Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Dīvāna eksperts: šonedēļ "lielais" un "mazais" futbols, kā arī Merzļikins tuvojas simtam

Dīvāna eksperts
Dīvāna eksperts

Dīvāna eksperts: šonedēļ "lielais" un "mazais" futbols, kā arī Merzļikins tuvojas simtam
Elvis Merzļikins. Foto: Zumapress.com/Scanpix

Sporta pasaulē, gribi vai negribi, bet turpinās viens no gada saspringtākajiem posmiem, kad ziemas sezona pamazām noslēdzas, iekštelpu spēlēs tieši tuvojas izslēgšanas mači, bet vasaras sezonas pamazām sāk ieskrieties. Kā šajā sporta notikumu gūzmā orientēties un kā vēl paspēt kaut ko noskatīties. Ar absolūtu nulli paškritikā Dīvāna eksperts labprāt nāk talkā ar savu pārskatu par nākamās nedēļas TV sporta tiešraidēm Latvijā.

Kopš februāra vidus šoka, kad NBA miljardieri Vašingtonā un Dalasā izdomāja apmainīties latviešu miljonāriem savu komandu sastāvos, bija jau paspējis aizmirsties par to, ka Kristaps Porziņģis ir viena īsta basketbola superzvaigzne. Visur kur jau paspēju salasīties, ka Porziņģis pēc maiņas ir norakstīts, apvainojies, savainots līdz sezonas beigām un vispār tur nekā nebūs, taču, kad viņš beidzot devās laukumā "Wizards" sastāvā, redzēju viņu vēsi iemetam 25 punktus, turklāt vēl joprojām spēlējot ar minūšu ierobežojumu. Principā - kad kaut kāds Durents no savainojuma atgriežas ar 25 punktiem, visiem pirksti gaisā, un Latvijas Dīvāna eksperts neredz iemeslu, kāpēc lai tā nebūtu arī Porziņģa sakarā.

Ar "Wizards" gan Porziņģis, visticamāk, par nekādu čempiona titulu nevar domāt. Jau nez cik gadus pēc kārtas liekas, ka šī komanda nolemta viduvējības statusam, netiekot īsti ne uz priekšu, ne atpakaļ. Ilgāku laiku gan tāpat likās par Dalasas "Mavericks". Dalasā gan nesen bija skaļi sapņi par Dončiča-Porziņģa duetu. Ja kāds vēlas, var patīt filmu 2-3 gadus atpakaļ un palasīt, ko "Mavericks" bosi salkani runāja par šī dueta potenciālu. Nevajag gan iet pat tik tālu, interesanti ir paskatīties arī iepriekšējā gada arhīvā, kad "Mavericks" īpašnieks visiem stāstīja, ka mediji, kas aprunā par Porziņģa iespējamo aizmainīšanu, ir lohi un vispār nekā tāda neesot.

Protams, Porziņģa nākotne Vašingtonā tāpat ir visnotaļ lielā miglā tīta, un tur izskatās daudz nezināmā, kamēr Dāvis Bertāns Dalasā turpina spēlēt tāpat, kā to principā darījis visā savā NBA karjerā. Dalasā gan cilvēki noteikti vēlas pārvaicāt "Wizards" bosiem, kā īsti viņi nolēma Bertānam un reizē ar viņu aizmainītajam Spenseram Dinvidijam piešķirt ilgtermiņa līgumus par kopā 134 miljoniem dolāru, taču tās jau vairs nav Dāvja problēmas. Viņa tuvākā "problēma" tagad ir spēle pret Jūtas "Jazz", kas būs naktī uz otrdienu un pieejama arī "3Sport" kanālā.

Tikmēr otrajā mūs interesējošajā Ziemeļamerikas sporta līgā ("Super Bowl" koncerts izskanējis, varam beigt izlikties, ka zinājām, kura komanda ir NFL favorīte un kura ne) NHL Elvis Merzļikins turpina spēlēt bez noguruma. Viņš bijis vārtos četrās "Blue Jackets" spēlēs pēc kārtas, kas pilnīgi normāla lieta tomēr nav. Otrs Kolumbusas vārtsargs Korpisalo nespēlē traumas dēļ, un, lai arī trešais vārtsargs Berubē iepriekš nospēlēja tīri labi, ne jau Elvis ies sūdzēties, ka viņam tagad par daudz spēļu.

