Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Jevpalovam vārti, "Armada" sausā uzvara

Jevpalovam vārti, "Armada" sausā uzvara
Ņikita Jevpalovs
Foto: Vincent Graton

20 gadus vecais Latvijas hokeja uzbrucējs Ņikita Jevpalovs šonakt guva vārtus Kvebekas Junioru hokeja līgas (QMJHL) spēlē, palīdzot Blenvilas-Buābriānas "Armada" ar 3:0 pārspēt "Drakkar".

Ņikita Jevpalovs spēlēja pirmajā uzbrucēju virknējumā un savu trešo ripu šosezon guva trešā perioda 18. minūtē, realizējot skaitlisko vairākumu. Tobrīd Jevpalovs panāca 2:0 "Armada" labā, jāpiebilst, ka visus trīs vārtus Blenvilas-Buābriānas komandas hokejisti guva noslēdzošajā periodā.

Latvieša kontā arī pozitīvs koeficients (+1) – Jevpalovs bija laukumā arī tad, kad Markuss Hindss raidīja ripu jau tukšos "Drakkar" vārtos. Tāpat Latvijas uzbrucējs uzvarēja vienīgajā iemetienā un piecas reizes meta pa pretinieku vārtiem.

Tikmēr spēles Rietumu hokeja līgā (WHL) aizvadīja citu Latvijas hokejistu pārstāvētie klubi. Edmontonas "Oil Kings" ar uzbrucēju Edgaru Kuldu pirmajā maiņā ar 2:1 pārspēja "Medicine Hat Tigers". Latvietis bija laukumā, kad "Tigers" guva vienīgos vārtus, paveicot to mazākumā.

Citā spēlē uzbrucējs Rihards Bukarts un Brendonas "Wheat Kings" ar 5:2 uzvarēja "Swift Current Broncos". Latvietis spēlēja pirmajā maiņā, bet palika bez punktiem.

Savukārt "Red Deer Rebels" bez aizsarga Eduarda Hugo Jansona ierindā ar 7:1 sagrāva Kūtenajas "Ice". 17 gadus vecais latviešu hokejists nespēlēja ķermeņa augšdaļas savainojuma dēļ, precīzs sportista atgriešanās laiks ierindā nav zināms.

Savienoto Valstu hokeja līgā (USHL) 18 gadus vecais uzbrucējs Haralds Egle un Medisonas "Capitals" ar 3:4 atzina latvieša bijušās komandas Muskegonas "Lumberjacks" pārākumu. Egle izcēlās ar rezultatīvu piespēli un divām soda minūtēm.

Ziemeļamerikas Hokeja līgā (NAHL) Latvijas trio pārstāvētais Sū "Eagles" ar 1:3 piekāpās Kīstounas "Ice Miners". Vienīgos vārtus ērgļu labā guva uzbrucējs Bruno Birzītis, kurš izdarīja piecus metienus pa vārtiem, saņēma negatīvu koeficientu (-1) un tika atzīts par mača otro zvaigzni. Spēlē piedalījās arī uzbrucējs Sandis Zolmanis (-1; viens metiens) un aizsargs Kristofers Bindulis (-2; viens metiens).

19 gadus vecais uzbrucējs Roberts Šmits atdeva rezultatīvu piespēli un vienreiz meta pa vārtiem, bet viņa pārstāvētais Amarillo "Bulls" ar 2:3 papildlaikā piekāpās Riograndes "Valley". Citā mačā Bismarkas "Bobcats" ar 2:4 zaudēja Ostinas "Bruins". "Bobcats" sastāvā ar divām soda minūtēm izcēlās uzbrucējs Oskars Batņa.

Izmantotie resursi:
WHL Network
QMJHL Network
USHL The United States Hockey League - the best...
| North American Hockey League | NAHL