Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2949, Did:0, useCase: 3

Balceram izšķirošie vārti "Sharks" piektajā uzvarā pēdējās sešās spēlēs

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Balceram izšķirošie vārti "Sharks" piektajā uzvarā pēdējās sešās spēlēs
Rūdolfs Balcers. Foto: Mark J. Terrill/AP/Scanpix

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) lielisku formu uzņēmusi Sanhosē "Sharks" komanda, kas šorīt mājās izcīnīja ļoti svarīgu panākumu ar 5:2 pār vienu no tiešajām konkurentēm Losandželosas "Kings". "Sharks" uzvaras vārtus iemeta latviešu uzbrucējs Rūdolfs Balcers, kurš ieguva spēles trešās zvaigznes godu.

VIDEO: Balcers gūst savus sestos vārtus NHL sezonā

Rūdolfs Balcers arī šorīt spēlēja sev ierastajā "Sharks" nomināli otrajā virknējumā kopā ar Timo Maieru un Tomāšu Hertlu. Rūdolfa rēķinā laukumā pavadītajās 16 minūtēs un 15 sekundēs (2:17 minūtes vairākumā) kopumā pieci metieni pa vārtiem, četri spēka paņēmieni, viens bloķēts metiens un vienreiz pretiniekam atņemta ripa. Pirms divām dienām 24 gadu dzimšanas dienu nosvinējušais hokejists šosezon NHL iekrājis 13 (6+7) rezultativitātes punktus.

Notikumiem bagāta pirmā perioda ievadā "Kings" komandu priekšgalā izvirzīja Alekss Jafallo. Trešdaļas turpinājums gan krietni sekmīgāks padevās haizivīm - mājinieki izturēja skaitlisko mazākumu un tūlīt pēc tam Kevins Labenks no savas aizsardzības zonas veiktā solo slidojuma noslēgumā ar plaukstas metienu pārspēja Kelvinu Pītersenu "Kings" vārtos - 1:1.

"Sharks" vienību priekšgalā ar 2:1 vēlāk izvirzīja veterāns Patriks Marlo, kurš vārtu priekšā atļautā veidā ar slidu pielaboja Brenta Bērnsa piespēli. Savukārt mazāk nekā trīs minūtes līdz pirmā perioda beigām šveicietis Timo Maiers pretuzbrukumā izrāvās vienatnē pret Pītersenu. Amerikāņu vārtsargs viņa metienu atvairīja, tomēr pirmais pie atlēkušās ripas īstajā vietā bija Balcers, latvietim triecot to karaļu cietoksnī - 3:1.

Otrā trešdaļa bija pilna ar asu cīņu un savstarpējām rupjībām, dūres savā starpā izvicinot Džefrijam Trahonam-Vīlam un Kērtisam Makdermidam, kā arī Brentam Bērnsam un Andreasam Atanasiu. Šajā periodā iegūtās emocijas nedaudz palīdzēja "Kings" komandai, kas pēdējās trešdaļas 62. sekundē vienus vārtus atguva (2:3) - Mārtinu Džounsu pārspēja Džarets Andersons-Dolans.

Cīņas noslēgumā "Sharks" padevās izcils mazākums, kurā Dilans Gambrels un Evanders Keins izrāvās divatā pret "Kings" vārtsargu, Gambrelam ripu raidot cauri Pītersena kājsargiem - 4:2. Visbeidzot 79 sekundes līdz finālsirēnai ar tālu raidījumu tukšos pretinieku vārtos izcēlās Tomāšs Hertls - 5:2.

"Sharks" panākumu ar 32 atvairītiem metieniem kaldināja vārtsargs Džounss, kamēr trīs rezultatīvas piespēles nopelnīja aizsargs Bērnss.

Haizivis Losandželosas vienību pārspēja jau sesto reizi šosezon. Rītdien abas komandas savā starpā spēkosies vēlreiz. "Sharks" ar 39 mačos iegūtiem 40 punktiem saglabāja sesto vietu Rietumu konferencē.

  +2 [+] [-]

, 2021-04-10 08:41, pirms 3 gadiem
Nav slikti bet apetite aug un gribas jau vairāk ka vienu punktu spēlē

  +4 [+] [-]

, 2021-04-10 08:44, pirms 3 gadiem
pūce rakstīja: Nav slikti bet apetite aug un gribas jau vairāk ka vienu punktu spēlē
tomēr arī gaidi?
es vēl gaidu, ka Sharks tiks PO. būs vismaz kam sekot un gaidīt rīta agrajās stundās!