Naktī uz otrdienu paredzētā spēle pret Toronto Elvim varētu kļūt par 90. spēli sākumsastāvā un nemaz tik tālu nav viena skaista robeža – šobrīd Merzļikinam pietrūkst trīs NHL maču līdz simtajai spēlei, kurā viņš izgājis laukumā šajā līgā. Gan pret Toronto, gan Merzļikina simtā spēle (kad tā pienāks, teorētiski jau sestdien) būs pieejama "Viaplay" platformā, kur programmā skatīties nevajag, tur vienkārši ir visu spēļu tiešraides un vēlāk arī ieraksti.

Tāpat šonedēļ "Viaplay" platformā būs futbola Eirokausu spēles. Čempionu līgā noskaidrosies pirmās ceturtdaļfinālistes. Pareizāk sakot, nākamās ceturtdaļfinālistes, jo pat visnežēlīgākie Mančestras "City" nīdēji droši vien neiztēlojas, ka savā laukumā Mančestra izlaidīs 5:0 pārsvaru pār "Sporting". Taču līdz ar to pārbaudījums gaidāms lielākajiem "City" faniem – kā nekā, viņu komandas reāli bez jebkādas intrigas gaidāmā spēle būs vienlaicīgi ar grāvēju Madridē, kur "Real" tiksies ar PSG. Proti, nu kā gan trešdienas vakarā pamatot, ka "City" spēli varētu būt interesantāk skatīties?

Ar šādu argumentāciju gan var nāk klajā arī "Formula 1" sakarā – iepriekšējās sezonas pēdējais posms bija tāds zenīts, ka Dīvāna eksperts vēl vairākas dienas pēc tam lasīja viedokļus un reglamentus par drošības mašīnas nobraukšanu malā pēdējā aplī. Kā gan iespējams atkārtot ko līdzīgu? Taču F1, protams, mēģinās un sāks savu jauno sezonu jau 20. martā, bet pirms tam iespējams noskaņoties sezonai ar oficiālo treniņu tiešraidēm, kas arī ir "Viaplay" ekrānos.

Par lielo futbolu runājot, jāpieliek klāt arī mazāks futbols, proti, jau nedēļas nogalē sāksies futbola Virslīga. Jā, man arī pārsteigums, kā Virslīga var atļauties sākties tik klusu – nav ne kaut kādu mistisku armēņu investoru, nav skandalozu licencēšanas procesu, neviens nav diskvalificēts vai iesūdzēts tiesā. Gandrīz vai gribētos ierosināt Virslīgai sākumu uz kādu mēnesi atlikt, lai varētu paskatīties iepriekšējā gada piemērus un sarīkot ko līdzīgu. Aizdomas gan, ka šis ierosinājums futbola cilvēkos lielu sajūsmu neizraisīs, tad nu jāiztiek ar to, kas ir. Un būtībā jau arī tas, kas ir, nav nekāds sīkums – Virslīgā atkal ir desmit komandas, klāt nākot trim klubiem, lielie klubi savākuši leģionārus ar citam par citu skaistākiem CV, un savu drāmas odziņu (šoreiz pozitīvu) iedeva Tamaza Pertijas aiziešana no Valmieras, tiekot pie augstākā līmeņa piedāvājuma, bet interesanto tēmu par mistiskajiem investoriem varētu attīstīt savā starpā nekādi nesaistītās "Audas" un "Riga" naudas plūsmas. Virslīgas mači sāksies piektdien ar "Liepājas" spēli pret "Super Novu", turpināsies sestdien un svētdien, un tos piedāvās TV4 un Sportacentrs.com.

Tikmēr Pekinā vēl nav pazudusi olimpiskā noskaņa, par ko tagad LTV7 tiešraidēs rūpējas Latvijas ratiņkērlinga izlase. Visas tās spēles paralimpiskajās spēlēs LTV7 piedāvā tiešraidēs, nakts spēles (Pekinas laika zona nav nekur pazudusi) arī pēc tam atkārtojumos. Ratiņkērlinga izlase arī bija viena no pirmajām komandām/sporta organizācijām Latvijā, kas tika tieši konfrontēta ar turnīra kalendārā ieplānotu spēli pret Krievijas izlasi, un tā parādīja rakstura stingrību, sakot, ka šādu spēli netaisās aizvadīt. Beigās tas nemaz nebūs vajadzīgs, jo Krievija netika pielaista spēlēm, taču Latvijas izlases acumirklīgā gatavība spert šādu soli un uzņemties sekas, ko tas nestu turnīra tabulā un citur – daudziem te būtu ko pamācīties.

Ā, un jā, teorētiski šobrīd notiek arī KHL izslēgšanas spēles, bet tās var droši doties turpat, kur Krievijas kara kuģis.

     [+] [-]

, 2022-03-08 05:55, pirms 2 gadiem
O, jā, vismaz par tām KHL izslēgšanas spēlēm labi pateikts! 😂