Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Merzļikina un Kivlenieka "Blue Jackets" leģenda Nešs ieņēmis amatu kluba vadībā

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Merzļikina un Kivlenieka "Blue Jackets" leģenda Nešs ieņēmis amatu kluba vadībā
Riks Nešs. Foto: AP/Scanpix

Gūtajiem vārtiem, nopelnītajām rezultatīvajām piespēlēm un punktiem, kā arī aizvadītajām spēlēm visu laiku bagātākais Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Kolumbusas "Blue Jackets" pārstāvis Riks Nešs kļuvis par komandas spēlētāju attīstības direktoru, vēstīts vienības mājaslapā.

"Bija interesanti iesaistīties organizācijas darbā, apgūt hokejistu skautingu, vērot, kā darbojas brīvo aģentu tirgus, skatīties, kā notiek gatavošanās maiņu darījumu termiņa beigām un draftam, pēc tam atrodot nišu kluba vadībā, kur, domāju, ka varu dot savu ieguldījumu," izteicās Kolumbusas kluba rindās 674 spēlēs 547 (289+258) rezultativitātes punktus savulaik nopelnījušais Nešs.

Neša pievienošanos kluba vadībai komentēja arī latviešu vārtsargu Elvja Merzļikina un Matīsa Kivlenieka pārstāvētās "Blue Jackets" ģenerālmenedžeris Jarmo Kekalainens, kurš uzteica Neša spēju mācīties, kā arī izteica cerību, ka kanādiešu hokejista karjeras laikā iekrātā pieredze un zināšanas nesīs lielu vērtību kluba attīstībā.

2002. gadā ar pirmo numuru draftētais hokejists "Blue Jackets” klubu pārstāvēja desmit gadus, pēcāk uzspēlējot arī tādās NHL vienībās kā Ņujorkas "Rangers" un Bostonas "Bruins". Pēdējo divu NHL lokautu laikā 2004. un 2012. gadā Nešs spēlēja Šveices čempionāta komandā “Davos”, 2005. gadā kļūstot par Šveices čempionu.

Seškārtējais NHL Visu Zvaigžņu spēļu dalībnieks Nešs 2007. gadā Krievijā Kanādas valstsvienības rindās kļuva par pasaules čempionu, savukārt 2010. un 2014. gadā uzbrucējs palīdzēja Kanādas izlasei triumfēt olimpiskajās spēlēs.

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/bluejackets/new...