Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:697, Did:0, useCase: 3

Fināla spēles tiesnesis: "Jemeļina noraidījums bija nepamatots"

Fināla spēles tiesnesis: "Jemeļina noraidījums bija nepamatots"
Foto: AFP/Scanpix

Viens no diviem galvenajiem hokeja finālspēles tiesnešiem, soms Jari Levonens, atzinis, ka tā bija kļūda noraidīt Alekseju Jemeļinu līdz spēles beigām.

Atgādināsim, ka pasaules hokeja čempionāta finālmačā starp Čehiju un Krieviju (2:1) trešā perioda vidū par Alekseja Jemeļina pārkāpumu pret Jaromiru Jāgru mača tiesneši līdz spēles beigām diskvalificēja krievu hokejistu. Tagad, kad viss jau ir beidzies, viens no tā mača galvenajiem tiesnešiem atzīst, ka tur noraidījumu nevajadzēja dot.

''Jemeļina spēka paņēmiens tika izdarīts noteikumu robežās,'' saka somu tiesnesis Jari Levonens. ''Krievi netaisījās apzināti savainot čehu hokejistu, un par to es pārliecinājos pēc spēles noskatījies video atkārtojumu. Spēles laikā likās, ka sitiens tika izdarīts tieši pa Jāgra celi. Beigās Jāgrs laukumā vairs nedevās. Diemžēl spēles laikā mača tiesnešiem šādās epizodēs nav atļauts aiziet un noskatīties video atkārtojumu. Tiesneši tikai savā starpā drīkst apspriesties.''

Arī vainīgais hokejists atzīst, ka tur pārkāpuma nebija. ''Pat nezinu, kā lai komentē šo atgadījumu,'' dusmīgi saka Aleksejs Jemeļins. ''Mani, ja godīgi, šis noraidījums šokēja. Par spēka paņēmienu, kur pat tuvumā nav divu minūšu sods, saņēmu sodu līdz spēles beigām. Nesaprotu. Tiesneši parādīja, ka bija sitiens ar celi, lai arī celis tur pat tuvumā nebija. Tas bija tīrs spēka paņēmiens.''

Izmantotie resursi:
sport-express.ru

1 2 70 komentāri
Slēpts komentārs: ricards5

 +50 [+] [-]

, 2010-05-25 15:13, pirms 12 gadiem
Ko nu vairs...
Slēpts komentārs: diskotiger

+160 [+] [-]

, 2010-05-25 15:14, pirms 12 gadiem
njā gadās , šīs 5+20 iespējams izšķīra speles iznākumu

 +93 [+] [-]

, 2010-05-25 15:15, pirms 12 gadiem
Nu bet arī tiesneši takš ir tikai un vienīgi cilvēki !!

 +31 [+] [-]

, 2010-05-25 15:15, pirms 12 gadiem
čehija čempioni un punkts.
nav ko cepties tagad vairs, kā ir tā ir.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +44 [+] [-]

, 2010-05-25 15:17, pirms 12 gadiem
šādas kļūdas labāk finālā nepieļaut!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +44 [+] [-]

, 2010-05-25 15:19, pirms 12 gadiem
jā, labi mēs sapratām, tavi krievi ir labākie un vienmēr tādi būs! Neredzu jēgu vispār taisit PČ. Ielieciet viņus ranga 1. pozīcijā uz mūžu, katru gadu aizsūtiet pa pastu Bikovam medaļas un būsit laimīgi. Vismaz ovečka varēs atpūsties.

