Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Krastenbergs: "Svarīgāks bija ieguldījums nākotnē, nevis dzīties pēc liekām kapeikām"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Krastenbergs: "Svarīgāks bija ieguldījums nākotnē, nevis dzīties pēc liekām kapeikām"
Renārs Krastenbergs. Foto: Södertälje Sportklubb

Pagājušajā sezonā Zviedrijas pēc spēka otrajā līgā spēlēja četri Latvijas hokejisti. Šosezon skaits nav mainījies, sejas – gan. Starp klāt nākušajiem ir arī 23 gadus vecais uzbrucējs Renārs Krastenbergs, kurš Pekinas olimpiskajās spēlēs bija rezultatīvākais valstsvienībā. Sarunā ar portālu Sportacentrs.com viņš atzina, ka nav skrējis pakaļ naudīgākajam piedāvājumam, bet meklējis ieguldījumu nākotnei.

2021. gada pavasarī uzbrucējs Renārs Krastenbergs nopelnīja vietu Latvijas izlasē, pasaules čempionāta sešās spēlēs nopelnīja trīs punktus un tika iekļauts starp trim labākajiem komandas spēlētājiem, bet pēc turnīra nožēloja iepriekš pagarināto līgumu ar Austrijas klubu "Villacher SV". Pirms šogad aizvadītā pasaules čempionāta Krastenbergs jau bija izlēmis līgumu vēl neparakstīt, lai neuzkāptu uz vecā grābekļa.

Tomēr turnīrs uzbrucējam izvērtās nesekmīgs – sešas spēles bez punktiem un ar -6 lietderības koeficientu, laikam uz ledus sarūkot līdz robežai, kad noslēdzošo maču pret Zviedriju nācās vērot no tribīnēm. Vien trīs mēnešus iepriekš Krastenbergs kļuva par Latvijas izlases rezultatīvāko hokejistu Pekinas olimpiskajās spēlēs, pie punktiem tiekot visos mačos – vārti pret Zviedriju, pa piespēlei pret Somiju un Slovākiju, bet astotdaļfinālā pret Dāniju viņš asistēja abos vārtu guvumos.

Jau pēc ierašanās Pekinā uzbrucējs iedzīvojās savainojumā, kas olimpiskajās spēlēs netraucēja rādīt labāko sniegumu, taču vajāja sezonas turpinājumā un ietekmēja gatavošanos pasaules čempionātam – treniņnometnes ievadā Krastenbergs nevarēja slidot kopā ar komandas biedriem.

"Nesēžu un nedomāju, kāpēc tā notika. Nešķiet, ka trauma traucēja laukumā, bet sagatavošanās posms nebija kā parasti. Izlaidu sākumu, tāpēc viss nesanāca līdz galam. Bet – nesēžu un nemeklēju attaisnojumus. Nav jēgas spekulēt vai meklēt vainas. Skatos tikai uz priekšu," sarunā ar portālu Sportacentrs.com teica Krastenbergs. Jelgavnieks norādīja, ka veselību izdevies savest kārtībā, lai tagad varētu teikt, ka gatavs par 100%. "Esmu gatavs bliezt!"

Līgumu ar Zviedrijas otrās līgas klubu "Sodertalje" valstsvienības uzbrucējs noslēdza tikai augusta sākumā, lai gan interesi no Baltijas jūras viņa krasta jutis jau iepriekš. "Sarunas sākās vasaras ievadā. Bet nebija tā, ka noliktu galdā konkrētu piedāvājumu, jo pats gribēju paskatīties, kādas ir iespējas, kas notiek tirgū. Gribēju saprast savu ceļu un padomāt ilgāk. Augusta sākumā aizgāja nopietnākas sarunas," pauda Krastenbergs. Lai gan augusts hokeja kalendāra un līguma parakstīšanas sakarā var skanēt vēlu, līdz treniņnometnes sākumam bija atlikusi vairāk nekā nedēļa.

Iepriekšējās divas sezonas Austrijā (44 spēlēs 37 punkti) pavadījušais Krastenbergs atzina, ka nav mērķējis uz konkrētu valsti vai līgu, bet gan meklējis komandu ar izaugsmes iespējām. "Gribēju tikt labā līgā un komandā, kur varu spēlēt vadošā lomā. Tas bija pats galvenais."

