Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2949, Did:0, useCase: 3

Balcers: "Vienas neveiksmīgas sezonas dēļ vēl nepametīšu Ziemeļameriku"

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Balcers: "Vienas neveiksmīgas sezonas dēļ vēl nepametīšu Ziemeļameriku"
Rūdolfs Balcers. Foto: AFP/Scanpix

LETA. Latvijas izlases uzbrucējs Rūdolfs Balcers negrasās neveiksmīgās sezonas dēļ atstāt Ziemeļameriku un cerības uz spēlēšanu Nacionālajā hokeja līgā (NHL), ziņo portāls "liepajniekiem.lv".

Kā zināms, Balcers sezonu uzsāka NHL vienībā Floridas "Panthers", kuras rindās 14 spēlēs izcēlās ar četriem (2+2) punktiem, bet novembrī komanda viņu ievietoja atteikumu draftā, no kura viņš nonāca iepriekšējo divu sezonu čempiones Tampabejas "Lightning" rindās. Jaunas komandas sastāvā latviešu uzbrucējs guva vienus vārtus divās spēlēs, bet trešajā mačā guva traumu pirmajā nomaiņā un NHL vairs neatgriezās, pabeidzot sezonu Amerikas hokeja līgā (AHL).

Balcers norāda, ka sezonas gaitā bijušas domas par pārcelšanos uz Eiropu, tomēr pieņemts cits lēmums. "Izskatījām dažādus variantus, bet nolēmām, ka vēl pamēģināsim Amerikā. Vienas neveiksmīgas sezonas dēļ padoties būtu par agru," portālā citēts uzbrucējs. "Eiropā darbu vienmēr varēs atrast, bet tālākā attīstība var būt dažāda. Vari nospēlēt labi un tad mēģināt atgriezties Amerikā, bet var neizdoties vēl kāda sezona, un tad nekādas atgriešanās nebūs. Kamēr ir tā iespēja būt Ziemeļamerikas sistēmā, jāmēģina tur kaut ko sasniegt."

Uzbrucējs arī atklāj, ka nav brīvais aģents un tiesības uz viņu joprojām ir "Lightning", bet pašlaik visa uzmanība ir pievērsta jauno spēlētāju draftam, tad vienībai jāsakārto komandas līderu līgumi, bet pēc pāris nedēļām arī viņam varētu būt zināma skaidrība par nākotni.

"Sezona tāda galīgi bēdīga, ja godīgi," sacīja Balcers. "Viss sagadījās tā, kā nevajadzēja. Floridā viss sākās neslikti, bet biznesa puse iegrozījās nelabvēlīgi un nokļuvu Tampā. Un es nebraucu uz turieni ar domu, ka esmu slikti spēlējis."

"Runāju ar treneri, un teica, ka tā esot neveiksmīga sakritība, ka es tajā brīdī esmu izrādījies liekais," detaļas par nokļūšanu "Lightning" atklāj Latvijas izlases uzbrucējs. "Nospēlēju divas spēlēs Tampā, trešajā mačā jau pirmajā maiņā guvu traumu. Atlabšana ilga divus mēnešus. Pēc traumas atkal tā pati situācija ar algu griestiem, vadība tā arī neko neizdomāja, un es nonācu AHL, bet tur arī nesanāca tā, kā gribētos."

Kā norāda Balcers, tik ilgi kā šosezon (līdz jūnijam) nekad nav spēlēts, bet drīzumā jau jāsāk gatavoties jaunajai sezonai un viņš dosies uz Norvēģiju, kur treniņus uzsāks jau pēc nedēļas.

Balcers hokejista gaitas uzsāka dzimtajā Liepājā, bet jaunieša gados pārcēlās uz Norvēģiju, kur savas spēlētāja prasmes slīpēja "Loreskog", "Viking" un Stavangeras "Oilers" rindās.

2016.gadā uzbrucējs pārcēlās uz Ziemeļameriku, pirmo sezonu aizvadot junioru līmenī Rietumu hokeja līgā (WHL). Nākamajā sezonā viņš pievienojās NHL vienības Sanhosē "Sharks" fārmklubam "Barracuda", bet 2018./2019.gada sezonā maiņas darījumā nonāca Otavas "Senators" rindās un debijas sezonā pasaules spēcīgākajā līgā 36 spēlēs izcēlās ar 14 (5+9) punktiem.