  +1 [+] [-]

, 2010-05-25 15:23, pirms 12 gadiem
nu kas bijis tas bijis
ja ktra komanda kas speleja final un zaudeja ta butu katru rezi pukstejus kad zaude finala ka tiesnesiem nav tainibas tad laikam nav jaspele to hekeju vispar
Slēpts komentārs: Luix

  +2 [+] [-]

, 2010-05-25 15:26, pirms 12 gadiem
Tiesneši arī ir tikai cilvēki! Hokejā viss notiek tik ātri, ka gadās arī kaut ko neredzēt. Tāda spēle

 +13 [+] [-]

, 2010-05-25 15:27, pirms 12 gadiem
Luix rakstīja: Bet bloķēšana tur bija gan. tādēļ 2 min pienācās tā vai tā. Vai arī 2+2, jo radīja arī savainojumu. Tādēļ teikt, ka noraidījuma tur nebija vispār arī nevar. Un tādejādi nevar uzskatīt, ka tas ļoti ietekmēja spēles gala iznākumu.
gribi teikt tāpēc , ka kāds dabū savainojumu ir jādod lielāks sods ? vienkārši neveiksmīgi Jāgrs piezemējās pēc spēka paņēmiena un viss.

  +4 [+] [-]

, 2010-05-25 15:28, pirms 12 gadiem
Jā tur bija labākajā gadījumā divas minūtes jādod!
Bet nu kas noticis tas noticis.
Čehija ir čempioni un man tas patīk!!

  +2 [+] [-]

, 2010-05-25 15:30, pirms 12 gadiem
Luix rakstīja: Bet bloķēšana tur bija gan. tādēļ 2 min pienācās tā vai tā. Vai arī 2+2, jo radīja arī savainojumu. Tādēļ teikt, ka noraidījuma tur nebija vispār arī nevar. Un tādejādi nevar uzskatīt, ka tas ļoti ietekmēja spēles gala iznākumu.
Tur nekāda bloķēšana nebija, jo principā jāuzskata, ka ripa bija pie viņa. Viņš neatdeva piespēli citam, bet pasita uz priekšu, lai mēģinātu apslidot Jemeļinu un turpinātu uzbrukt, kontrolējot šaibu.

  +1 [+] [-]

, 2010-05-25 15:30, pirms 12 gadiem
grube rakstīja: gribi teikt tāpēc , ka kāds dabū savainojumu ir jādod lielāks sods ? vienkārši neveiksmīgi Jāgrs piezemējās pēc spēka paņēmiena un viss.
Izlasi noteikumus
Tur skaidri norādīts, ka, ja pārkāpums rada traumu, sods palielinās.
Slēpts komentārs: ukleibors

  +6 [+] [-]

, 2010-05-25 15:31, pirms 12 gadiem
Tāpat kā Latvieši pukst pēc katra zaudējuma, ka soģi nav parerizi tiesājuši.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2010-05-25 15:34, pirms 12 gadiem
Ja ņemtu vērā visus Loocker vai Shindler "varoņdarbus" pret Latvijas izlasi,tad tādā garā varētu pierakstīt pilnu sportacentru,vieta nekam citam nepaliktu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2010-05-25 15:37, pirms 12 gadiem
Táda cepsanás,it ká tas bútu spéles likteni izskíris. Ja cehi bútu tajá laiká iemetusi kádu no 2 goliem, vai arí ceham nebútu káds 5min sods iedots,tad varétu saspringt. Tá runá,it ká to 5 minúsu laiká vienádos sastávos krievi bútu péksni sákusi tos golus mest. Bútu tápat nobumbuléjusi tás 5 min,ká jau visu spéli,drízák pashi kádu citu noraidíjumu atkal dabútu.

  +8 [+] [-]

, 2010-05-25 15:39, pirms 12 gadiem
Nu kļūda bija - tiesneši kļūdījās. Visu cieņu, ka atzīst pēc video paskatīšanās. Protams, ka tas neko vairs nemaina un neviens nezina vai būtu mainījis.
Kas attiecas uz pašu pārkāpumu - arī es esmu tajā pusē, kas domā, ka tur vispār nebija sodam jābūt. Jāgrs pasita ripu uz priekšu un gāja tai pakaļ un tur arī tika noķerts.
Pieļauju, ka varētu būt kādas atšķirības šī keisa traktējumos NHL un Eiropā. Bet nu tīri subjektīvi - nepamatots sods.

