Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:697, Did:0, useCase: 3

Hokeja Nostradams: 4. diena

Jānis Pārums

Hokeja Nostradams: 4. diena
Jānis Miņins
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze

Pasaules hokeja čempionātā aizvadītas jau trīs dienas un beidzot arī prognožu spēlē "Hokeja Nostradams" dalībnieki sākuši aktīvi krāt punktus. Vadību joprojām saglabā bobsleja pilots Jānis Miņins, otrajā vietā izvirzījies Juris Miņins, bet turpat vien ir Pēteris Skudra un pārējie...

Šogad spēļu rezultātus pēc iespējas precīzāk mēģina noteikt bijušais hokeja vārtsargs ar Nacionālās Hokeja līgas rūdījumu Pēteris Skudra, vairākkārtējais Eiropas čempions šorttrekā Haralds Silovs, mūziķis un jaunās hokeja himnas autors Intars Busulis, titulētais bobsleja pilots, 2008. gada Eiropas čempions un 2009. gada pasaules čempionāta bronzas medaļnieks Jānis Miņins, hokeja jomā zinošākais Sportacentrs.com autors Juris Miņins, kā arī, tāpat kā pērn, cilvēks no tautas - proti, lietotājs Edgars.

Punktu skaitīšanas sistēma: Par pareizi nosauktu spēles uzvarētāju eksperti saņems divus punktus. Arī precīzi nosaukts spēles rezultāts un pilnīgi precīzi nosaukta vārtu starpība būs divu punktu vērtē. Ja vārtu starpība tiks nosaukta ar vienu vārtu nobīdi - viens punkts. Maksimālā punktu summa - seši. Vienīgais jauninājums – pirms čempionāta ekspertu spēles dalībniekiem tika uzdoti septiņi vispārīgi jautājumi, taču atbildes uz šiem jautājumiem tiks publiskotas noslēgumā un, visticamāk, ieviesīs savas korekcijas arī kopvērtējumā. Par katru pareizu atbildi eksperti saņems divus punktus.

3. čempionāta diena pagāja bez pārsteigumiem, kas ļāva prognožu spēles dalībniekiem beidzot tikt pie prāvāka punktu skaita. Daudz netrūka (pareizāk sakot – dažas spēles minūtes), lai daži eksperti pilnīgi precīzi atminētu vairāku spēļu iznākumus un iegūtu maksimumu (sešus punktus), tomēr... šoreiz vēl ne. Visprecīzākais minētais šoreiz izrādījās Juris Miņins, kurš nopelnīja 14 punktus (viņš trim vakardienas spēlēm pareizi noteica uzvarētāju, kā arī precīzi uzminēja vārtu starpību) un kopvērtējumā izvirzījās otrajā vietā ar uzvārda brāļa Jāņa Miņina. Trešajā vietā iekārtojies Pēteris Skudra, bet rezultāti vēl ir diezgan blīvi...

Haralds Silovs, šorttrekists

KomandasRez.
ASV – Dānija3:1
Šveice – Itālija4:1
Somija – Vācija2:3
Latvija – Kanāda2:5

Komentārs: Būs interesanti skatīties, kā mūsējie spēs turēties pretī Kanādai. Paredzu interesantu spēkošanos arī Vācijas un Somijas, kā arī ASV un Dānijas spēlēs. Vācija jau pirmajā spēlē parādīja, ka ir konkurētspējīga, savukārt somi zaudēja dāņiem. Domāju, ka Vācija varētu turpināt uzvarēt. Dānijas spēle pret ASV parādīs, uz ko īsti dāņi ir spējīgi. Savukārt, Šveice viennozīmīgi tiks galā ar Itāliju.