  +6 [+] [-]

, 2021-04-10 08:44, pirms 3 gadiem
pūce rakstīja: Nav slikti bet apetite aug un gribas jau vairāk ka vienu punktu spēlē
uzcep omleti un nomierinies

  +1 [+] [-]

, 2021-04-10 09:05, pirms 3 gadiem
Viss baigi skaisti, bet gribas Rūdi redzēt PČ. 😀

  +9 [+] [-]

, 2021-04-10 09:11, pirms 3 gadiem
Nafig to PČ. Ir laiks kādam no latviešiem atvest Stenlija kausu uz Latviju.

  -1 [+] [-]

, 2021-04-10 09:32, pirms 3 gadiem
gircc rakstīja: Nafig to PČ. Ir laiks kādam no latviešiem atvest Stenlija kausu uz Latviju.
Reāli to var paveikt tikai Bļugers. Bet mazticams...

  +2 [+] [-]

, 2021-04-10 09:51, pirms 3 gadiem
Ar esošo sastāvu Pingvīni nepaņems

  +1 [+] [-]

, 2021-04-10 09:59, pirms 3 gadiem
Tā vēl tās zivis plovos tiks

     [+] [-]

, 2021-04-10 10:22, pirms 3 gadiem
ej dillēs rakstīja: Reāli to var paveikt tikai Bļugers. Bet mazticams...
Reāli to var izdarīt tikai Elvis, kad viņu aizmainīs uz Edmontonu

     [+] [-]

, 2021-04-10 10:34, pirms 3 gadiem
purva_velns rakstīja: Tā vēl tās zivis plovos tiks
Nu tā kā šonakt Sentluisa samala miltos Minesotu (9:1 !!!), tad es teiktu, ka Blūzmeņiem ir lielàkas šanses.

     [+] [-]

, 2021-04-10 10:34, pirms 3 gadiem
Number 0 rakstīja: Reāli to var izdarīt tikai Elvis, kad viņu aizmainīs uz Edmontonu
Protams esmu par Oilers ,bet neticu,ka Kanādas finālā viņi pieveiks Toronto,lai iekļūtu pusfinālā.

  -1 [+] [-]

, 2021-04-10 10:36, pirms 3 gadiem
Number 0 rakstīja: Reāli to var izdarīt tikai Elvis, kad viņu aizmainīs uz Edmontonu
Elvis to var izdarīt, ja viņu aizmainīs uz Bufalo!
Slēpts komentārs: anetho

     [+] [-]

, 2021-04-10 10:41, pirms 3 gadiem
Nah to čempi, labāk, lai pusisi kārtīgi noārdās nhl un aposta gaisu playoff. Kāds tur bija, tas iemesls, kāpec Ottavā viņu nepaturēja?

     [+] [-]

, 2021-04-10 10:45, pirms 3 gadiem
Banss rakstīja: uzcep omleti un nomierinies
Tu esi vainiigs pie taa, ka man tieshi patlaban sagribeejaas omleti.

  -3 [+] [-]

, 2021-04-10 10:48, pirms 3 gadiem
gircc rakstīja: Nafig to PČ. Ir laiks kādam no latviešiem atvest Stenlija kausu uz Latviju.
Nebrīnītos, ja tā paša Fakinga komandas fuņi mierīgi varētu sajaukt Slovēniju ar Latviju, tipa, Domčičs ir no Latvijas, bet Fakings no Slovēnijas, a ko, kāda, bļin, šķirba? Tāpat kā filmā BRAT, odņim Slovom, Bolgarin! Tak on že Rumyn! Da kakaja razņica!?

     [+] [-]

, 2021-04-10 11:01, pirms 3 gadiem
anetho rakstīja: Nebrīnītos, ja tā paša Fakinga komandas fuņi mierīgi varētu sajaukt Slovēniju ar Latviju, tipa, Domčičs ir no Latvijas, bet Fakings no Slovēnijas, a ko, kāda, bļin, šķirba? Tāpat kā filmā BRAT, odņim Slovom, Bolgarin! Tak on že Rumyn! Da kakaja razņica!?
Domā citas tautas ģeogrāfijā gudrākas skatos kā ukraiņu blogeri iztaujā krievus.Un tur no jaunatnes sevišķi meičām nāk ārā tādi brīnumi.Piemēram Kijeva esot piemaskavas pilsēta,bet OPK Krievija viena pati karojusi pret ebrejiem ES un Ukrainu un ANO to atbalstījusi tāpēc esot noziedzīga organizācija.

