Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

"Ducks" aptur zaudējumu sēriju, aizsargs Pareiko realizē soda metienu

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

"Ducks" aptur zaudējumu sēriju, aizsargs Pareiko realizē soda metienu
Koltons Pareiko realizē soda metienu. Foto: AP/Scanpix

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) Anaheimas "Ducks" savā laukumā ar 5:1 pārspēja Tampabejas "Lightning" un pielika punktu četru zaudējumu sērijai. Panākuma atslēga bija meklējama mazākumā – tas ne tikai izturēts septiņas reizes, bet arī gūti vārti.

• Anaheimas "Ducks" uzvaru ar diviem vārtiem kaldināja Dereks Grānts. Centra uzbrucējs divas ripas vienā mačā nebija iemetis kopš 2019. gada decembra.

• Tampabejas "Lightning", kas bija uzvarējusi sešās no iepriekšējām septiņām spēlēm, neveicās vairākumā – 0/7. Turklāt vairākumā tika zaudēti vārti, kad izskaņā izcēlās Nikolā Delorjē.

• "Ducks" divās spēlēs bija palikusi bez vārtiem. Grānta precīzais metiens pirmās trešdaļas vidū pielika punktu sausajai sērijai, kas ilga 145:47 minūtes.

• Sentluisas "Blues" izbraukumā ar 5:0 sakāva Sietlas "Kraken". Ceturtos vārtus ar soda metienu iemeta Koltons Pareiko – aizsargs, kura augums sniedzas pie diviem metriem, bet svars ir virs 100 kilogramiem.

• Pareiko kļuvis par pirmo aizsargu "Blues" vēsturē, kurš realizējis soda metienu. Savukārt NHL vēsturē viņš ir 34.

• Divus soda metienus NHL iemetis tikai viens aizsargs – Pats Īgens, kurš spēlēja no 1939. līdz 1951. gadam.

• Ville Huso "Blues" uzvarā atvairīja 27 metienus, aizvadot otro sauso spēli sezonā un trešo NHL karjerā.

• Ņujorkas "Islanders" ar 4:0 pieveicot Arizonas "Coyotes", sausā spēle arī Iļjam Sorokinam – 17 atvairīti metieni. Viņam tas bija sezonas ceturtais sausais mačs. Puse no tiem bijuši pret "Coyotes".

NHL regulārā sezona, 22. janvāris

SpēleRez.SpēleRez.
Hurricanes - Rangers6:3Blue Jackets - Penguins2:5
Red Wings - Stars4:5 PIslanders - Coyotes4:0
Blackhawks - Wild1:5Canucks - Panthers1:2 PM
Ducks - Lightning5:1Kraken - Blues0:5