2019./2020.sezonā latvietis NHL aizvadīja vien 15 mačus "Senators" kreklā, sezonas lielāko daļu spēlējot AHL, bet tad divas sezonas aizvadīja viņu draftējušās (ar kopējo 142.numu) "Sharks" vienības rindās. Labākā viņam izvērtās 2021./2022.gada sezona, kad 61 mačā izdevās iekrāt 23 (11+12) punktus.

Pirms šīs sezonas Balcers vienojās par viena gada līgumu ar "Panthers".

Kopumā Balcers karjeras laikā NHL aizvadījis 170 spēles, kurās ticis pie 62 (28+34) punktiem, bet AHL viņam 179 spēles un 130 (64+66) punkti.

Latvijas izlases rindās uzbrucējs piedalījies četros pasaules čempionātos, kuros 32 spēlēs ticis pie 29 (10+19) punktiem.

Šogad pasaules čempionātā Balcers desmit mačos sakrāja deviņus (2+7) punktus, kļūstot par komandas otro rezultatīvāko spēlētāju un palīdzot Latvijai izcīnīt bronzas godalgas - pirmās medaļas vēsturē.

Izmantotie resursi:
LETA

  +4 [+] [-]

, 2023-06-22 12:10, pirms 10 mēnešiem
Sezona bija dirsā lai neteiktu vairāk. Cerams ka izlasē ieguva prieku spēlēt un pats galvenais emocijas. Un piekrītu ka nevajag skriet uz Šveici, jo visiem liekas ka Amerikā nekā nevar būt. Jāpamēģina tikt atpakaļ.

  +3 [+] [-]

, 2023-06-22 12:11, pirms 10 mēnešiem
Balcers ir specifiskas spēlētājs, atrast klubu NHL nebūs viegli!

  +4 [+] [-]

, 2023-06-22 12:14, pirms 10 mēnešiem
Lai arī Eiropā noteikti būtu visas iespējas atrast labu vietu kur spēlēt, arī ZA viņš vēl būs noderīgs kādai komandai. Arī ja tā nav Tampa. Eiropā vienmēr vēl paspēs uzspēlēt vēlāk karjerā. Veiksmi Rūdim!

     [+] [-]

, 2023-06-22 12:20, pirms 10 mēnešiem
Labs raksts.

  +2 [+] [-]

, 2023-06-22 12:31, pirms 10 mēnešiem
Par lielu Latviju! rakstīja: Labs raksts.
Jā! Pa taisno no kaimiņiem ņemts.

     [+] [-]

, 2023-06-22 12:34, pirms 10 mēnešiem
Veselīga domāšana. Basketbolā atkal pretēji, visi mīkstie labāk kapājas pa Eiropas turnīriem, nevis sitās pa Glīgām, lai censtos tikt labākajā līgā pasaulē

     [+] [-]

, 2023-06-22 13:00, pirms 10 mēnešiem
cobham rakstīja: Veselīga domāšana. Basketbolā atkal pretēji, visi mīkstie labāk kapājas pa Eiropas turnīriem, nevis sitās pa Glīgām, lai censtos tikt labākajā līgā pasaulē
AHL tā kaltuve ir iespējams parocīgāka kā basītī G.punkts līgā.

  +3 [+] [-]

, 2023-06-22 13:35, pirms 10 mēnešiem
Cerams, pa vasaru satrenēsies tā kārtīgi!

  +2 [+] [-]

, 2023-06-22 14:05, pirms 10 mēnešiem
Pareizs lēmums, malacis . Iegūtās ļoti pozitīvās emocijas PČ spēs uzlabot skatu uz hokeju , savādāk sašļucis bij galīgi .
Veiksmi Rūdi , nepadodies !

  -1 [+] [-]

, 2023-06-22 15:46, pirms 10 mēnešiem
Kā saka sezona dir..ā bet medaļas kaklā un tas arī nav mazsvarīgi atšķirībā no Zirga, kas tepat tribīnēs kūkoja kamēr džeki pa laukumu kapājās...

  -4 [+] [-]

, 2023-06-22 16:25, pirms 10 mēnešiem
als rakstīja: Kā saka sezona dir..ā bet medaļas kaklā un tas arī nav mazsvarīgi atšķirībā no Zirga, kas tepat tribīnēs kūkoja kamēr džeki pa laukumu kapājās...
Zirgensonam nepietika kauna ierasties arena,ja Tu vari jebkada veida palidzet Latvijai,ir japalidz..vajadzeja apsargiem vinju neielaist arena!Balcers malacis,nepadodas!