Juris Miņins, Sportacentrs.com autors

KomandasRez.
ASV – Dānija3:2
Šveice – Itālija4:1
Somija – Vācija3:2
Latvija – Kanāda2:7

Komentārs: Šīvakara spēlē Latvijas izlasei paredzama smaga cīņa. Pirmkārt jau pašiem ar sevi un tikai tad ar pretinieku. Kas attiecas uz gala iznākumu, tad tas būs atkarīgs tikai no vienas komandas, precīzāk, atkarībā no noskaņojuma un motivācijas Kanāda ar savu sniegumu var "pabīdīt" rezultātu uz vienu vai otru pusi. Latvijai vairāk ir jādomā par pēc iespējas mazāku vārtu starpību, kas var būt izšķiroša domājot par spēli ar itāļiem un potenciālajām otrās kārtas spēlēm. Pārējos mačos šovakar spēlē pirmās kārtas pārsteigumu autori, taču otrajā kārtā visam būtu jānostājas savās vietās.

Jānis Miņins, bobsleja pilots

KomandasRez.
ASV – Dānija4:2
Šveice – Itālija5:1
Somija – Vācija1:2
Latvija – Kanāda1:5

Komentārs: Ar kanādiešiem mums nekad nav labi gājis izņemot pirmo čempionātu A grupā, kad nospēlējām 3:3. Bet jutīsim līdzi tik un tā, un cerēsim uz to labāko. Vācija māk pārsteigt, tāpēc domāju, ka viņu spēle pret Somiju būs interesanta. Paredzu, ka sīvā cīņā viņi, savu līdzjutēju atbalstīti, varētu tikt galā arī ar somiem.

Edgars, Sportacentrs.com lietotājs

KomandasRez.
ASV – Dānija4:2
Šveice – Itālija3:1
Somija – Vācija3:1
Latvija – Kanāda2:4

Komentārs: Vai varbūt kaut kas nepateicīgāks, kā izteikt prognozes par Latvijas izlasi? Šī izlase var uzvarēt jebkuru un zaudēt jebkuram un es nebrīnīšos, ja viņi uzvarēs kanādiešus un pēc tam zaudēs itāļiem. Tas kas man sagādā bažas ir tas primitīvisms, kas valdīja mūsu komandas uzbrukumā, kā arī tas, ka ar spēku uz vārtiem lauzās tikai 4. maiņa kamēr pārējie slidinājās gan bortiem, skaisti saspēlējās un nemeta pa vārtiem. Jāatzīst, ka pirmajā spēlē kanādieši arī izskatījās nekādi un viņiem spēli izvilka uzbrucēju trio Dušēns, Vitnijs un Stamkoss. Itāļi ir naturalizējuši vairākus jaunus kanādiešus un abi jaunie (Kanādā dzimušie) vārtsargi spēlē pret Kanādu parādīja sevi no labākās puses. Paliek tikai jautājums vai tiesneši viņiem atļaus spēlēt [pret Šveici] tikpat asi, kā pirmajā spēlē pret kanādiešiem. Neticu, ka dāņi vai vācieši varētu sarūpēt vēl vienu brīnumu.

Pēteris Skudra, bijušais NHL vārtsargs

KomandasRez.
ASV – Dānija3:2
Šveice – Itālija4:0
Somija – Vācija3:1
Latvija – Kanāda1:5

Komentārs: Latvija šobrīd nav gatava spēlēt hokeju vienādā līmenī ar Kanādu. Kanādiešiem ir jauni, taču augumā raženi spēlētāji . Mums aizsardzībā būs grūti. No citām šīs dienas spēlēm jāizceļ ASV un Dānijas mačs. Dānija jau ir pierādījusi, ka šajā čempionātā var cīnīties ar jebkuru pretinieku. Somi pirmajā dienā nebija gatavi, domāju, ka ASV būs noskaņojošies un uzvarēs, lai arī viņiem pirmā diena nebija īpaši veiksmīga (zaudējums pret Vāciju).

