Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Ābolam sezonas pirmie vārti un sāpīgs pēdējās minūtes zaudējums

Emils Ozerinskis

Ābolam sezonas pirmie vārti un sāpīgs pēdējās minūtes zaudējums
Rodrigo Ābols. Foto: Örebro Hockey

Latvijas hokejists Rodrigo Ābols guvis savus pirmos vārtus jaunajā Zviedrijas čempionāta (SHL) sezonā, tomēr viņa pārstāvētā "Örebro" piedzīvoja sāpīgu zaudējumu.

Zviedrijas čempionātā pie vārtu guvuma tika Rodrigo Ābols, kurš pirmā perioda ievadā izlīdzināja rezultātu pēc "Örebro" ātras nonākšanas iedzinējos. Četrus metienus izpildījušā centra uzbrucēja komandai vēlreiz sanāca atspēlēties pēdējā trešdaļā, tomēr cīņas noslēdzošajā minūtē "Brynäs" guva uzvaras vārtus, liekot Ābola komandai piekāpties ar 2:3.

Čehijas Ekstralīgā rezultatīva spēle padevās Robertam Bukartam, kurš laukumā pavadīja nedaudz vairāk kā 16 minūtes un izcēlās ar diviem vārtu guvumiem "Vitkovice" labā. Ar to gan Latvijas hokejista pārstāvētajai komandai bija par īsu, jo ar 3:5 nācās piekāpties pret Prāgas "Sparta".

• Pozitīvs spēles iznākums bija Kārļa Čukstes pārstāvētajai "Oceláři Třinec", kura ar 4:2 uzveica "Kometa Brno". Aizsargs laukumā pavadīja 17 ar pusi minūtes, izdarot divus metienus un bloķējot trīs pretinieku mēģinājumus ieņemt vārtus.

Oskars Cibuļskis un Kristaps Sotnieks varēja priecāties par savas "Rytíři Kladno" uzvaru ar 2:1 pār "Litvínov". Zaudētāju rindās tādējādi nācās palikt Kristapam Zīlem un Jānim Jakam. Ļoti aktīvs šajā spēlē bija Zīle, kurš izdarīja spēka paņēmienu, izpildīja četrus metienus un pats bloķēja četrus pretinieku metienus. Viņam arī lielākais spēles laiks komandā - 24:43, kamēr Jaks sasniedza 22:13 minūtes un bija otra lielākā spēles laika īpašnieks.

• Savstarpējo dueli Čehijas hokeja laukumos aizvadīja arī Māris Bičevskis un Uvis Balinskis. Ar rezultātu 2:1 uzbrucēja pārstāvētā "Mladá Boleslav" bija pārāka pār aizsarga "Tygři Liberec". Abi Latvijas hokejisti šajā cīņā palika bez rezultativitātes punktiem.

Somijas līgā pie uzvaras ar 3:2 tika Oskara Batņas komanda "Jukurit", kas ar 3:2 bija spēcīgāka pār savu turnīra tabulas tiešo konkurenti HPK. Centra uzbrucējs laukumā pavadīja vairāk nekā 11 minūtes.

Vācijas DEL līgā 17 minūtes laukumā pavadīja Kaspars Daugaviņš, kura Izerlonas "Roosters" ar rezultātu 3:5 bija spiesta atzīt Fištaunas "Pinguins" pārspēku. Bijušais Latvijas izlases kapteinis palika ar +/- rādītāju -1.

Šveices čempionātā tikai minūti laukumā pavadīja Deniss Smirnovs, kura Ženēvas "Servette" ar 4:2 sakāva "Tigers" hokejistus. Savukārt Ronaldam Ķēniņam nācās piedzīvot kā viņa "Lausanne" ielaiž četrus vārtus bezierunu zaudējumā "Lakers" - 0:4. Ķēniņš spēlēja nepilnas 18 minūtes.

Izmantotie resursi:
https://www.shl.se/
https://www.hokej.cz/
https://www.liiga.fi/f
https://www.penny-del.org/