Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Kovaļčuks pēc trim gadiem plānojot atgriezties NHL

Agris Suveizda

Kovaļčuks pēc trim gadiem plānojot atgriezties NHL
Iļja Kovaļčuks
Foto: AP/Scanpix

Ceturtdien hokeja pasauli pārsteidza krievu uzbrucēja Iļjas Kovaļčuka paziņojums par karjeras beigām Nacionālajā hokeja līgā (NHL). Tam sekoja daudz spekulāciju gan par Kovaļčuka nākamo klubu, gan par to, vai 30 gadus vecais uzbrucējs patiesi NHL durvis ir aizvēris uz neatgriešanos. Kovaļčuka māsa Arina sarunā ar laikrakstu "Moskovskij Komsomolec" atzina, ka Iļja pēc trim gadiem plānojot atgriezties līgā.

"Iļja par to domāja jau sen - noteikti ne nedēļu vai mēnesi," Iļjas lēmumu pamest NHL komentēja Kovaļčuka māsa Arina. "Bet cik daudz dubļu, lai neteiktu daudz skarbāk, tika nolieti pār viņu vienas dienas laikā?! Tīri cilvēciski man brāļa ir ļoti žēl. Par ko viņu tā? Visi taču zina, kas Amerikā notiek ar Ņūdžersijas komandu. Tas pats, kas reiz bija arī Atlantā, kā dēļ Iļja no turienes aizgāja. Viņam bija ļoti grūti, bet viņš ir ļoti atbildīgs cilvēks - cietās un negribēja lauzt līgumu. Klubam vairs nav sportisku ambīciju, bet Iļjam kā spotistam vienmēr gribas uzvarēt un iegūt titulus."

"Iļja Kovaļčuks nedomā par to, lai beigtu spēlēt hokeju. Protams, viņš plāno atgriezties Amerikā un spēlēt NHL. Bet tuvākos trīs gadus viņš nospēlēs Krievijā," Arina turpināja. "Neviens nedomā par to, ka Iļja ir ne tikai pazīstams hokejists, bet arī daudzbērnu tēvs? Viņam ir trīs bērni! Protams, viņš izvēlēsies tādu variantu, lai viņa ģimenei būtu ērti. Ne viss pasaulē tiek mērīts naudā. Noteikti ne mūsu ģimenē. Tas Iļjam bija saspringts lēmums. Tāpēc atbalstiet viņu, nevis lamājiet - viņam šobrīd ir ļoti smagi."

"Protams, Kovaļčuka situācija šokēja hokeja pasauli otrpus okeānam. Daudzi ir neizpratnē - kā tāda līmeņa spēlētajs kā Kovaļčuks pameta NHL, nometot uz galda līgumu par 77 miljoniem dolāru? Iespējams, šī situācija ir nesaprotama daudziem, bet ne man. Strādāju Krievijā un sāku labāk saprast krievu dvēseli. Jūsu spēlētājiem nav viegli dzīvot un spēlēt citā valstī. Krievus pastāvīgi velk uz dzimteni - mājām. Pie tam KHL attīstās, kļūst arvien labāka un labāka," teica bijušais Sanktpēterburgas SKA galvenais treneris Berijs Smits.

"Bez tam Kovaļčuks Soču olimpisko spēļu priekšvakarā varēs būt tuvāk trenerim un spēlētājiem, ar kuriem viņam vajadzēs sastrādāties," Smits turpināja. "Ja runā par Ņūdžersijas "Devils", tad komanda ir nonākusi ļoti sarežģītā situācijā, jo tāda līmeņa uzbrucēju nekur nevar nopirkt ne par kādu naudu. Pie tam "Devils" pietiekami daudz līdzekļu iztērēja Kovaļčuka popularizēšanai, bet viņš tagad spēlēs citā komandā."

"Kad lokauts tuvojās beigām, uz visām krievu superzvaigznēm, kas tobrīd spēlēja KHL, tika izdarīts nopietns spiediens. Lai viņi paliktu komandā, viņiem tika piedāvāta neprātīga nauda. Piedāvājumi aizgāja līdz pat desmit miljoniem dolāru. Lokauta laikā KHL spēlēja gan Dacjuks, gan Malkins, gan Ovečkins. Viņi spēļu pieredzi ieguva KHL, pēc kā viņiem atvērās durvis. Gerijs Betmens, kurš sāka kārtējo NHL lokautu, ir iemesls tam, ka NHL zaudēja superzvaigzni Kovaļčuka izskatā. Un kurš zina, ko vēl līga zaudēs nākotnē," teica hokeja aģents Alans Volšs.

