Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Krosbijs, Hārdings un Makveids nominēti Bila Mastertona balvai

Agris Suveizda

Krosbijs, Hārdings un Makveids nominēti Bila Mastertona balvai
Sidnijs Krosbijs
Foto: AP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas kluba Pitsburgas "Penguins" uzbrucējs Sidnijs Krosbijs ir nominēts Bila Mastertona balvai, vēsta līgas oficiālā mājaslapa. Vēl balvai nominēts Minesotas "Wild" vārtsargs Džošs Hārdings un Bostonas "Bruins" aizsargs Edams Makveids.

"Krosbijs izlaida lielāko daļu no pēdējām divām sezonām un arī 2012./13.g. sezonas pirmo daļu - kopā ar visu pārējo līgu lokauta dēļ. Radās šaubas, vai Krosbijs būs tas pats spēlētājs, kāds viņš bija pirms savainojumiem. Tā vietā viņš šosezon atgriezās vēl labāks," teikts NHL mājaslapā. Sidnijs arī nesen iedzīvojās savainojumā, vairāk nekā mēnesi izlaižot žokļa lūzuma dēļ. Regulārajā sezonā Krosbijs 36 spēlēs tika pie 56 punktiem (15+41), bet Stenlija kausa izcīņā atgriezās ar deviņiem punktiem (3+6) piecos mačos.

Otrs kandidāts ir Hārdings, kurš 2012.gada novembrī paziņoja, ka viņam ir diagnozēta multiplā skleroze, nedziedināma autoimūna slimība. Tā rada līdzsvara, noguruma un neskaidras redzes problēmas. Hārdings cīnījās ar slimību un bija ierindā pirmajā līgas spēlē pēc lokauta beigām - atvairot visus 24 metienus, Hārdings palīdzēja "Wild" ar 1:0 uzvarēt Dalasas "Stars". Hārdings regulārajā sezonā aizvadīja piecas spēles, atvairīja 86.3% metienu un vidēji mačā ielaida 3.24 ripas. Hārdings piedalījās visās piecās "Wild" spēlēs Stenlija kausa izcīņā, atvairīja 91.1% metienu un ielaida vidēji 2.94 vārtus.

Makveidam septembrī torakālās atveres sindroma dēļ tika veiktas divas operācijas. Lai arī tika lēsts, ka Makveida sezona ir beigusies, viņš jau decembrī atgriezās uz ledus un saņēma atļauju piedalīties jau pirmajā spēlē. Regulārajā sezonā viņš 32 mačos guva vienus vārtus un atdeva trīs rezultatīvas piespēles, bet Stenlija kausa izcīņā septiņās spēlēs ir izdarījis vienu precīzu metienu. Pagājušajā sezonā Bila Mastertona balvu ieguva Monreālas "Canadiens" spēlētājs Makss Pačoretijs. Mastertona balva tiek piešķirta spēlētājam, kurš vislabāk atbilst neatlaidības, krietnuma un nodošanās hokejam īpašībām.

Balva1.nominants2.nominants3.nominants
Bila Mastertona balvaSidnijs KrosbijsDžošs HārdingsEdams Makveids
Labākais ģenerālmenedžerisMarks BerževēnsBobs MarejsRejs Šero
Hārta balvaDžons TavaressSidnijs KrosbijsAleksandrs Ovečkins
Teda Lindseja balvaSidnijs KrosbijsAleksandrs OvečkinsMartēns Senluī
Vezinas balvaSergejs BobrovskisHenriks LundkvistsAnti Niemi
Džeimsa Norisa balvaKriss LetangsPīkejs SubensRaiens Suters
Kaldera balvaBrendans GalahersŽonatans IberdoBrendons Sāds

Izmantotie resursi:
NHL.com - The National Hockey League

  -3 [+] [-]

, 2013-05-14 18:33, pirms 11 gadiem
Drīz jau atradīs iespēju Krosbijam arī Vezinu piešķirt.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-05-14 18:39, pirms 11 gadiem
Krosbijs nominēts 3 balvām. ļoti neslikti. interesanti , cik viņš iegūs ?

  +7 [+] [-]

, 2013-05-14 18:49, pirms 11 gadiem
Pernelu Karlu Subanu saukt par Pīkeju būtu tāpat kā Ģirtu Valdi Kristovski sauktu par Ģēvē Kristovski

     [+] [-]

, 2013-05-14 19:26, pirms 11 gadiem
Hārta balvai pienākt Krosbijam bet es ļoti ceru ka iedos Tavaresam,Pens bez Krosbīja ir ļoti laba komanda,bet Isles bez Tavaresa gan nav.Norisa balvu domajams Ka Iedos P.K Subenam.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2013-05-14 20:08, pirms 11 gadiem
Vienīgais iemesls, kāpēc vērts lasīt SC rakstus par NHL, ir lai gūtu dienas smieklu devu par latviskojumiem. Žonatans Iberdo.

     [+] [-]

, 2013-05-14 22:38, pirms 11 gadiem
edzinss rakstīja: Vienīgais iemesls, kāpēc vērts lasīt SC rakstus par NHL, ir lai gūtu dienas smieklu devu par latviskojumiem. Žonatans Iberdo.
Varēja labāk Hjūberdō Ļoti nepatīk, ka tulko vārdus/uzvārdus
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2013-05-15 06:12, pirms 11 gadiem
TheChosenOne rakstīja: Varēja labāk Hjūberdō Ļoti nepatīk, ka tulko vārdus/uzvārdus
Tu vispār saproti, ko nozīmē "tulkot"? Neredzu te nevienu iztulkotu uzvārdu.
Bet ja gribēji teikt "latviskot" - Tu pats taču arī tā regulāri dari, pašam nepatīk, vai?