     [+] [-]

, 2021-04-10 11:04, pirms 3 gadiem
Rietumu divīzijā būs interesanta cīņa par 4. vietu. Sharks gan grūts atlikušais kalendārs, 4x jāspēlē pret Avs un 2x pret Las Vegasu. Daudz kas izšķirsies 4 spēlēs pret Arizonu, kas arī cīnās par iekļūšanu. Tam visam pa vidu vēl ir Blues, kas izskatās ir atguvusi spēles garšu.
Latvijas izlases fanus var nomierināt, Sharks nekur tālāk par pirmo kārtu tā pat netiks, jo būs jāspēlē vai nu pret Avs vai Knights.

  -1 [+] [-]

, 2021-04-10 11:11, pirms 3 gadiem
coffijs rakstīja: Domā citas tautas ģeogrāfijā gudrākas skatos kā ukraiņu blogeri iztaujā krievus.Un tur no jaunatnes sevišķi meičām nāk ārā tādi brīnumi.Piemēram Kijeva esot piemaskavas pilsēta,bet OPK Krievija viena pati karojusi pret ebrejiem ES un Ukrainu un ANO to atbalstījusi tāpēc esot noziedzīga organizācija.
Tak lielām nācijām ir PO BARABANU mazās, it sevišķi Jeņķiem un Krieviem Whera are your from?
I am from Austria O really, Austria, Kenguru!

     [+] [-]

, 2021-04-10 11:15, pirms 3 gadiem
tupais čurbans baigo gudreli mētā

  +1 [+] [-]

, 2021-04-10 11:32, pirms 3 gadiem
Otrā trešdaļa bija pilna ar asu cīņu un savstarpējām rupjībām, dūres savā starpā izvicinot Džefrijam Trahonam-Vīlam un Kērtisam Makdermidam, kā arī Brentam Bērnsam un Andreasam Atanasiu.

Ar Atanasiu kāvās nevis Bērnss, bet Sorensens. It kā divreiz. Vienkārši pirmā īsti nesanāca.

     [+] [-]

, 2021-04-10 12:59, pirms 3 gadiem
Number 0 rakstīja: Reāli to var izdarīt tikai Elvis, kad viņu aizmainīs uz Edmontonu
Vai vari nosaukt, kādu argumentu,kāpēc Elvim būtu labi nonākt Edmontonā (kā pēdejā laikā lasu, ka daudzi grib) un, lai Oileri būtu nopietni pretendenti uz SC? Aizsardzība miskaste (no šī brīža div. 2. vietu ieguvējām visvairāk ielaisto vārtu), izslavēto superuzbrukumu veido Leo+Maks ar Nērsa, Berija un Nūdženta Hopkinsa palīdzību - un maiņā visticamāk iesaistītu kādu no pēdējiem 3, tātad uzbrukumu padarot vājāku, bet aizsardzību neuzlabojot. Turklāt, tas uzbrukums arī nav nemaz tik izcils, kā daži domā dēļ Konora un Leo, tie paši Pens ir iemetuši vairāk. Un arī ilgtermiņā PO sūda kolumbusa tiek biežāk kā Oileri. Ja arguments i r - Elvis palīdzēs dabūt SC. Vai Elvis ir top3 vārtsargs līgā? Jo tur, lai dabūtu Stenliju ar vienkārši labu vārtsargu nepietiks.
Doties uz Oileriem, būtu slikti priekš Elvja. Jā, es arī gribu, lai viņš tiek prom no Kolumbusas, bet ne jau komandā, kura ir izteikti tendēta uz uzbrukumu un tad pat tas nav labākais līgā. Toties ir vāja aizsardzība un visa komanda balstās uz pāris spēlētāju meistarību. Un Elvis ir emocionāls vārtsargs. Nez vai emocionālam labākā vieta ir komanda, kur aizsardzība ir pie kājas.
Ja notiks šāda maiņa es esmu diezgan pārliecināts, ka viss beigsies tāpat kā ar KP - visi haipoja, jā Mavs, davai nu tik būš tituli, best duo ever un tagad raud, lai kp mainās prom. Un tieši tas pats būs ar Edmontonu.

  +2 [+] [-]

, 2021-04-10 13:10, pirms 3 gadiem
Tas vēlreiz tikai pierāda to, ka viss ir atkarīgs no tā pie kāda trenera tu tiec un kur viņš tev redz vietu savā komandā. Rūdim nospīdēja, ka šo no vaiveriem paņēma SJS un ka šis treneris redz viņam vietu pie vieniem no savas komandas līderiem. Tādā Otavā viņš tā arī būtu sēdējis taxi squad vai ceļojis no AHL uz NHL un atpakaļ.... tagad čalim ir reāla iespēja nostiprināties NHL un pierādīt sevi.