  +2 [+] [-]

, 2023-06-22 17:52, pirms 10 mēnešiem
To Madzigais,
Kāds sakars....ko pienest ūdeni ģērbtuvēs?
Piedod, bet pč nav īstā vieta, kad jāspēlē tikai tādēļ ka baigais vārds.... izlasē personālijām nav nozīmes, ja neesi gatavs spēlēt par 100%, tad godīgi arī pasaka.... kā piemēram Girgensons, kam ir olas un neraustās un saprot, ka pč nav vieta, ja neesi gatavs...savainojumi vai psiholoģiski, kā piemēram Merzļīkins.
Es būtu dusmīgs, ja redzētu, ka ir izlasē cilvēks, kas nav gatavs pa 100% un būtu mūžīgās atrunas.

  +2 [+] [-]

, 2023-06-22 17:55, pirms 10 mēnešiem
To als
Labāk skatīties tribīnēs, nekā sāpošam uz 70% būt uz laukuma...un beigās zaudē spēlē....pč ir īss turnīrs, kur katra spēle ir izšķiroša.... tāda mulķošanās neder.

     [+] [-]

, 2023-06-22 22:58, pirms 10 mēnešiem
FRW rakstīja: To als
Labāk skatīties tribīnēs, nekā sāpošam uz 70% būt uz laukuma...un beigās zaudē spēlē....pč ir īss turnīrs, kur katra spēle ir izšķiroša.... tāda mulķošanās neder.
Varētu padomāt, ka citiem džekiem nebija traumas? Daugava vispār ar vidusauss iekaisumu kapāja, cik zinu... visiem bija lielākas vai mazākas traumas, sasitumi u.t.t un pa 100% mums tur neviens vesels nebija vismaz uz turnīra beigām. Bet visi tāpat izlikās uz laukuma pa 200% un bija rezultāts. Ja nu notiek brīnums un Zemgus ar Sabres tiks SC finālā un Zemgum būs kaut kāda "70% trauma" viņš arī tad teiks "ai, nē nevaru trauma jāsadziedē...."??? Esi dzirdējis ar kādām traumām iet ārā džeki un spēlē SC spēlēs vai SC finālā? Tas, ka Daugavam u.c. šigada izlases čaliem ir olas tas ir fakts, bet vai Zemgum ir... neesmu tik pārliecināts...

     [+] [-]

, 2023-06-22 23:55, pirms 10 mēnešiem
To als
Tās traumas sākās turnīra laikā utt.,.... kā jau visiem un ir normāli.... finālā arī ok., Kā jau visām izlasēm.
Vnk ir jāsaprot, kad svarīgs ir komandas rezultāts pč nevis personālijas un šoreiz, tas nostrādāja un cilvēki sev noticēja.... milzīgs nopelns protams ir treneriem un personālam.
Nu Zemgus šogad paņēma pirmo pauzi, lai sadziedētu sevi.... 10 gadu garumā NHL sakrājas ļoti daudz....NHL nevar salīdzināt nearvienu citu valsts čempionātu.... ātrums, brutalitāte, meistarība utt.,.
Daugaviņš izlaida sezonu un bija noilgojies pēc PČ hokeja.....vai viņš izlaižot bija palicis bez olām, nodevējs utt.,....? domāju ka nē!
Pč nav jēgas piedalīties tikai piedalīšanās pēc...
Tādēļ ir ļoti svarīgi saprast,. kāds tu esi uz pč sākumu, ja nav gatavs uz 100% ,.tad, lai spēlē kāds cits...ļoti daudz tika runāts sezonu laikā ar spēlētājiem...šī bija tā lieta, kas bija savādāka nekā citos pč... tā teica Daugaviņš u.c., hokejisti par Hariju...kad viņu interesē komandas rezultāts un ir vienalga..kas spēlē...un ļoti respektē Zemgusu par viņa vīrišķību pateikt kā ir bez liekulības utt.,
Lai nav kā agrākajos pč, kad iesāk pirmos 2 periodus ok un beigās zaudējums, jo nav jaudas, ātruma, motivācijas, traumas, sāk zust pašpārliecinātība utt.,

     [+] [-]

, 2023-06-25 06:30, pirms 10 mēnešiem
Bija tak info, ka Zviedrijā parakstījis🤣👍