Kluba vadība novērtējusi viņa spējas uzbrukumā – metienu un ātrumu. Vismaz pārbaudes spēlēs gaidas saskanējušas ar realitāti, jo Krastenbergs iemeta sešus vārtus, kļūstot par "Sodertalje" labāko snaiperi. Viņš iekārtojies otrajā virknējumā, spēlējot ar 37 gadus veco zviedru Līnusu Videlu, kurš savulaik aizvadīja divas sekmīgas sezonas Rīgā.

"Iedzīvoties jaunajā komandā bija ļoti viegli. Varbūt nostrādāja arī tas, ka mājas ir šķietami tepat blakus. Pārsteidza, cik zviedri ir atsaucīgi un atbalstoši. Ar Videlu uzreiz atradām kopīgu valodu. Varējām apspriest viņa Rīgas laikus," teica Krastenbergs, piemetinot, ka jaunais komandas biedrs joprojām atceras dažas frāzes latviešu valodā.

Sēdertelje atrodas 40 minūšu brauciena attālumā no Stokholmas, un daļa hokejistu izvēlējušies dzīvot tieši galvaspilsētā. Pilsētā bāzējas kravas automašīnu un autobusu ražotājs "Scania", kas ir viens no lielākajiem sponsoriem – ne velti hokeja halle nes tieši šo nosaukumu.

"Komandai mērķi šosezon ir ļoti augsti," teica Krastenbergs. "Cik esmu sapratis, nomainījās menedžments un treneru štābs. Komanda būvēta no jauna, paņemti pieredzējuši spēlētāji ar Zviedrijas augstākās līgas pierakstiem, ar pieredzi Eiropā. Ir jaunie, kuri draftēti NHL. Uz papīra esam augšgala komanda. Kā viss salīmēsies kopā – to redzēsim sezonas sākumā. Minimālais mērķis ir tikt playoff, bet komanda tēmē uz visaugstākajiem plauktiem."

Šovasar "Sodertalje" centās piesaistīt vēl vienu latviešu uzbrucēju – piedāvājums tika izteikts Laurim Dārziņam. Tomēr viņš iedeva kurvīti bijušajam cīņu biedram Videlam, jo nejutās pietiekami sagatavojies sezonai.

No 14 komandām uz Zviedrijas augstāko līgu pārcelsies tikai čempione, kamēr pārējām sapnis būs jāatliek uz nākamo sezonu. Pērn triumfēja slavenā Jenšēpingas "HV71", bet šosezon par galveno favorīti tiek uzskatīta no augstākās līgas izlidojusī Stokholmas "Djurgardens". Tieši tas būs Krastenberga komandas pretinieks pirmajā mājas spēlē, un halle būs pilna.

"Priekšstati par Zviedrijas hokeju ir visiem, bet biju pārsteigts, cik augsts līmenis ir visām komandām. Pārbaudes spēles aizvadījām gan pret mūsu līgas nosacīti apakšgala komandām, gan pret augstākās līgas komandām, un līmenis visu laiku bija ļoti labs. Gan pirmās, gan ceturtās maiņas hokejisti var izdarīt visu, ko no viņiem prasa. Iepriekš to nebiju pieredzējis. Vari jebkuru ceturtās maiņas uzbrucēju ielikt pirmajā maiņā, un viņš nesabojās bildi – visi ir spēlējoši, visi ir slidojoši," vērtēja Krastenbergs.

"Man ļoti patīk Zviedrijas hokejs – daudz jāslido, daudz vari spēlēt ar ripu. Hoķis te ir diezgan augstā līmenī. Cik runāju ar komandas biedriem, te vieglu spēļu nav – visi var uzvarēt visus. Nav kā Austrijā, kad pret apakšgala komandām varēji uzvarēt 90% spēļu. Te tā nav."

