Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Makdeivids: "Ja mani iekļaus sastāvā, tad došos uz olimpiskajām spēlēm"

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Makdeivids: "Ja mani iekļaus sastāvā, tad došos uz olimpiskajām spēlēm"
Konors Makdeivids. Foto: Zuma Press/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Edmontonas "Oilers" zvaigzne un sezonas vērtīgākais spēlētājs Konors Makdeivids Ziemeļamerikas medijiem izteicis vēlmi piedalīties 2022. gada ziemas olimpiskajās spēlēs Ķīnas galvaspilsētā Pekinā.

"Kad mēs parakstījām koplīgumu, spēlētāji uzstāja, lai līga apņemtos mūs laist uz olimpiskajām spēlēm. Ja pareizi saprotu, tad līga darīs visu iespējamo, lai mēs varētu piedalīties Olimpiādē," izteicās regulārās sezonas 56 mačos 105 (33+72) rezultativitātes punktus iekrājušais kanādiešu uzbrucējs.

24 gadus vecais Makdeivids, kurš savas karjeras laikā olimpiskajās spēlēs nav piedalījies, piebilda: "Ja izdosies iekļūt komandas sastāvā, tad februārī došos uz olimpiskajām spēlēm. Pārstāvēt savu valsti olimpiskajās spēlēs - tas ir kas īpašs. Esmu pārliecināts, ka NHL un Starptautiskā Olimpiskā Komiteja (SOK) atradīs veidu, kā to panākt."

Makdeivida rēķinā gan ir kopumā 20 spēles un 26 (6+20) punkti Kanādas pieaugušo valstsvienības rindās 2016. un 2018. gada pasaules čempionātos hokejā.

Konteksts

Nedēļas sākumā NHL vadība sarunā ar medijiem norādīja, ka pastāv lielas šaubas par to, vai būtu saprātīgi ļaut saviem hokejistiem piedalīties ziemas olimpiskajās spēlēs 2022. gadā.

NHL hokejisti nevarēja piedalīties 2018. gada olimpiskajās spēlēs, taču nākamajā kolektīvajā līgumā tika atrunāts, ka līga šādas iespējas piedāvās, ja vien būs tādi apstākļi un ja tiks panāktas vienošanās ar citām pusēm.

NHL komisārs Gerijs Betmens atklāja, ka pagaidām līga vēl nav apņēmusies ierēķināt nākamās sezonas kalendārā pārtraukumu OS hokeja turnīram. "Šobrīd mēs par to nezinām, un tas rada lielas bažas, domājot par mūsu līgas nākamo sezonu. Mums ir arī ir pārdomas par to, vai tas būtu prātīgi vai nē - ļaut mūsu spēlētājiem piedalīties olimpiskajās spēlēs," izteicās Betmens. Līga pārsniegusi termiņu, kādu tā nozīmēja lēmuma par to, vai uz Olimpiādi tiks laisti NHL spēlētāji, vai nē pieņemšanai.

Izmantotie resursi:
https://www.tsn.ca/video/mcdavid-on...

  +1 [+] [-]

, 2021-07-01 23:27, pirms 3 gadiem
"Ja izdosies iekļūt sastāvā..."
Visnotaļ pieticīgi no hokejista, kurš uz pārējo NHL spēlētāju fona ir gluži vai kā no citas planētas

  +1 [+] [-]

, 2021-07-01 23:32, pirms 3 gadiem
Ja jau pedejos 10 gadus Can rotaļīgi apspēlē savus pretiniekus, kad ir sapulceti labākie, tad tagad viņi ir spējīgi arī sagraut tos pašus somus un krievus. Daudz maz ASV var viņiem parādīt zobus, tas arī viss.

  -2 [+] [-]

, 2021-07-02 00:29, pirms 3 gadiem
Ovečikns jau arī brauca!? Viņi VISI brauc-ar muti, jo xakaļa pilna ar naudu, kam maksā, tie klanās! Nevajag jaukt kaut kādu patriotisku iegribu ar parastāko biznesu!

  -2 [+] [-]

, 2021-07-02 00:30, pirms 3 gadiem
Sochi rakstīja: Ja jau pedejos 10 gadus Can rotaļīgi apspēlē savus pretiniekus, kad ir sapulceti labākie, tad tagad viņi ir spējīgi arī sagraut tos pašus somus un krievus. Daudz maz ASV var viņiem parādīt zobus, tas arī viss.
Mhm! KAD tiek sapulcēti! Tev šķiet, ka medaļai otrā pusē raksta, ka nebija labākais sastāvs vai vēl kaut ko!? Pamosties!

  +1 [+] [-]

, 2021-07-02 01:34, pirms 3 gadiem
viedoklis rakstīja: Mhm! KAD tiek sapulcēti! Tev šķiet, ka medaļai otrā pusē raksta, ka nebija labākais sastāvs vai vēl kaut ko!? Pamosties!
Ķip MEDAĻA ir kaut kāds Visuma dievu atsūtīts neaizskarams svētums un katrs, kas to dabū, pāriet augtākā apziņas stāvoklī?

Kas seko līdzi, tie tāpat zina, ka ir 5 turnīri sākot Nagano, a viss pārējais pupu mizas, ieskaitot, protams, tos bezjēdzīgos psrs zeltus, kad pieauguši profiņi cīnās pret studentiem. Kad spēlē labākie pret labākajiem, tikai tādam turnīram ir nozīme.

  -1 [+] [-]

, 2021-07-02 08:16, pirms 3 gadiem
Kārtīga vīra runa, ja saimnieki ar lielajiem naudas maisiem atļaus, tad brauks.
Daudz arī noteiks, kā tas vīruss maita darbosies. Saimnieki var arī izlemt neriskēt ar sezonas turpinājumu.

     [+] [-]

, 2021-07-02 09:03, pirms 3 gadiem
Dinamo'1988 rakstīja: Kārtīga vīra runa, ja saimnieki ar lielajiem naudas maisiem atļaus, tad brauks.
Daudz arī noteiks, kā tas vīruss maita darbosies. Saimnieki var arī izlemt neriskēt ar sezonas turpinājumu.
man šķiet, ka kārtīgiem vīriem ir jāievēro līgumus uz kuriem ir parakstījušies.

     [+] [-]

, 2021-07-02 09:39, pirms 3 gadiem
Tik piezemēts cilvēks vins ir ,neesmu nekad dzirdējis ka sevi celtu gaisā vai tamlīdzīgi ,ja esi tik labs tad tas ir gruti ,bet malacis ,ar attieksmi viss kārtība .

     [+] [-]

, 2021-07-02 11:00, pirms 3 gadiem
salming18 rakstīja: Tik piezemēts cilvēks vins ir ,neesmu nekad dzirdējis ka sevi celtu gaisā vai tamlīdzīgi ,ja esi tik labs tad tas ir gruti ,bet malacis ,ar attieksmi viss kārtība .
Zini, ja tu esi labākais, kāda jēga par to runāt, tas tāpat visiem ir skaidrs.

     [+] [-]

, 2021-07-02 16:15, pirms 3 gadiem
Čalim pastāv bažas, ka viņu var neiekļaut sastāvā? Tas būtu apmēram ta pats, ja mēs pirms gadiem 20 teiksim Ozo vai Irbi neiekļautu sastāvā...