Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

"Ducks" aptur zaudējumu sēriju, aizsargs Pareiko realizē soda metienu

"Ducks" aptur zaudējumu sēriju, aizsargs Pareiko realizē soda metienu
Koltons Pareiko realizē soda metienu. Foto: AP/Scanpix

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) Anaheimas "Ducks" savā laukumā ar 5:1 pārspēja Tampabejas "Lightning" un pielika punktu četru zaudējumu sērijai. Panākuma atslēga bija meklējama mazākumā – tas ne tikai izturēts septiņas reizes, bet arī gūti vārti.

• Anaheimas "Ducks" uzvaru ar diviem vārtiem kaldināja Dereks Grānts. Centra uzbrucējs divas ripas vienā mačā nebija iemetis kopš 2019. gada decembra.

• Tampabejas "Lightning", kas bija uzvarējusi sešās no iepriekšējām septiņām spēlēm, neveicās vairākumā – 0/7. Turklāt vairākumā tika zaudēti vārti, kad izskaņā izcēlās Nikolā Delorjē.

• "Ducks" divās spēlēs bija palikusi bez vārtiem. Grānta precīzais metiens pirmās trešdaļas vidū pielika punktu sausajai sērijai, kas ilga 145:47 minūtes.

• Sentluisas "Blues" izbraukumā ar 5:0 sakāva Sietlas "Kraken". Ceturtos vārtus ar soda metienu iemeta Koltons Pareiko – aizsargs, kura augums sniedzas pie diviem metriem, bet svars ir virs 100 kilogramiem.

• Pareiko kļuvis par pirmo aizsargu "Blues" vēsturē, kurš realizējis soda metienu. Savukārt NHL vēsturē viņš ir 34.

• Divus soda metienus NHL iemetis tikai viens aizsargs – Pats Īgens, kurš spēlēja no 1939. līdz 1951. gadam.

• Ville Huso "Blues" uzvarā atvairīja 27 metienus, aizvadot otro sauso spēli sezonā un trešo NHL karjerā.

• Ņujorkas "Islanders" ar 4:0 pieveicot Arizonas "Coyotes", sausā spēle arī Iļjam Sorokinam – 17 atvairīti metieni. Viņam tas bija sezonas ceturtais sausais mačs. Puse no tiem bijuši pret "Coyotes".

NHL regulārā sezona, 22. janvāris

SpēleRez.SpēleRez.
Hurricanes - Rangers6:3Blue Jackets - Penguins2:5
Red Wings - Stars4:5 PIslanders - Coyotes4:0
Blackhawks - Wild1:5Canucks - Panthers1:2 PM
Ducks - Lightning5:1Kraken - Blues0:5

Lindijs Rafs. Foto: AP/Scanpix
6

"Sabres" galvenā trenera amatā atgriežas kluba rekordists Rafs

Zemgus Girgensona pārstāvētā NHL komanda Bufalo "Sabres" par galveno treneri nolīgusi Lindiju Rafu, kurš klubu vadīja no 1997. līdz 2013. gadam.
Džordans Martinūks. Foto: AFP/Scanpix
4

"Hurricanes" atspēlējas no 0:3, Makdeividam piecas piespēles uzvarā pār "Kings"

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) aizvadītās vairākas Stenlija kausa izcīņas spēles. Karolīnas "Hurricanes" veica lielisku atspēlēšanos pret Ņujorkas "Islanders", tiekot pie otrās uzvaras sērijā, savukārt čempione Lasvegasas "Golden Knights" sēriju pret Dalasas "Stars" iesāka ar minimālu uzvaru septiņu vārtu spēlē (4:3).Citā spēlē Edmontonas "Oilers" ar 7:4 uzveica Losandželosas "Kings". Zakam Haimenam hat-trick, bet Konors Makdeivids tika pie piecām rezultatīvām piespēlēm.
Ēriks Kārlsons. Foto: USA Today Sports/Scanpix
6

Latvijas pretiniecei Zviedrijai palīdzēs arī NHL dārgākais aizsargs un topošais brīvais aģents

Zviedrijas hokeja izlases galvenais treneris Sams Hallams oficiāli paziņojis pirmos trīs Nacionālās hokeja līgas spēlētājus, kuri pārstāvēs valstsvienību pasaules čempionātā Čehijā.