Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

NHL vājākā komanda "Canadiens" apstiprina Senluī par pilnvērtīgu galveno treneri

Agris Suveizda

NHL vājākā komanda "Canadiens" apstiprina Senluī par pilnvērtīgu galveno treneri
Martēns Senluī. Foto: AP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas vienība Monreālas "Canadiens" pavēstījusi par trīs gadu līguma parakstīšanu ar kanādiešu speciālistu Martēnu Senluī, kurš sezonu pabeidza galvenā trenera vietas izpildītāja lomā.

Monreālas "Canadiens" pirms gada spēlēja Stenlija kausa finālā, ar 1-4 piekāpjoties Tampabejas "Lightning", bet 2021./22. g. sezonu aizvadīja briesmīgi – 45 spēlēs sakrājis tikai 23 punktus, februāra sākumā darbu zaudēja galvenais treneris Dominiks Dišarms. Viņa vietā pagaidu trenera statusā stājās kādreizējā "Lightning" zvaigzne Senluī, kurš galvenā trenera amatā debitēja ar 32 punktiem 37 spēlēs.

Monreāla ar 55 punktiem 82 mačos gan tik un tā palika pēdējā vietā līgā, taču bijušais Kolumbusas "Blue Jackets" konsultants nopelnīja pilnvērtīga galvenā trenera līgumu. "Martēns ir līderis, kuram ir lieliskas komunikācijas prasmes, dziļa izpratne par hokeju un kuram piemīt kaisle pret šo sporta veidu," pauda "Canadiens" ģenerālmenedžeris Kents Hjūzs.

"Savā neilgajā vadīšanas posmā Martēns parādīja, ka viņam ir nepieciešamās kvalitātes, lai vestu "Canadiens" pareizajā virzienā. Neskatoties uz sarežģītajiem apstākļiem, kādos pārņēma komandu, viņš spēja ģērbtuvē iedvest jaunu elpu un spēlētāji ieguva gan individuāli, gan kolektīvi," piebilda hokeja operāciju prezidents Džefs Gortons.

Pārstāvējis arī Kalgari "Flames" un Ņujorkas "Rangers", lielāko karjeras daļu Senluī bija viens no Tampabejas "Lightning" līderiem, 2004. gadā izcīnot Stenlija kausu un sešreiz spēlējot Zvaigžņu spēlē. Līgā kanādietis aizvadīja 1134 mačus, izceļoties ar 1033 (391+642) punktiem, 310 soda minūtēm un pozitīvu lietderību +37, bet Stenlija kausā viņš 107 spēlēs atzīmējās ar 90 (42+48) punktiem, 34 soda minūtēm un pozitīvu lietderību +1. Kanādas izlases rindās viņš kļuva par 2014. gada olimpisko čempionu un divkārtēju pasaules vicečempionu. Spēlētāja karjeru Senluī beidza pirms septiņiem gadiem.

Visu NHL spēļu tiešraides pieejamas Viaplay platformā

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/canadiens/news/...