Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3014, Did:0, useCase: 3

Latvija pakāpjas uz trešo vietu PČ spēka rangā, amerikāņi saglabā vadību

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Latvija pakāpjas uz trešo vietu PČ spēka rangā, amerikāņi saglabā vadību
Rūdolfs Balcers svin uzvaras vārtus. Foto: IIHF

Latvijā un Somijā turpinās pasaules čempionāts hokejā, kur noslēgušies mači grupās. Starptautiskā hokeja federācija (IIHF) publiskojusi izlašu spēka ranga jaunāko redakciju - līderpozīciju saglabājuši ASV hokejisti, bet Latvijas izlase pakāpusies no septītās uz trešo pozīciju.

IIHF spēka rangs tiek veidots izklaidējošā nolūkā, tam nav oficiāla rakstura. Tajā pašā laikā tas ir mēģinājums sarindot atbilstoši spēku samēriem. Nenopietnais rangs čempionāta laikā tiek aktualizēts, vadoties no izlašu parādītajiem rezultātiem.

Pasaules čempionāta pirmajās divās spēlēs Latvija zaudēja kanādiešiem (0:6) un slovākiem (1:2), bet pēc tam uzvarēja čehus (4:3 papildlaikā), norvēģus (2:1), slovēņus (3:2), kazahus (7:0) un grupas līderus šveiciešus - 4:3 papildlaikā.

Latvijas iespaidīgais uzvaras gājiens un lieliskais panākums grupas pēdējā spēlē tiek novērtēts arī spēka rangā. Jau trešā vieta!

Kā jau ziņots, pirmajā un otrajā spēka ranga redakcijā Latvija ieņēma devīto vietu, bet turpinājumā bija astotā un septītā pozīcija.

B grupā spēlēja Latvija, Šveice, Kanāda, Čehija, Slovākija, Norvēģija, Kazahstāna un Slovēnija. Skaitot mūsu grupas izlases, jaunākajā spēka rangā aiz Latvijas ir čehi (#8), slovāki (#9), kazahi (#11), norvēģi (#13) un slovēņi (#16).

Izmantotie resursi:
iihf.com

Noderīgas lietas:

PČ jaunumi, komentāri un viedokļi
PČ kalendārs un rezultāti
MAXIMA prognožu spēle
WILLIAM HILL eksperti un prognozes
TIKKURILA kolorītākais Latvijas hokejists
Baudi PČ hokejā lielākajā sporta bārā Latvijā O'LEARYS