Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2949, Did:0, useCase: 3

''Panthers'' līderim un Balcera kolēģim Tkačakam piešķirta divu spēļu diskvalifikācija

Reinis Aumeisters
Reinis Aumeisters

''Panthers'' līderim un Balcera kolēģim Tkačakam piešķirta divu spēļu diskvalifikācija
Floridas ''Panthers'' līderis Metjū Tkačaks (#19). Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Floridas ''Panhters'' līderim Metjū Tkačakam piespriesta divu spēļu diskvalifikācija, vēsta līgas insaideris Frenks Seravali un ārzemju mediji.

Naktī uz svētdienu latviešu uzbrucējs Rūdolfs Balcers un viņa pārstāvētās panteras aizvadīja cīņu Losandželosā, dramatiskā cīņā ar 4:5 atzīstot vietējās ''Kings'' pārākumu. Tkačaks nepilnās 22 minūtēs izcēlās ar rezultatīvu piespēli un nesportisku rīcību pamatlaika izskaņā.

38 sekundes pirms noslēdzās spēle, Tkačaks vārtu priekšā centās pielabot komandas biedra izpildīto metienu. Tas gan noslēdzās ar to, ka mājinieku vārtsargs Džonatans Kviks dabūja ar nūju pa ķiveri, uzreiz saļimstot uz ledus.

Strīdīgā situācija noslēgusies ar to, ka Tkačakam nāksies izlaist nākamos divus NHL mačus. Šonakt Tkačaks nespēlēs pret Anaheimas ''Ducks'' un naktī uz ceturtdienu izlaidīs arī maču ar Karolīnas ''Hurricanes''.

Tkačaks ar 17 (5+12) rezultativitātes punktiem 12 mačos ir Floridas kluba līderis. Komanda patlaban ar 13 punktiem ieņem 11. pozīciju Austrumu konferencē.

Visas NHL spēļu tiešraides pieejamas "Viaplay"platformā.