  -2 [+] [-]

, 2021-04-10 13:37, pirms 3 gadiem
anetho rakstīja: Latvijas Hokeja kontekstā Stenlijs ir individuāls panākums, nevis nacionāls Vai arī tu kā Swords domā, ka tas nestu Latvijas vārdu pasaulē? Swordu var saprast, sāpe par LV pērtiķbolistu izgāšanos tiek mierināta ar Fakinga individuālajiem sasniegumiem NBA, taču realitātē nekāds Latvijas vārds aizdīķī nests netiek, nedz NBA, nedz arī NHL! Pimēram es, kad uzturējos USA un fanoju par Vašingtonas Capitals, vispār nezināju, ka varotčiks Kolzigs ir Fricis To uzzināju vēlāk, vienā no Olimpiādēm, kad Kolzigu ieraudzīju Friču izlases kastē, kas toreiz man bija liels pārsteigums Tādu piemēru ir gana daudz, jo tur vietējie Fuņi maz orientējas to elku nacionālajā un valstiskajā izcelsmē Daudzi fuņi nevar atkšķirt Jenķi no Kanādieša, it sevišķi tas ir attiecināms uz USA lielpilsētām, ko vēl tur var par NHL Eiropiešiem runāt
Nu kamēr Porziņģis spēlēja Ņujorkā, tika veidotas speciāli Latvijas tēmās mači - karogi, simbolika bla bla bla. Tā auditorija, kas ir Ņujorkas basketa spēlēs ir ļoti liela. Nes, nes viņi vārdu. Un vienreiz jāsaprot - sportistam primārais ir viņa karjera un tas, ko no tās var nopelnīt. Par uzvaram izlasē - nauda nenāks, līgumu nepacels utt. Izlase ir patriotisks hobijs.

     [+] [-]

, 2021-04-10 14:21, pirms 3 gadiem
superīga roku veiklības tehnika

     [+] [-]

, 2021-04-10 16:04, pirms 3 gadiem
piters_kvils_5491377 rakstīja: Vai vari nosaukt, kādu argumentu,kāpēc Elvim būtu labi nonākt Edmontonā (kā pēdejā laikā lasu, ka daudzi grib) un, lai Oileri būtu nopietni pretendenti uz SC? Aizsardzība miskaste (no šī brīža div. 2. vietu ieguvējām visvairāk ielaisto vārtu), izslavēto superuzbrukumu veido Leo+Maks ar Nērsa, Berija un Nūdženta Hopkinsa palīdzību - un maiņā visticamāk iesaistītu kādu no pēdējiem 3, tātad uzbrukumu padarot vājāku, bet aizsardzību neuzlabojot. Turklāt, tas uzbrukums arī nav nemaz tik izcils, kā daži domā dēļ Konora un Leo, tie paši Pens ir iemetuši vairāk. Un arī ilgtermiņā PO sūda kolumbusa tiek biežāk kā Oileri. Ja arguments i r - Elvis palīdzēs dabūt SC. Vai Elvis ir top3 vārtsargs līgā? Jo tur, lai dabūtu Stenliju ar vienkārši labu vārtsargu nepietiks.
Doties uz Oileriem, būtu slikti priekš Elvja. Jā, es arī gribu, lai viņš tiek prom no Kolumbusas, bet ne jau komandā, kura ir izteikti tendēta uz uzbrukumu un tad pat tas nav labākais līgā. Toties ir vāja aizsardzība un visa komanda balstās uz pāris spēlētāju meistarību. Un Elvis ir emocionāls vārtsargs. Nez vai emocionālam labākā vieta ir komanda, kur aizsardzība ir pie kājas.
Ja notiks šāda maiņa es esmu diezgan pārliecināts, ka viss beigsies tāpat kā ar KP - visi haipoja, jā Mavs, davai nu tik būš tituli, best duo ever un tagad raud, lai kp mainās prom. Un tieši tas pats būs ar Edmontonu.
Klāt pie šī vēl visiem tiem flešmoba "Merzļikins un EDM" faniem būtu jāpadomā kur EDM liks Elvi, ja viņiem ir dārgais Koskinens un labi spēlējošais veterāns Smits?

Un vai tiešām komanda, kas grib tālu tikt PO ņemtu vārtsargu, kuram īstas PO pieredzes nav (pusotrs mačs pagājušsezon izdomājatā PO kvalifikācijas kārtā) un viņa game-to-game spēli par ļoti stabilu nevar nosaukt, jo regulāri ir "gribēja kā labāk, sanāca... nu, nesanāca" momenti.