Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

NHL rudenī rīkos spēles četrās Eiropas valstīs, Ziemas klasika būs Bostonā

Rolands Eliņš

NHL rudenī rīkos spēles četrās Eiropas valstīs, Ziemas klasika būs Bostonā
NHL komisārs Gerijs Betmens. Foto: imago images/Bildbyran/Scanpix

Nacionālajā hokeja līgā regulārajā sezonā šobrīd ir neliels pārtraukums Zvaigžņu spēles dēļ, un šo brīdi līgas vadība izmantojusi vairāku organizatorisku jaunumu paziņošanai.

NHL "Global Series" spēles nav aizvadītas kopš 2019. gada novembra, kad Stokholmā "Lightning" pārspēja Bufalo "Sabres". Pandēmijas dēļ apgrūtināta spēļu aizvadīšana jau ASV un Kanādā, un NHL komisārs Gerijs Betmens šajā preses konferencē piesauca iespēju, ka Kanādas klubiem varētu nākties spēles aizvadīt citur, ja to mājas spēļu norises vietās saglabāsies strikti Covid-19 ierobežojumi.

Betmens arī norādīja uz iespēju, ka varētu tikt pārcelta šovasar jūlijā Monreālā paredzētā drafta ceremonija. Pašreizējā situācijā drafta ceremonijas sarīkošana Monreālā izskatoties nereāli, taču Betmens pauda cerību, ka līdz vasarai situācija uzlabosies.

Taču NHL paziņojusi nolūkus šoruden atgriezties Eiropā. Konkrēti spēļu datumi, pilsētas un komandas vēl nav nosauktas, taču Betmens pastāstīja, ka tiek plānots sarīkot pirmssezonas pārbaudes spēles Šveicē un Vācijā, kamēr dažas regulārās sezonas spēles tiktu aizvadītas Somijā un Čehijā. Kopējais spēļu skaits pagaidām nosaukts nav.

Jāpiemin, ka šo četru valstu vidū nav Zviedrijas, kurā līdz šim aizvadīts visvairāk NHL regulārās sezonas spēļu (13). Somijā līdz šim notikušas septiņas NHL spēles, bet Čehijā – četras.

NHL arī paziņojusi, ka nākamā gada Zvaigžņu spēli uzņems Floridas "Panthers" komanda, kurai sākotnēji bija paredzēta Zvaigžņu spēles rīkošana 2021. gadā, taču to nevarēja darīt Covid-19 ierobežojumu dēļ.

Savukārt nākamās sezonas Ziemas klasika norisināsies Bostonā, beisbola komandas "Red Sox" mājvietā "Fenway Park", kurā ir skatītāju vietas 37 tūkstošiem cilvēku. Šajā sporta būvē Ziemas klasika iepriekš norisinājās 2010. gadā, bet Bostonas "Bruins" šī būs piektā NHL regulārās sezonas spēle zem klajas debess, kamēr Karolīnas "Hurricanes" nākamajā gadā aizvadīs "Stadium Series" spēli, zem klajas debess spēlējot pirmoreiz. Abu komandu spēļu datumi un pretinieki vēl nav nosaukti.

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/news/2022-nhl-d...
https://www.cbssports.com/nhl/news/...
https://www.nhl.com/news/nhl-global...

     [+] [-]

, 2022-02-05 11:37, pirms 2 gadiem
Pingvīnus uz Rīgu

     [+] [-]

, 2022-02-05 12:41, pirms 2 gadiem
roliksis40 rakstīja: Pingvīnus uz Rīgu
pret Blue Jackets..

     [+] [-]

, 2022-02-05 16:38, pirms 2 gadiem
Čehija varētu būt baigi interesanti. Lēti un garšīgi!

     [+] [-]

, 2022-02-05 17:34, pirms 2 gadiem
Žēl, ka jau kuro gadu netiek rīkota NHL - KHL klubu spēle. Interese, noteikti, būtu liela.