Kovaļčuks iepriekšējā regulārajā sezonā Ņūdžersijas "Devils" sastāvā aizvadīja 37 spēles, gūstot 11 vārtus un atdodot 20 rezultatīvas piespēles. Tāpat Kovaļčuks Krievijas valstsvienības rindās piedalījās šā gada pasaules čempionātā, kur astoņās spēlēs guva astoņus vārtus un atdeva piecas rezultatīvas piespēles. Kovaļčukam, kuram ar "Devils" bija spēkā 12 gadu ilgs un 77 miljonus dolāru vērts līgums, NHL aiz muguras ir 11 sezonas. 816 regulārās sezonas spēlēs viņš ir izcēlies ar 417 vārtiem un 399 rezultatīvām piespēlēm, bet 32 izslēgšanas mačos uzbrucēja kontā ir 11 vārti un 16 piespēles.

Izmantotie resursi:
Чемпионат.com: новости спорта - Чемпионат.com

1 2 3 4 5 6 202 komentāri

  +6 [+] [-]

, 2013-07-13 22:33, pirms 11 gadiem
Viņam vienkārši bērnībā iedzītas nepareizās vērtības, nabags vēl trāpīja uz pionieriem. Un ko tā māsa dzen, Gazproms šim piedāvā veselus 22 iemeslus gadā kāpēc pamest NHL, tā kā lai nebur pasakas.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +10 [+] [-]

, 2013-07-13 22:38, pirms 11 gadiem
Nez ko māsīca Luba teiks!?

  -3 [+] [-]

, 2013-07-13 22:38, pirms 11 gadiem
Dunduks, jeb vienkārši neizlēmīgs cilvēks, kurš pats nezin ko grib!

 +25 [+] [-]

, 2013-07-13 22:47, pirms 11 gadiem
Visu dienu gaidīju, lai uzzinātu Kovaļčuka māsas domas. Lūdzu, rīt interviju ar vectēvu! Nozombētie KHListi.

  +5 [+] [-]

, 2013-07-13 22:54, pirms 11 gadiem
Čalis grib pie ģimenes. Tam visam komplektā nāk ļoti liela nauda. Multi miljonārs Krievijā var dzīvot stipri labāk kā US, jo Krievijā naudai ir stipri lielāks spēks.

  +1 [+] [-]

, 2013-07-13 22:55, pirms 11 gadiem
kovi uz RD

  +2 [+] [-]

, 2013-07-13 22:59, pirms 11 gadiem
Ja viņš ir pasludinājis retirement no NHL, lai atgrieztos, ir jādod piekrišana visām 30 frančīzēm. Viens ''nē'' un nekas nebūs.

Ņemt jau būs, kas paņem - argumentu ''kurš ņems spēlētāju, kurš jau vienreiz šādi devies prom'' mazina tas, ka tomēr visa pamatā bija NJ 200+ miljonu parādi
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2013-07-13 23:03, pirms 11 gadiem
Martins11 rakstīja: Dunduks, jeb vienkārši neizlēmīgs cilvēks, kurš pats nezin ko grib!
Kā neizlēmīgs? Izvēlējās būt tuvāk ģimenei, bērniem. Pēc dažiem gadiem, kad bērni būs lielāki, varēs atkal NHL uzspēlēt. Man jau liekas, ka viņš ļoti labi zina ko grib.

  -2 [+] [-]

, 2013-07-13 23:05, pirms 11 gadiem
Kārtējais pierādījums, ka eiropiešiem tas eņhaēļ un Stelnija kauss ir pie vienas vietas!

     [+] [-]

, 2013-07-13 23:07, pirms 11 gadiem
KillerLoop rakstīja: Kā neizlēmīgs? Izvēlējās būt tuvāk ģimenei, bērniem. Pēc dažiem gadiem, kad bērni būs lielāki, varēs atkal NHL uzspēlēt. Man jau liekas, ka viņš ļoti labi zina ko grib.
Naivais , krievi piedāvāja, pareizāk sacīt, Putina personā piedāvāja 20 miljonus USD gadā, ar nosacījumu, ka tiks iespēlēta komanda Soču OS ar vienu vienīgu mērķi- zelta medaļas.

