Layout: current: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

Merzļikins pārspēj Samoilovu un Girgensonu, izcīnot gada influencera titulu

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Merzļikins pārspēj Samoilovu un Girgensonu, izcīnot gada influencera titulu
Anastasija Samoilova, Zemgus Girgensons, Elvis Merzļlikins. Foto: Golin Riga

Ikgadējā konkursā "Influenceru indekss 2023" šovakar tika noskaidroti Latvijas ietekmīgākie instagram satura veidotāji. Sporta jomā uz galveno balvu pretendēja pludmales volejboliste Anastasija Samoilova, hokejisti Zemgus Girgensons un Elvis Merzļikins, kurš tika izraudzīts par uzvarētāju.

Gada influenceri tika noskaidroti 11 jomās, tostarp sportā un fitnesā. Uzvarētājus noteica sabiedrisko attiecību aģentūras "Golin Riga" izveidotā žūrija, kurā sporta jomu pārstāvēja žurnālists Ints Megnis.

Indeksā iekļauti influenceri, kam ir vismaz 1000 īstu sekotāju no Latvijas. Atkarībā no kopējā sekotāju skaita influenceri iedalīti trīs kategorijās: "mikro" (1 000 - 10 000), "medium" (10 000 - 25 000) un "makro" (virs 25 000). Katru kategoriju izvērtē atsevišķi, indeksu aprēķina relatīvi pret kategoriju, starp kategorijām indeksi nav salīdzināmi.







Lai noskaidrotu gada ietekmīgākos viedokļu līderus, veicot kvantitatīvu datu analīzi, izmantoto influenceru indeksa metodoloģiju, kā arī vairākus iekšējos mērījumu novērtējumus: mērogu, piesaisti Latvijas auditorijai, iesaisti, atpazīstamību, jomu, kompetenci, godīgumu.

Latvijas sporta influenceri "makro" kategorijā

2020Mairis Briedis (bokss)
2021Mairis Briedis (bokss)
2022Elvis Merzļikins (hokejs)
2023Elvis Merzļikins (hokejs)

Savulaik influenceris sportā bija bokseris Mairis Briedis, taču pēdējos gados nav ticis pat nominēts.

Izmantotie resursi:
influenceri.lv/metodologija
facebook.com/golinriga

     [+] [-]

, 2023-04-22 07:47, pirms gada
Varbūt tomēr derīgāk būtu nodarboties ar to lietu, kas ''nodrošina viņa iztiku'', kā pats izteicās?

  +2 [+] [-]

, 2023-04-22 17:06, pirms gada
eermss rakstīja: Varbūt tomēr derīgāk būtu nodarboties ar to lietu, kas ''nodrošina viņa iztiku'', kā pats izteicās?
Viņš taču neko nekur baigi neliek sievas postus parasti pāršēro un viss. Vienīgā,kas tiešām ar to nodarbojas ir Samoilova. Pārējiem vnk ir sekotāji tas arī viss.

  -2 [+] [-]

, 2023-04-22 18:38, pirms gada
SportaCentrs turpina kārtīgus dubultos standartus piekopt. Ārvalstu uzvārdus joprojām spītīgi latvisko visādos nesaprotomos atveidojumos, bet anglicismu 'influenceris' gan turpina lietot, lai gan nu jau kādus pāris gadus šim vārdam ir ļoti skanīgs un precīzs, arī VVC atzīts, latviskojums IETEKMELIS!

     [+] [-]

, 2023-04-25 15:38, pirms gada
shmopsis rakstīja: Viņš taču neko nekur baigi neliek sievas postus parasti pāršēro un viss. Vienīgā,kas tiešām ar to nodarbojas ir Samoilova. Pārējiem vnk ir sekotāji tas arī viss.
Tas gan. Samoilova aktīvi darbojas. Ja jau skatās vienkārši pēc apjoma un "reacha", tad kur tad ir Porziņģis? Jo pārējie var tikai pienest ūdeni...