Intars Busulis, mūziķis

KomandasRez.
ASV – Dānija3:1
Šveice – Itālija4:1
Somija – Vācija2:3
Latvija – Kanāda3:2

Komentārs: Kā īsts latvietis, skatīšos Kanādas un Latvijas spēli un lieku uz Latvijas uzvaru, gribētu cerēt, ka mūsējie spēj pārsteigt. Tāpat interesantas varētu būt arī ASV un Dānijas, kā Somijas un Vācijas spēles.

"Hokeja Nostradams" prognožu spēles kopvērtējums

Dalībnieks1&2. 3. Summa
Jānis Miņins51217
Juris Miņins21416
Pēteris Skudra31215
Intars Busulis31114
Haralds Silovs21113
Edgars21113

 +12 [+] [-]

, 2010-05-10 15:33, pirms 14 gadiem
pec speles ar Sveices ari eksperti nolaidas uz zemes, vienigi Busulis vel kaut ko pipe

 +17 [+] [-]

, 2010-05-10 15:34, pirms 14 gadiem
Hāāa,Busulis vienīgais tic ka Latvija uzvarēs,es ticēšu kopā ar vinju,es zinu mūsējie labākie un punkts.
Nevajag teikt ka nav izredzses,izredzes ir vienmēr un speles sākās ar rezultātu 0:0 tāka vis var notikt.

P.S.Jāpierāda visiem uz ko ir spējīga Latvija.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2010-05-10 15:41, pirms 14 gadiem
Es jau domāju, ka eksperti noliks letīņu cerības jau pirms spēles, bet nē. Vismaz viens cilvēks neatmet cerības, un es domāju, ka visiem letiņiem vajag ticēt un būt kopā ar savu komandu līdz beigām.

  -1 [+] [-]

, 2010-05-10 15:44, pirms 14 gadiem
siikais62 rakstīja: Es jau domāju, ka eksperti noliks letīņu cerības jau pirms spēles, bet nē. Vismaz viens cilvēks neatmet cerības, un es domāju, ka visiem letiņiem vajag ticēt un būt kopā ar savu komandu līdz beigām.
Ticet jau var ticet, bet diez vai tas mainis speka attiecibu laukuma!
es ticeju lidz pedejam spele ar Sveici, neka.......
tagad labak noskanot sevi uz zaudejumu, lai prieki pec uzvaras butu lielaki, bet ja zaudes tad nebus tada skrobe
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2010-05-10 15:46, pirms 14 gadiem
Josiifs Staļins rakstīja: aizveries, nevajag jau pārspīlēt, tavām cerībām nav pilnīgi nekāda pamatojuma, kanāda sagraus latviju
Baigais Latvijas fans,aizbrauc uz Kanādu un tur saki cik labai r Kanāda.

Kā var uzreiz teikt kurš ir uizvarējis pat nesākoties spēlei??
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2010-05-10 15:52, pirms 14 gadiem
Josiifs Staļins rakstīja: vrb basītī ja speletu ASV dream team ar LV dream team, man arī butu jacer uz kko, uz uzvaru? nolaidies uz zemes, vai arī fūzī musejie vinnētu braziliju, jazin tomer spēku samēri un ka latvijai nav pilnīgi nekādu izredžu
Nesaku ka tev jācer man pilnigi vienalga uz ko tu ceri,es ceru uz uzvaru ja tu ceri uz zaudējumu(kā tu saki sagrāvi) tad tava problēma .
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2010-05-10 15:57, pirms 14 gadiem
Tapēc ka tā ir LATVIJA atšķirībā no tevis necerēšu uz savas valsts zaudējumu tikai dēļ vienas spēles.

Un vot neatzīšu ka Kanāda vinnēs kāmēr spēle nebūs beigusies.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2010-05-10 16:00, pirms 14 gadiem
Josiifs Staļins rakstīja: pec zaudejuma nesaki ka nepaveicās ok? pec pirmajām 5min bus 0-3, arii tad ceresi uz uzvaru?
Jā cerēšu(ja pat tāda situācija radīsies)un pēc Latvijas UZVARES tu pats nesaki ''es tam ticēju jau no paša sākuma"

     [+] [-]

, 2010-05-10 16:02, pirms 14 gadiem
Emm... Vai tad nav Nostradamus?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2010-05-10 16:05, pirms 14 gadiem
Josiifs Staļins rakstīja: beidz sapņot
piespied mani Latvija uzvarēs(vai zaudēs ne vairāk kā ar vienui vārtu starpību) saderam?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2010-05-10 16:12, pirms 14 gadiem
Busulis malacis....

