Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Deniss Smirnovs un Ženēvas "Servette" pirmoreiz triumfē Šveices meistarsacīkstēs

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Deniss Smirnovs un Ženēvas "Servette" pirmoreiz triumfē Šveices meistarsacīkstēs
Deniss Smirnovs un Sandis Smons. Foto: Genève-Servette HC

Šveices Nacionālajā līgā hokejā pirmoreiz kluba vēsturē triumfējusi Denisa Smirnova pārstāvētā Ženēvas "Servette", kas finālsērijas izšķirošajā septītajā kaujā savā laukumā apspēlēja (4:1) "Biel-Bienne" vienību.

Smirnovs šovakar uz ledus pavadīto 11 minūšu un 28 sekunžu laikā uz laukuma atradās brīdī, kad "Biel-Bienne" guva vienīgos vārtus. 24 gadus vecais hokejists izslēgšanas cīņās kopumā aizvadīja 18 spēles, tajās veicot divas rezultatīvas piespēles, abas - finālsērijas piektajā kaujā.

Jau kopš 2014. gada vasaras Ženēvas kluba organizāciju pārstāvošais Smirnovs šosezon Šveicē kopumā piedalījās 64 spēlēs, kurās sakrāja 12 (5+7) punktus, kā arī sešas soda minūtes un kopējo lietderības koeficientu -1.

Latvietis starpsezonā pārcelsies uz Klotenes "Flyers" vienību, ar kuru tika noslēgts līgums jau šīs sezonas gaitā.

Par Šveices čempionu kļuva arī aizsargs Sandis Smons, kurš laukumā devās vienā izslēgšanas spēlē, bet uz "Servette" pārcēlās 2014. gadā kopā ar Smirnovu.

Par septītās finālspēles pirmās trešdaļas galveno varoni kļuva pieredzējušais somu aizsargs Sami Vatanens, kuram padevās filigrāns solo reids ceturtajā minūtē, kā arī pēc tam ar spēcīgu metienu skaitliskajā vairākumā izdevās dubultot pārsvaru (2:0).

Otrās trešdaļas ievadā ženēviešu vadību nostiprināja (3:0) 38 gadus vecais kanādietis Daniels Vinniks. Perioda vidusdaļā "Biel-Bienne" komandai skatu cerīgāku padarīja Gaetans Hāss.

Noslēdzošajās 20 minūtēs "Servette" vienība meistarīgi spēlēja aizsardzībā. Viens no mājinieku retajiem uzbrukumiem noslēdzās ar vārtu guvumu, somam Tēmu Hartikainenam 51. minūtē skaitliskajā mazākumā izslidojot vienatnē pret vārtsargu un panākot rezultātu 4:1.

"Servette" šosezon bija labākā komanda arī pamatturnīrā. Ženēvas klubs iepriekš bija pa divām reizēm triumfējis Šveices un Špenglera kausa izcīņās.

Izmantotie avoti:
https://www.sihf.ch/de/game-center/...

     [+] [-]

, 2023-04-28 12:19, pirms gada
Un Šmons?!?

     [+] [-]

, 2023-04-28 12:32, pirms gada
Peecis30 rakstīja: Un Šmons?!?
Pats Tu šmons! Smons nevis Šmons.

Smons jau īsti uzspēlēt nedabūs PO - 1. spēli pieteikumā bija, cik spēlēt dabūja nezinu. Da is sezonu vairāk aizvadīja SL nekā NL... Vai viņam pienākas medālis - hvz, es nezinu Šveices noteikumu nianses

     [+] [-]

, 2023-04-28 17:53, pirms gada
Prieks par mūsu čaļiem! 🇱🇻🇱🇻🇱🇻
Arī būt īstajā komandā ir veiksme, kaut arī nav liels spēles laiks.
Jācer, ka Deniss būs palīgs izlasei.