Šajā sezonā Latvijas hokejisti ir ar pierakstu 24 valstīs. Lai gan Zviedrijā tā ir otrā līga, Allsvenskan kotējas augstu un vērtējama kā labākā otrā līga Eiropā. "Man svarīgāks bija ieguldījums nākotnē – saredzēt attīstību, nevis dzīties pēc liekām kapeikām. Nebija aktuāli skatīties, kur iedos vairāk. Svarīgāk bija atrast labāko vietu man," pauda Krastenbergs, kura sezona sāksies piektdienas vakarā.

Zviedrijas otrajā līgā šosezon spēlēs arī Ērnšeldsvīkas "MoDo" uzbrucējs Rihards Marenis un vārtsargs Kristers Gudļevskis, kā arī Upsalas "Almtuna" uzbrucējs Georgs Golovkovs.

Slēpts komentārs: Luka Magic

     [+] [-]

, 2022-09-22 19:18, pirms 2 gadiem
Pēc intervijas sanāk, ka Dārziņš pa vasaru slinkojis. Ai, ai, ai! Ko gaidīja? Tagad būtu ielecis pēdējos vagonos, ja vispār vēl domā spēlēt pro hoķi.

  +2 [+] [-]

, 2022-09-23 08:33, pirms 2 gadiem
Veiksmi un nākošajā sezonā tikt Elites klubā!

  +3 [+] [-]

, 2022-09-23 14:24, pirms 2 gadiem
guntis86 rakstīja: Pēc intervijas sanāk, ka Dārziņš pa vasaru slinkojis. Ai, ai, ai! Ko gaidīja? Tagad būtu ielecis pēdējos vagonos, ja vispār vēl domā spēlēt pro hoķi.
Viņš diezga labu karjeru izveidoja neklausoties tavos padomos. Novembrī jau būs kādā komandā

     [+] [-]

, 2022-09-23 14:57, pirms 2 gadiem
Nu žēl par Dārziņu. Domāju, ka Södertälje viņam būtu ideāla vieta.. :/

     [+] [-]

, 2022-09-23 14:58, pirms 2 gadiem
Šodien Södertälje sāk sezonu pret Östersund. Būs japaskatās

     [+] [-]

, 2022-09-23 15:57, pirms 2 gadiem
guntis86 rakstīja: Pēc intervijas sanāk, ka Dārziņš pa vasaru slinkojis. Ai, ai, ai! Ko gaidīja? Tagad būtu ielecis pēdējos vagonos, ja vispār vēl domā spēlēt pro hoķi.
Pēdējie vagoni ja arī viņš slinkoja, tad tā ir viņa dzīve! Čalis jau ir pietiekami izspēlējies, viņam ir arī citi pienākumi un varbūt beidzot laiks kam citam ne tikai sev.

     [+] [-]

, 2022-09-23 19:45, pirms 2 gadiem
Tribīnes tukšas ... interesanti.

     [+] [-]

, 2022-09-23 22:06, pirms 2 gadiem
guntis86 rakstīja: Pēc intervijas sanāk, ka Dārziņš pa vasaru slinkojis. Ai, ai, ai! Ko gaidīja? Tagad būtu ielecis pēdējos vagonos, ja vispār vēl domā spēlēt pro hoķi.
Dārziņam ir bijusi gara karjera, piķis sapelnīts nevājš. Ja pratis izmantot būš ilgam laikam. Nomaukt maksimāli daudz noteikti nav prioritāte, beidzot izbaudīja vasaru. Cik dzirdēts, neiespringa, jo plāno pievienoties, kādai komandai novembrī - kad Eiropā sāksies pirmās atskaitīšanas.

     [+] [-]

, 2022-09-23 22:08, pirms 2 gadiem
Krizz14 rakstīja: Nu žēl par Dārziņu. Domāju, ka Södertälje viņam būtu ideāla vieta.. :/
Nepiekrītu. Viņa vecumā, maukt 2. šķiras līgā. Ja neizdodas tikt, kādā no top Eiropas līgām, tad vai nu var doties pelnītā atpūtā vai paakstīties OHL vai Zemgalē Mestis. Leģa gaitas uz Alswenskan vai to pašu Mestis ar viņa pieredzi diezgan smieklīgi.