     [+] [-]

, 2010-05-10 16:17, pirms 14 gadiem
neitrals23 rakstīja: pec speles ar Sveices ari eksperti nolaidas uz zemes, vienigi Busulis vel kaut ko pipe
nu man jau liekas ka vinjam vienalga vinnes vinjsh shitaja nostradamusa vai nee , vnk cer uz parsteigumiem
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2010-05-10 16:59, pirms 14 gadiem
Josiifs Staļins rakstīja: vrb basītī ja speletu ASV dream team ar LV dream team, man arī butu jacer uz kko, uz uzvaru? nolaidies uz zemes, vai arī fūzī musejie vinnētu braziliju, jazin tomer spēku samēri un ka latvijai nav pilnīgi nekādu izredžu
paklausies,ko tad musejiem darit,vaimanat kad nav izredzu un varbut vispar neiziet uz ledus?!Mulkis tu esi.Mums ir JACINAS,JACINAS sporta var notikt viss,protams CAN ir neapsaubami favoriti,bet mums tomer ir Jacinas del faniem,kas ir Vacija,Latvija!!!!Pagajusogad pret SWE ari neviens neticeja..bet tas ir sports!

     [+] [-]

, 2010-05-10 17:02, pirms 14 gadiem
O, es par Busuli.

     [+] [-]

, 2010-05-10 17:07, pirms 14 gadiem
Vaacija pret Ameriku neparadija gandriz neko uzbrukumaa, nemot veeraa shis speeles nozimigumu somiem un tas, ka somu sastaavs ir krietni speecigaaks par vacieshu(metienu attieciba pret daaniem 37-16) te buus 2-3 vaartu starpiiba. Daani sastaadis lielaaku konkurenci amerikaaniem, bet viduveejiem vaartsargiem nemedz buutu divas izcilas speeles, pret stipraakiem pretiniekiem, tad ar divu vaartu starpiibu uzvar ASV.
Latvija ar 2-5 zaudee Kanaadai, Šveice 6-1 Itāliju.

  +2 [+] [-]

, 2010-05-10 17:39, pirms 14 gadiem
Busulis malacis, vienīgais kurš uzlika uz Latvijas uzvaru, īsts patriots, bet ja viņš grib pakāpties augstāk rezultātu tabulā, labāk likt loģiskas prognozes

  -1 [+] [-]

, 2010-05-10 19:01, pirms 14 gadiem
Busulis naivais!!!!

     [+] [-]

, 2010-05-10 20:38, pirms 14 gadiem
vienmeer ir pirmaa reize go on you LATVIANS

     [+] [-]

, 2010-05-10 21:01, pirms 14 gadiem
Lat-Can 2:4.

     [+] [-]

, 2010-05-10 22:34, pirms 14 gadiem
Josiifs Staļins rakstīja: vrb basītī ja speletu ASV dream team ar LV dream team, man arī butu jacer uz kko, uz uzvaru? nolaidies uz zemes, vai arī fūzī musejie vinnētu braziliju, jazin tomer spēku samēri un ka latvijai nav pilnīgi nekādu izredžu
No tevim sportists nesanaks, lab tagat pozitivi piemeri - Gulbis pret Federeru. Futbola Latvija - Turcija spēle lai tiktu uz 2004 gada EC. Hokeja tas pats pagajuša gada 2:3. Lab tagat ir 0:5 un neticas ka LV izvilks. Par basketbolu piemeru nevaru atrast

Lasot tavus komentarus noprotu ka Gruzijā baigos pesimistus audzina.