Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Hokeja fiasko Arizonā: vēlētāji noraida "Coyotes" jaunās arēnas celtniecību

Emils Ozerinskis

Hokeja fiasko Arizonā: vēlētāji noraida "Coyotes" jaunās arēnas celtniecību
Niks Šmalcs. Foto: AP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) komanda Arizonas "Coyotes" piedzīvojusi smagu triecienu savā nākotnes attīstības stratēģijā pēc tam, kad Fīniksai piekļautās Tempes pilsētas iedzīvotāji vēlēšanās nobalsoja pret jaunās arēnas celtniecību.

Arizonas "Coyotes" attīstības stratēģijā bija ieplānota jaunas arēnas celtniecība Fīniksas austrumiem piekļautajā Tempes pilsētā. Sporta un atpūtas kompleksa celtniecības vajadzībām bija paredzēti 2,1 miljardi ASV dolāru, no kuriem vismaz 1,9 miljardi tiktu finansēti no privātiem līdzekļiem. Ieplānotajā kompleksā tiktu uzcelta arēna ar 16 tūkstošiem sēdvietu, 3,5 tūkstošu ietilpīgs teātris, divas viesnīcas un dzīvojamās ēkas nepilniem diviem tūkstošiem cilvēku.

Tempes iedzīvotāji otrdien notikušajās vēlēšanās ar 56% vairākumu balsoja pret vairāk nekā 18 hektāru pašvaldības zemes piešķiršanu celtniecības projektam. Tādējādi izgāzusies "Coyotes" iecere šobrīd esošās atkritumu izgāztuves vietā būvēt jauno arēnu.

Ja projekts būtu izdevies, tiktu panākta 30 gadu vienošanās par "Coyotes" spēlēšanu jaunajā mājvietā, taču šobrīd NHL kluba nākotne Fīniksā nonākusi daudzu jautājumu zīmju priekšā. Pēc līguma pārtraukšanas ar iepriekšējo mājvietu "Tuksneša Dimanta Arēnu", kas varēja uzņemt 17 tūkstošus skatītāju, "Coyotes" aizvadīto sezonu pavadīja Arizonas Štata Universitātes arēnā, kur ir NHL standartiem smieklīgi zems pieejamo sēdvietu skaits - 4,6 tūkstoši. Vismaz nākamajā sezonā kojoti turpinās spēlēt Arizonas Štata Universitātes hallē. Otra zemākā ietilpība NHL ir Vinipegas "Jets" arēnai, kur ir 15,3 tūkstoši sēdvietu.

Oriģinālā Vinipegas "Jets" komanda uz Arizonu pārcēlās 1999. gadā, nomainot nosaukumu uz Fīniksas "Coyotes", bet vēlāk savā nosaukumā iekļaujot visu tuksneša štatu. Sākotnēji "Coyotes" spēlēja pašā Fīniksā, taču 2003. gadā pārcēlās uz Glendeilu, kas atrodas Fīniksas rietumu pusē. Taču vairums NHL komandas līdzjutēji nāk no Tempes, kas padarīja komandas iecerēto pārcelšanos uz šo Fīniksas priekšpilsētu par loģisku soli.

Izgāžoties Tempes projektam, uzvirmojušas spekulācijas par potenciālo "Coyotes" pārcelšanos uz citu pilsētu. Par visbiežāk apspriesto kļuvusi Hjūstona, kas potenciālās pārejas rezultātā kļūtu par otro Teksasas pilsētu ar NHL klubu. Dalasas "Stars" šobrīd turpina cīņu par iekļūšanu Stenlija kausa finālā, sacenšoties ar Teodora Bļugera pārstāvēto Lasvegasas "Golden Knights".

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/nhl/story/_/id...
https://www.espn.com/nhl/story/_/id...

     [+] [-]

, 2023-05-18 11:29, pirms 11 mēnešiem
Tāda tā dzīve, vēlamies kaut ko, bet labāk tad pie kaimiņa...

Tikko Ropažu novadā ar tiktokeres G.G. atbalstu cilvēki izcīnīja, ka atkritumu dedzinātava tomēr nebūs aiz loga