 +11 [+] [-]

, 2010-05-25 15:44, pirms 12 gadiem
grube rakstīja: njā gadās , šīs 5+20 iespējams izšķīra speles iznākumu
Tik pat labi var teikt,ka ja nebūtu šis noraidijums,tad Jagrs būtu iemetis krievu tukšos vārtos. Tā ir tikai liela varbūtība,ka krievi šajā gadijumā būtu izlīdzinājuši rezultātu.

  +1 [+] [-]

, 2010-05-25 15:47, pirms 12 gadiem
nu ko tur tagad jau runaat, nedomaaju ka ja nebuutu noraidiijums tas krievus glaabtu, chehiem bija laba aizsardziiba

 +23 [+] [-]

, 2010-05-25 15:50, pirms 12 gadiem
Somu tiesnesi neko tādu nesaka Krievu attaisnojumu meklēšana ir smieklīga, tāpat kā sportacentra skriešna pakaļ. Man jau likās jocīgi, tiesnesi tā nekad neteiktu, vienkārši IIHF pat neatļautu. Te ir google tulkojums, kaut ko var saprast:

Tshekin final between Russia and debated included a number of situations, most of which has divided the opinions of the Russian defender Alexei Jemelinin exit the match in the third installment of this taklattua Tshekin Jaromir Jagria feet. Judgments on the situation at 5 mins 20 Jemelinille. Levonen saw a morning TV sofa rerun the situation and stands behind the deceleration after seeing paragraphs.
- We saw it in slow motion, but then saw it again. Still when I look at, so a defender falls down on itself. Okay, maybe it will lonkalla, but the guy is too low, and continue to stand behind the Court.
- Decisions are made by so fast. I will rise in the hand a bit late cooling off mark, but the Chief Judge is talking to another coach with the men and resulted in this. Jágr however, was injured and no longer returned to the ice.

yle.fi: Levonen seisoo MM-finaalin tuomioiden takana |...

  +6 [+] [-]

, 2010-05-25 15:55, pirms 12 gadiem
tachu liekaas visi mieraa - chehi ir chempioni un miers; naakamgad krievs atkal varees iet uz zeltu, bet tgd ljaujat chehiem sho slavas briidi izbaudiit nevis visus peec kaartas nomelnot!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +8 [+] [-]

, 2010-05-25 16:08, pirms 12 gadiem
Nu nezin gan, noraidījums tur točna bija + spēka paņēmiens tika izdarīts ļoti zemu, tādēļ varēja arī tās 5+20. Būtu normāli iedevis iekšās, būtu ok, bet takā viņš tur saliecās 9 līkumos, lai pēc iespējas lielāku kaitējumu Jagram izdarītu, tad par noraidījumu nebīja šaubu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +15 [+] [-]

, 2010-05-25 16:18, pirms 12 gadiem
Kroks rakstīja: A ES KO TEICU!!!!!!!

Šoks, ka par tādu pārkāpumu iedeva 5+20!!!
Es nekādā gadījumā neattaisnoju krievus, jo paši vainīgi, ka iemest nevar. Bet....šis noraidījums bija RUPJA kļūda!

Redz, pat tiesnesis atzīst savu kļūdu,kamēr latvieši saka, ka viss bija ok tajā situācijā
tu pa priekšu izlasi oriģinālo tekstu angļu valodā, nevis pārveidotu pekstiņus tur 5+20 nebija, jā, piekrītu.. bet 2min stabiji, ja ne pat 2+2!

 +11 [+] [-]

, 2010-05-25 16:21, pirms 12 gadiem
Kur ir visi tie, kas spēles laikā ar putām uz lūpām apgalvoja, ka tur bija tīrs noraidījums līdz spēlēs beigām??
Es taču teicu, ka tur nebija nekas tāds, lai noraidītu līdz spēles beigām!

 +18 [+] [-]

, 2010-05-25 16:22, pirms 12 gadiem
Nu labi, bet kāpēc Ovečkinu pirms tam nenoraidīja par rupjo pārkāpumu pret Fjodorovu? Protams, čehi tūlīt pēc tam iemeta uzvaras vārtus, bet sodīt vienalga vajadzēja
1 2 70 komentāri