pirmais pie ripas vārtu priekšā, taču ripa trāpīja pa vārtu pārliktni.

"Protams, ļoti gribās gūt tos pirmos vārtus, biju ļoti tuvu, bet tobrīd ilgi nepārdzīvoju, jo bija jāturpina spēlēt," atzina Ločmelis. "Mums ir ļoti laba grupa komandā, jāturpina tikai strādāt, un domāju, ka mums ir lielas izredzes arī ceturtdaļfinālā."

Latvija pirmoreiz PČ elites divīzijas vēsturē ir guvusi piecas uzvaras pēc kārtas. Ločmelis norādīja, ka katrs komandas dalībnieks ir ielicis savu artavu šajā panākumā un pelnījis tikt atzīmēts kā daļa no tā: "Paveikts kaut kas tāds, kas vēl nav bijis? Jā, lieliski, taču darbs arī vēl priekšā."

Lai arī jau pamatlaika beigām bija skaidrs, ka Latvijas izlasei ir vieta ceturtdaļfinālā, papildlaiks nekādā gadījumā nebija tikai butaforija, jo izšķīrās arī gluži praktiska lieta - ceturtā vieta grupā un "play-off" mačs pret ASV vai trešā vieta grupā un ceturtdaļfināls pret Zviedriju, un otro variantu nokārtoja Rūdolfa Balcera uzvaras vārtu guvums.

Vaicāts par gaidāmo ceturtdaļfināla pretinieci, Ločmelis, kurš Zviedrijas jauniešu hokejā pavadījis vairākas sezonas un šoruden dosies uz NCAA, izteicās, ka, viņaprāt, tas bijis labāks variants nekā ASV izlase: "Zviedri spēlē tādu ne ļoti agresīvo hokeju, un domāju, ka "play-off" hokejā mums ir labas iespējas pret viņiem."

Ločmelis šajā PČ bijis pieteikumā sešās spēlēs, veicis trīs metienus pa vārtiem un nopelnījis lietderības koeficientu +1. Šosezon Zviedrijas U20 līgā "Lulea" sastāvā viņš guva 59 punktus 44 spēlēs.

Noderīgas lietas:

PČ jaunumi, komentāri un viedokļi
PČ kalendārs un rezultāti
MAXIMA prognožu spēle
WILLIAM HILL eksperti un prognozes
TIKKURILA kolorītākais Latvijas hokejists
Baudi PČ hokejā lielākajā sporta bārā Latvijā O'LEARYS

     [+] [-]

, 2023-05-24 13:10, pirms 11 mēnešiem
19 gadus vecais hokejists norādīja, ka viņam trūkst vārtu savu emociju aprakstīšanai... vārtu :-)

     [+] [-]

, 2023-05-24 13:20, pirms 11 mēnešiem
pret zviedriem -iemetīs !