  +7 [+] [-]

, 2013-07-13 23:08, pirms 11 gadiem
Nav jābūt tik tupam un jāparaksta 15 gadu līgums, ja reiz komandas, kurā spēlē, sniegums ar laiku sāk neapmierināt.

  -1 [+] [-]

, 2013-07-13 23:08, pirms 11 gadiem
Krokodils rakstīja: Naivais , krievi piedāvāja, pareizāk sacīt, Putina personā piedāvāja 20 miljonus USD gadā, ar nosacījumu, ka tiks iespēlēta komanda Soču OS ar vienu vienīgu mērķi- zelta medaļas.
tieši tā, jau piemirsu, kur lasīju, ka vispirms devās pie Boba, tad Dacjuka un nu kad pie Kovi lielo piķi nesa, tad piekrita. Protams, visu tikai pastiprināja Kovi vēlme spēlēt mājās & NJD parādi

     [+] [-]

, 2013-07-13 23:10, pirms 11 gadiem
Lai aizmirst, ka tiks atpakaļ kurš klubs gribēs spēlētāju, kas uzmet tādu kontraktu.

  +1 [+] [-]

, 2013-07-13 23:10, pirms 11 gadiem
playthegame rakstīja: Nav jābūt tik tupam un jāparaksta 15 gadu līgums, ja reiz komandas, kurā spēlē, sniegums ar laiku sāk neapmierināt.
ar komandas sniegumu tur saistība maza
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-07-13 23:12, pirms 11 gadiem
dziedis rakstīja: Lai aizmirst, ka tiks atpakaļ kurš klubs gribēs spēlētāju, kas uzmet tādu kontraktu.
īstermiņā NJD tas ir zaudējums. ilgtermiņā - cita runa (zinot finanses). viss ko nesaprotu - kāpēc to sodu (viens 1. kārtas drafta piks) NJD GM neizspēlēja pagājšgad, kad tas būtu #29... tagad būs jāizspēlē 2014.g. draftā. kad tas būs (zinot kādi tagad ir NJD) gana augsts

  +3 [+] [-]

, 2013-07-13 23:12, pirms 11 gadiem
anjo rakstīja: Visu dienu gaidīju, lai uzzinātu Kovaļčuka māsas domas. Lūdzu, rīt interviju ar vectēvu! Nozombētie KHListi.
Krievijā tā ir norma. Savulaik sāgā Aņisins vs. Znaroks, skarbu kritiku značokam krievu presē izteica Aņīsina vecmāmiņa.
Interesanti ko par Ovečkinam NHL veltīto kritiku pagājušās sezonas sakarā domā viņa māsīca?

  +4 [+] [-]

, 2013-07-13 23:14, pirms 11 gadiem
playthegame rakstīja: Nav jābūt tik tupam un jāparaksta 15 gadu līgums, ja reiz komandas, kurā spēlē, sniegums ar laiku sāk neapmierināt.
Tu tiešām domā, ka, nu tā pavisam globāli, spēlētājiem interesē komandas sniegums? Ja ir alga, normāla situācija komandā, pašam spēle arī +/- iet utt., rezultāti ir otršķirīgi (nesaku, ka nesvarīgi, bet ne primāri) priekš atsevišķa hokejista.

Cita lieta, ka parasti, ja komandai neiet, arī uz spēlētājiem tiek izdarīts spiediens, veiktas kkādas izmaiņas un pārāk labi viņi nejūtas, tāpēc sākas stāsti par "Es gribu uzvarēt utt."

Sports ir darbs un sportisti ne ar ko neatšķiras, piemēram, no ofisu darbiniekiem.

  -2 [+] [-]

, 2013-07-13 23:16, pirms 11 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Tu tiešām domā, ka, nu tā pavisam globāli, spēlētājiem interesē komandas sniegums? Ja ir alga, normāla situācija komandā, pašam spēle arī +/- iet utt., rezultāti ir otršķirīgi (nesaku, ka nesvarīgi, bet ne primāri) priekš atsevišķa hokejista.

Cita lieta, ka parasti, ja komandai neiet, arī uz spēlētājiem tiek izdarīts spiediens, veiktas kkādas izmaiņas un pārāk labi viņi nejūtas, tāpēc sākas stāsti par "Es gribu uzvarēt utt."

Sports ir darbs un sportisti ne ar ko neatšķiras, piemēram, no ofisu darbiniekiem.
vienmēr būs cilvēki, kas vēlēsies būt lielas korporācijas kaut apakšgalā, tādējādi esot gatavi upurēt nedaudz līdzekļus algas starpības izteiksmē; to var kaut kā ekstrapolēt uz NHL un SC; bet visā visumā piekrītu

     [+] [-]

, 2013-07-13 23:17, pirms 11 gadiem
Kas vispār ir KHL? Līga ar moto "Tas bija sen, un tā vairs nav taisnība"

  +1 [+] [-]

, 2013-07-13 23:22, pirms 11 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Tu tiešām domā, ka, nu tā pavisam globāli, spēlētājiem interesē komandas sniegums? Ja ir alga, normāla situācija komandā, pašam spēle arī +/- iet utt., rezultāti ir otršķirīgi (nesaku, ka nesvarīgi, bet ne primāri) priekš atsevišķa hokejista.

Cita lieta, ka parasti, ja komandai neiet, arī uz spēlētājiem tiek izdarīts spiediens, veiktas kkādas izmaiņas un pārāk labi viņi nejūtas, tāpēc sākas stāsti par "Es gribu uzvarēt utt."

Sports ir darbs un sportisti ne ar ko neatšķiras, piemēram, no ofisu darbiniekiem.
Tagad tu aizmirsti, ka cilvēki tik tiešām ir dažādi, šis attiecas uz vidējo pro sportistu, diži cilvēki atšķiras ar to, ka viņiem ir savādāka domāšana un dzīves uztvere.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2013-07-13 23:36, pirms 11 gadiem
Liekas interesanti,kapēc māsa to pastāsta. Izmuldējās vienkārši? Tagad Kovi var gaidīt lielāku mēslu lietu no NHL fanu puses. Redzēs,vai ņems atpakaļ ar atplestām rokām.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2013-07-13 23:39, pirms 11 gadiem
Kharlamovs 17 rakstīja: Un ne tikai. NHL fani bļauj katru reizi savu. Tad bļauj,ka nauda neko nenozīmē,Lords Stenlijs ir vērtē. Tad bļauj pārdevās.
Spriešot pēc tā var secināt,ka NHL visi par velti spēlē un tik ar vienu domu sportiskais princips,Lords Stenlijs.
Un tikai naudas kārie pārdodas Lāča varā. Tas nekas,ka NHL tam pašam Alfredsonam,Gončaram utt 40 gadu vecumā pa 5/6 mil sezonā maksā. Ja NHL notiktu kāds $ kazus,tad visi patiesi redzētu Lorda Stenlija un pasaku par meku cenu.
Tiešām esi duriks jeb tikai par tādu izliecies?
NHL pasaules hokejā vispirmām kārtām-PRESTIŽS. Virkne hokejistu no tās pašas RU (arī mūsu Daugava) ir gatavi sisties par salīdzinoši nelielu piķi par iekļūšanu NHL. Pat neskatoties, ka viņi šo naudu varētu nopelnīt spēlējot kolhozā.
Kas ir KHL? Nekas, ja neskaita iespēju nokāst kārtīgu piķi. Pats hokejs,tā tiesāšana,skatītāju skaits arēnās (arī pašas arēnas) KHL ir pilnīgs bulšits.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2013-07-13 23:46, pirms 11 gadiem
Sermulītis rakstīja: Offtopic par citu krievu celmlauzi ziemeļamerikā.
Eliteprospects.com - Stefan Stepanov

Sent home and released/cut ties with by the Sudbury Wolves (Oct 15/09), after an off-ice incident where he broke many team rules. The team felt it was best to distance themselves and him, and to cut ties with him and sort out the internal issues team issues that resulted.

Ko viņš tādu izdarīja?
Aizgāja uz klubu, piedzērās, nolamāja komandas biedrus un aizgāja no treniņa, vai tad tas nav acīmredzami?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -3 [+] [-]

, 2013-07-14 00:00, pirms 11 gadiem
Herberts nemirst rakstīja: Dēmm, Iļjm vajag prezervatīvus.
Vairs jau nelīdzēs ...
1 2 3 4 5 6 202 komentāri